maanantai 18. tammikuuta 2016

Voima

Ihanasta sateenkaarilangasta ei aivan riittänyt sekä sukkiin että lapasiin :(
Tuon verran toisen kärjestä ja peukalot jäi puuttumaan, just kun olisin saanut raidatkin osapuilleen kohdakkain.

On ollu taas matalapainetta, niin lapsen takia kuin kai muutenkin... ehkä se, etten ole saanut aikaiseksi lähteä lenkille pitkään aikaan, on vaikuttanu mielialaan huonontavasti. Yksi syy on se, ettei saa koiria mukaan (nurkissa pyöritty vähän, kun ne on kunnolla puettu ja kengätkin jalassa - on muuten  huvittavan näköiset jälkijonot...) ja toinen se, kun on ollu tätä flunssaa ja pakkasilma sattuu kurkkuun ja keuhkoihin. Ei millään tee mieli hengitellä sitä sen enempää kuin on pakko.

Eilenillalla jo miehelle puhuin, että taitaa olla tauti talttumassa, mutta tänäaamuna oli taas jo kurja olo ja kaupassa jonottaessa tuntui, etten saa henkeä. Siitä taas ei tiedä, vaikka olis johtunu jonkinlaisesta paniikki/ahdistusjutusta, kun sydänkin pakkaa nakuttaan normaalia kovempaa. Ihmettelen vain, miten voi tulla ahdistuksen fyysisiä oireita ilman henkisiä? Tai tietysti ne henkisetkin vanhasta muistista sitten tulee, kun sydän hakkaa ja kädet vapisee jne., mutta minusta tuntuu, että fyysiset tulee ensin. Ennen ne henkiset on tullu ensin.

Huomenna ainakin pidän tietsikkaa kiinni enemmän kuin tänään. Ottaa sekin päähän, kun jämähdän tähän istumaan ja selaamaan jotain feissarimokia tuntikausiksi. "Vielä yks. Eiku vielä yks. No vielä yks ja sitten lopetan. Paitsi että yhen vielä katon. Toi olikin tylsä, yks hyvä pitää vielä löytää." Hyvä kirjakin on kuitenkin kesken - itse asiassa kaksi, toinen on sänkylukemisena, oma kirja, jota en vain ole tullut lukeneeksi aiemmin. Ja Koiramme-lehti on myös kesken. Ja noihin lapasiin pitää saada toinen kärki ja peukalot. Jäädytettyjä juttuja on jo paljon, mutta en oo saanu niitä vain purkeista pois päiväkausiin.

Mutta sanokaas te muut, jotka olette jäädytelleet maitopurkkiin, käykö teille näin:
?

On mulla ennenkin repeilleet sauman kohdasta vähän, mutta tämä on eka näin traagisesti revennyt. Jäällä on melkoinen voima. Eipä sillä, että maitopurkin kartonki niin kovin vahva vastavoima oliskaan, mutta silti. Tuoneeko punajuurivesi lisäpuhtia? Myös ne ruusupurkit oli kaikki revenneet vähän.

Loppukevennykseksi helkkarinmoinen porkkana:
Tyttö kyseli, onko meillä pikkuporkkanoita, mie porkkanapussia kaiveltuani sanoin että ei, mutta tämmönen löytyy. Ei saanut ihailijoita, vaikka kädestä käteen kulki :)

14 kommenttia:

 1. Se kyykistynyt humanoidi on ainoa tölkissä syntynyt. Siitäkin oli pari senttiä revennyt saumasta. Ei se kyllä yhtään näyttänyt helpottavan sen tölkin poistoa.

  Nyt on sun mietittävä jokin jäynä tuohon puuttuvaan kärkeen.... puhun nyt käsineistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samanväristä lankaa ei kyllä löydy, enkä tiedä sopivan värisestä saman paksuisestakaan...

