maanantai 15. helmikuuta 2016

Flamingo

Olin ihan hirmuisen yllättynyt, kun sain mieheltä ystävänpäiväkukan. Tai valenttiinuksenpäiväkukan. Sitten kävikin ilmi, että se oli ollut esikoisen idea, ja tullut siitä, kun kauppakeskuksessa oli ollut "pappa" myymässä kukkia, eikä kukaan ostanut.

Siis koska esikoinen sääli myyjää, jonka kauppa ei käynyt, sain mieheltäni kukan. Purkkikukan taas, vaikka en haluais enempää elättejä. Jos nyt sanon, että en halua ruukkukukkia, kun mun sitten pitää yrittää pitää niitä hengissä ja sitten on ränsistyneitä kukkasia kaikki tasot täynnä kun niitä ei voi heittää poiskaan, niin se ottaa asian silleen, että mie en oo tyytyväinen tuohon kukkaan, minkä sain, ja vika on taas minussa kun mikään ei kelpaa.

Oikeasti olin kovin iloinen kauniista kukkasesta. Etsin sille hoito-ohjeet ja kuulemma vaatii tasaista kastelua... pitänee viedä se keittiöön. Siellä ehkä muistaa kastellakin. Nyt muistaessani pitää panna orkideakin muuten kylpyyn, se unohtui viikonloppuna. Se ei ole voinut oikein hyvin tänä talvena, enää yksi kukka, ja nuput on vissiin kuollu kun eivät kasva. Siis olettaen että hyvinvointi ja kukkiminen korreloi keskenään.

Sitruunapuu on kyllä tykännyt valosta. Alaoksista, mihin valo ei yllä, lehdet kellastuu ja putoaa, mutta ylhäällä, missä valo on, pukkaa uutta alkua ihan hysteerisesti. Monta kymmentä oon nipsinyt pois, tänään viimeksi yhden. Jos ei ole tarkkana koko ajan, ehtii alut kasvaa isoksi ja sitten en saata poistaa niitä, katkaisen vain kasvupään... Ensi kuussa saattaa jo antaa jonkun kasvaa. Ties vaikka heltyisin avaamaan lannoitepurkinkin. Jos sitruuna on vielä hengissä silloin... luulen, että kun olen Joogaopistolla, nämä ei muista kastella sitä eikä ainakaan laittaa sille valoa päälle. Puhelimet pitäs kuulemma laittaa kokonaan kiinni, koko kurssin ajaksi. Ja mieku aattelin salakuljettaa sinne tabletinkin... hm. Ei ne varmaan laukkuja tutki :)

Tänään on luvattu lämpöasteita, huomiseksi yksitoista pakkasta.

11 kommenttia:

 1. Ainakin esikoisesi on kauniisti ajatellut, että ostaa kun papalla ei ollut asiakkaita. Kaunis kukka, en olisi tiennyt mikä se on. En halua minäkään ruukkukukkia, mutta ei niitä ainakaan mies ikinä ostakaan.

  Kai sitä kassissaan voi kuljettaa kännykän ja tabletin, mutta onko sulla yhden hengen huone? Mun tuttava oli siellä Joogaopistolla ja 'joutui' samaan huoneeseen kuorsaajan kanssa. Ei ollut tilaa enää kun ei etukäteen huomannut pyytää omaa huonetta. Tietty se maksaisikin. Mutta sillä oli mennyt unet pieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tulis kyseeseenkään jonkun ventovieraan kans, mie ite nimittäin kuorsaan myös. Tuo hiljaisuuden retriitti pitää sisällään sen, että majoitutaan (ilman lisämaksua) yksi per huone, oli sitten yhden tai neljän hengen huone. Mulla on kahden hengen huone, jossa on jopa wc/suihku huoneen yhteydessä. Sehän ei ole itsestäänselvyys siellä. Mutta kun ei siellä saa puhua toisten osanottajien kanssa, niin olishan se kummaa sitten olla hiljaa samassa huoneessa :)

   Voi, monta kertaa oon jo aatellu, että ihanaa, kun pääsen tästä vähäksi aikaa!!!

   Poista
 2. Kun sulla on oma tupa siellä niin sä voit salaa omalla luvalla (ja mun ;-) iltaisin tekstailla ja tabletoida!

  Komia kukka, mä tappaisin sen ehkä kuukaudessa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun olis pakko, muuten se tappais sut... tai ainakin mullat tekis huonoa.

   Joo, niin aattelinkin. Toivottavasti eivät tee tupatarkastuksia :D

   Poista
  2. Me voitais ottaa kisa että kumpi ehtii ensin!

   Poista
 3. Laita lampunjohtoon ajastin päälle.
  Ajatus pätkii niin etten saa tämän enempää aikaiseksi... heh. Lomalla viimeinkin voin olla ... miten vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, jos johto sais olla tuossa kiinni, mutta johdonpaikkaa tarvitaan alvariinsa puhelimen tai kameran akun lataukseen. Tosin ostin mie siihen joskus jakajankin, mutta se ei tahdo oikein hyvin pysyä kun pistoke on kaapin alla ja osottaa alaspäin - siitä tippuu painavammat kapistukset.

   Poista
 4. Flamingo, eipäs oo kertaakaan tullu tapetuksi tuommosta kukkaa :) Enkä tarkota, etteikö sinun hoijossa menestyis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno sehän on vaan vehka, jossa on punaiset nuo kukkajutut. Eikös vehkat oo yleensä aika kestäviä? Tuo yksikin viirivehka aina vaan elää, vaikka oon sitä niin huonolla hoidolla pitäny ja meinasin jo heittää kesällä pois kun ränsistyi ulkona, mutta kuitenkin jaoin ja säästin pienen palan... ei oo kasvanu, mutta ei oo kuollukaan.

   Poista
 5. Kaunishan tuo on. Mulla oli tuollainen joskus siellä maalla, eikä se kyllä kuollu millään, vaikken tosiaan hoitanut sitä mitenkään. Joskus muistin vettä antaa :)
  Tuskimpa siellä retriitissä mikään natsimeininki on, itsehän sinne rauhaan mennään ja halutaan... huoneessa varmasti voi koneilla, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai silläkin joku tarkoitus on, että ei olla ruudun ääressä retriitin aikana, mutta vapaaehtoista, kuten sanoit.

   Katsotaan, miten mun käy tuon flamingon kans...

   Poista