perjantai 26. helmikuuta 2016

Märkää

Hei te, joilla on tiskikone; kuinka märkiä astiat on ohjelman päätyttyä? Meidän koneessa on pitkä ns. kuivausjakso ohjelman lopussa, ja astiat on ihan hiton märkiä silti. Jotenkin tuntui tänään, että ne oli jääny entistäkin märemmiksi, siksi asia nyt tässä on esilläkin. Mielestäni esimerkiksi sisko pistelee astiat koneesta kaappiin melkein saman tien, mutta ei tämmöisiä kyllä pysty. Tuntikausia täytyy pitää luukkua auki, että astiat kuivuu, ja mukien ym. päällä saattaa silti olla lammikko.

Ja perussuomalaiset nuoret on hämmentyneitä. Voi hyvänen aika. "Kun se ei minua koske, se ei voi eikä saa koskea ketään muutakaan." Lapsia ei kuulemma saa myöskään hämmentää väittämällä, että kaikki ei ilmiselvästi olekaan tyttöjä tai poikia. Ihan kuin se ei lasta itseään hämmentäis, jos siitä tuntuu että sitä kutsutaan väärällä sukupuolella. Jotenkin tuntuu, että on rakennettu jokin kummallinen uhkakuva, missä naiseus ja mieheys yhdistetään väkivalloin samaksi, ja sitten taistellaan sitä vastaan. Tavallaan olematonta asiaa vastaan. Milloin ne ymmärtää, että jonkun toisen ihmisen erilaisuus ei ole mikään uhka heitä itseään kohtaan?

Sama juttu sen avioliittolain uudistuksen kanssa. On rakennettu uhkakuvia, että homosaatio tulee ja valloittaa kaikki, heterot pakotetaan homoiksi ja lapsetkin jo pienestä pitäen koulussa opetetaan homoiksi, heterous ja kristillisyys kielletään ja tehdään laittomaksi ja lapset otetaan oikeilta vanhemmiltaan ja annetaan homojen kasvatettavaksi ja hyväksikäytettäväksi. Siis kun kyse on aivan marginaalisen väestön avioliitosta! Wikipediasta löytyy tällainen tieto: "Seksuaalista identiteettiä on Suomessa tutkittu satunnaisotoksiin perustuvilla kysely- ja haastattelututkimuksilla 1971 ja 1992. 18–54-vuotiaista suomalaisista piti itseään homoseksuaalina vuonna 1971 tehdyssä tutkimuksessa 0,8 % ja vuonna 1992 tehdyssä tutkimuksessa 0,6 %. Toisaalta seksuaalivähemmistöihin kuuluvien määräksi on myös Suomessa arvioitu 5–15 %:ksi väestöstä." Muutaman tuhannen ihmisen asiasta on tullut hirvittävä uhka koko yhteiskunnan koossapysymiselle. Tai sitten kyse on vain tekosyistä, kun perimmäinen syy - "hyi, ällöttävää, anaaliseksiä!" - tajutaan itsekin todella typeräksi ja otetaan keppihevoseksi lapset, koska lasten oikeudethan vetoaa kaikkiin.

Eiköhän tässä maailmassa ole oikeitakin huolestumisen aiheita, ei niitä tartte itse kehitellä.

Lapset läks kylille, jäin taas rauhassa yksin. Tosin olen taas nauranutkin enemmän, kun lapset on ollu kotona. On ne välillä niin hupaisiakin. Käytiin eilen poliisilaitoksella tunnistautumassa henkilökorttia varten, ja on se tosi tarkkaa; huomasi se virkailija heti, että toisen tytön kulmakoru oli otettu pois, kun se kuvassa vielä oli. Ei sitä ihan heti vilunkipeliä voi pelata... Huomasin, että minunki henkkarit vanhenee loppukesästä taas.

Mutta kyllä oli stressaavaa ajella kaupungissa taas. Miten olikin niin paljon vielä liikennettä just sillon! En missään tapauksessa ole tasa-arvon kannalla, mitä risteyksiin tulee - ääliömäisintä on laittaa tasa-arvoisia risteyksiä pääkadun varrelle. Kierrän keskustan aina, kun se vain on mahdollista, mutta ei se helppoa ole silloinkaan.

8 kommenttia:

 1. Hyvä kun tuli tuo henkkari puheeksi, muistin, että pitää uusia passi. Jos vaikka sattuisi tarvitsemaan.

  Meillä on Siemens-astianpesukone ja normaaliohjelman jälkeen astiat voi laittaa suoraan kaappiin. Ainoa poikkeus ovat muovirasiat, niihin jää vähän kosteutta ja kuivaan ne yleensä ihan pyyheliinalla. Just äsken tyhjensin koneen ja astiat on jo kaapissa. Ei tarvi odotella kun muutama minuutti, että jäähtyvät, kuumia toki ovat. Muistelen, että edellinen kone ennen hajoamistaan teki juuri sitä, että jätti astat märiksi. Kunnes lopetti toimimisen kokonaan. Sorry, jos pelottelen :)

  Voi noita juttuja. Mistä ihmeestä persut ovat saaneet päähänsä, että feminismi pyrkii kyseenalaistamaan sukupuolet. Se ei pidä paikkansa, ei lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tuo kone jo kuusi vuotta vanha. Nykyaikana se on jo melkoinen ikä kodinkoneelle...

   Poista
  2. Toi Siemens täyttää syksyllä 10 vuotta.

   Poista
 2. No mun koneen ohjelman jälkeen näyttää just tolta ja pelkään, että toi "Urpo" vetelee viimeisiään. Pojat on tyytyväisiä kun niitten hommaa on laittaa astiat paikoilleen, ja joudun oottamaan vaikka miten pitkään ennen kun komennan ne hommiin. Ja silti pakasterasiat pitää kuivattaa astianpesukaapissa ennen pinoamista.

  Mä vedin herneen niin syvälle nenään tuosta persu-uutisesta ettei oo tosikaan. Mutta tänään tais lausunto vähän lieventyä, mikä on pelkästään hassua. Eilen oli ST sitä mieltä että lääkäri päättää, ei poliitikko ja nyt tänään sitten poliitikko olikin päättämässä, että voihan se olla, että olis sittenkin joku ii siinä välissä kun odottaa leikkaukseen pääsyä. Pyhä sylvi, eikun täällä sopiikin paremmin pyhä lehmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannattaa tosiaan vähentää sitä koulutukseen annettavaa rahaa, niin ei lopu nämä typerykset täältä.

   Piti oikein käydä katsomassa, mikä tuon koneen merkki on, se on AEG.

   Poista
  2. Onks AEG niinku Aina Ei Guivaa (eh eh... ;-)

   Poista