   Poista
 2. Mua vaivasi samanlainen saamattomuus muutamien viikkojen ajan mutta nyt tuntuisi siltä että maailma kirkastuu vaikken tänään ole kovin paljn varsinaisia kotihommia tehnytkään. Se on veemäinen tila kun tietää että ois töitä jotka tarttis tehdä mutta mitään ei saa aikaan. Tosin sulla nyt on pahempi tilanne kun oot kipeä ja hoida ittes rauhassa kuntoon, kyllä ne duunit kerkiää myöhemminkin tekemään.

  Mulla oli yhteen aikaan nettihälytin, latasin sen netistä ja se rääkäs kun asetettu aika tuli täyteen ja onhan niitä semmosiakin jotka asetetun ajan kuluttua sammuttaa tietokoneen määrätyksi ajaksi. Näistä kokeiluista on kyllä aikaa muutama vuosi joten en tiedä millaisia ovat tänä päivänä tai onko niitä enää ollenkaan kun kaikkien pitäis olla netissä 24/7 ettei vaan mitään mene sivu suun. Luojan kiitos on tätä selkärankaa vielä sen verran ettei tuohon tarvitse lähteä.

  Jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku hälytin vois olla joskus ihan paikallaan. Toisaalta, sitten kun siitä koneelta nousee, ihmettelee mitä sitä sitten tekis kun mitään muutakaan ei jaksa.

   Poista
  2. Tottpa tuo mutta toivotaan että fiilikset muuttuu parempaan suuntaan.

   Poista
 3. Harmi, kun lanka loppuu kesken! Mulla on ainaki lisääntynyttä sydämentykytystä flunssasena, vaikkei olis kuumettakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten se voi olla ihan sitäkin, flunssa...

   Poista
 4. Vähän on samat fiilikset. Ei oikein innosta mikään. Minä olen laittanut tuon pakkasen syyksi, kun ei oikein kunnolla pääse kävelylle ulos. Mutta enpä tiedä, onko se sitäkään.

  Kuinka ollakaan, netin käyttöä olen minäkin vähentänyt. Eilenkin luin pari hyvää kirjaa pitkään yöhön kun ei nukuttanut. Mutta lukemisesta tulee kumminkin levollisempi olo kuin netissä olosta myöhään illalla.

  Sinulla varmaan se flunssakin vie mieltä alas.

  Olen koittanut noita jäätöitä tehdä, nyt alkaa into niihinkin loppua. Huokaus. odotetaan kevättä, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin:
   Veden jäätyessä tilavuus kasvaa n. 10 %, joten siksi jää saattaa rikkoa maitopurkin.

   Poista
  2. Niin, mutta miksi se rikkoo sen joskus, ja toisinaan sitten taas ei? Se jäätymisen fysiologia olis kyllä hauska oppia. Miksi väri vetäytyy jääklimpin keskelle, miksi maitopurkki halkeaa erilailla.

   Ei siellä netissäkään kuitenkaan oo (mulle) oikein mitään, samat uutiset on joka paikassa - kuitenkin tulee vain istuttua.

   Poista
 5. Mäkin oon roikkunut luvattoman paljon koneella kun ollaan oltu kotona alkuviikko. Ei sa tartuttua kirjaan vaikka pitäis. Tai joitain muuta kun roikkua täällä ;-)

  Aikamoinen jötkäle tuo! Mä koitan aina kattoa pusseista sellaisen, jossa on mahdollisimman pieniä, ne kun maistuu kuopukselle parhaiten. Puput syö tosin noita isojakin - ovat usein puisevia - mutta tuota ne järis varmaan kaks päivää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kans eppäilen, ettei tuota porkkanaa kukaan syö. Ehkä pilppuan sen jonnekin soppaan, kun ei ole pupujakaan, eikä nämä nykyiset koirat välitä porkkanasta niinku edelliset. Ei nämä syö ees popcornia! Kummia otuksia.

   Poista
 6. Jäätävä porkkana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika erikoinen nykypäivän standardisoidussa porkkanamaailmassa :D

   Poista