lauantai 6. helmikuuta 2016

Tiklit

 Ne on täällä taas! Juuri ja juuri ehdin näpätä pari kuvaa likaisen ikkunan läpi (miksi sekin pitää joka kerta sanoa, että nimenomaan likaisen ikkunan läpi on kuvattu?) ja tässä kuvassa ne jo katselee valppaana rauhanhäiritsijän tuloa tuolta oikealta.
Orava se sieltä paukkasi paikalle. Niitä oli ainakin kaksi, koska näin sen tummemman yksilön singahtavan äsken metsään. Tämä on vaaleampi. Se toinen on ihan silmäänpistävän tumma, ainakin mun silmään. Ainakin valkoista hankea vasten.

Hetkeä myöhemmin kaksi vaaleaa kisaili toisaalla ja tämä tumma oli päässyt syömään, ja sain kuvankin:Eilenillalla koiria iltapisulla käyttäessäni näin linnun varjon katulampun valossa - se oli luultavasti se lehtopöllö, joka taannoin huuteli tuossa metsässä. Kuopus kävi kaverinsa kanssa lähikaupalla (no liki kuuden kilsan kävelyreissu siitäkin tuli, että ei ihan vieressä ole kauppa) ostamassa kaverin karkkipäivänkarkit, ja sanoi että koko ajan siellä pellolla huuteli pöllö. Mukavaa! Mie tykkään pöllöistä. Tässä mejän pihalla ainakin näkyy hiirten jälkiä (ja sisällekinhän niitä välillä tulee) että hyvä vain, että napsivat pois kuleksimasta. Toivottavasti löytävät pesäpaikkoja, vaikka on metsääkin kaadettu... jokohan on myöhäistä laittaa pönttö? Vaikka en mie semmosta sais aikaiseksi, vaikkei oliskaan myöhäistä...

Eilisen stressini lievitykseen ostin oikein Alkosta yhden pullon vahvaa siideriä. Join siitä yhden lasillisen. Arvatkaa, tuliko migreeni? No tuli. Aamuyöllä heräsin unesta, jossa mulla oli päänsärky (ja ihmiset pyysi mua pelaamaan pesäpalloa...) ja kävin hakemassa lääkkeen, jonka sivuvaikutuksista kärsin sitten pitkän aikaa. Ja pyörin sängyssä ja sydän sekos kerran ihan totaalisesti muutamaksi sekunniksi ja sitten tuli oksettava olokin. Ja ajatukset oli rumia ja pimeitä. Mietin mm. sitä, miten me tullaan toimeen tässä talossa sen jälkeen, kun varastossa oleva petrooli loppuu ja sähkön hinta nousee mm. Carunan ahneuden takia - en voi tajuta, että meillä on ollu semmonen sakki maan johdossa, että on myyny sähköverkon ulkomaalaisille???!!! - kun ne laskut on muutenkin näin talvella kovat, ja meillä sentään lämmitetään muulla tavalla suureksi osaksi. Suora sähkölämmitys kun on harvassa vanhassa talossa, niin kalliiksihan se tulee. Täytyy ainakin korjauttaa tuo pönttöuuni ja piippu.

9 kommenttia:

 1. Hesarissa luin just ison jutun siitä ketkä olivat päätöstä tekemässä. Lämmittäminen (ja käyttösähkö toki myös) on kallista jo valmiiksi ilman noita korotuksia. Ja näillä leveysasteilla kun on pakko lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, asuminen on kallista Suomessa, vaikka olis omakin talo.

   Poista
 2. Oravalle on tainnut jäädä kesäpuku päälle :)

  Yöllähän ajatukset aina juttuu inhottaviin asioihin. Sähkölaskusta sähkön hinta on jo pienempi osa kun nostavat niitä siirtohintoja ja veroja. Me ei olla Carunan alueella, mutta eipä tiedä vielä mitä tämä täkäläinen keksii.

  Kyllä se pönttöuuni olisi pakkasilla tosi hyvä. Neuvottele sen ukkosi kanssa, että se kannattaa korjauttaa ilman muuta. Säästäisi sähköä komeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä kunnossa se on, kun sitä ei ole käytetty sen jälkeen, kun näitä petroolilämmittimiä alkoi olla. Nuohottu ei ole ainakaan. Luulen ainakin, että vaatii fiksausta ollakseen turvallinen.

   Ja toistaiseksi kun ostopuun varassa ollaan, niin rahallisesti se on siinä ja siinä, säästääkö puulla lämmittämällä, mutta ehkä sitten kun se sähkölasku tuosta kasvaa... ellei polttopuun hintakin nouse saman verran.

   Poista
  2. Nuohooja voi katsoa sen horminkin kunnon.

   Kyllä kuule säästää, kun ostaa pitkinä rankoina alkukesästä metsänhoitoyhdistykseltä puut ja itse pienitään.

   Poista
 3. Meille olis anoppi luvannu yhen tuulenkaatokuusenkin, mutta eipä ole ketään, joka viitsis sen käydä sahaamassa... työ maksaa klapeissa, kun sitä ei itse huvita tehdä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se vain työtä teettää ja kallista on kun hankkii laitteet jotka helpottaa polttopuiden tekoa. Ja jos ei ole tekijää niin ei ole sellaista konetta olemassakaan.

  Mutta sähkölämmitys ei olekaan mikään turvallinen lämmitysmuoto. Juuri jakeluhäiriöt ja hinta ja ... kurjaa että sen varassa pitää olla.

  Jokin varaava versio voisi olla muutenkin parempi mutta rajalliset resurssit... tiedänhän minä.

  Ihanteellisinta olisi maalämpö ja puulämmitys yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Pihalla olis rankoja ja vajaa motti pitkäksi sahattujakin, vaatis vain vähän moottorisahan käyttöä ja ehkä jonkin verran kirveshommia, mutta liian vaivalloista tuntuu olevan. Kyllä mie niitä ite halki laittaisin, mutta moottorisahan kohdalla menee raja.

   Maalämpö olis tietysti halvinta käyttökustannuksiltaan, mutta semmosen laittaminen maksais enemmän kuin itse kiinteistö... ja taitais sekin sammahtaa sähkökatkon aikana. Siksi ehkä aattelitkin, että yhdessä puulämmityksen kanssa...

   Poista