tiistai 22. maaliskuuta 2016

Yllätin

Usein, kun puhutaan miesten ja naisten erilaisuudesta, mainitaan miesten parempi hahmotuskyky, ja esitetään että ne on naisia parempia mm. lukemaan karttaa sen takia. No, MBTI-testissä sain joskus tuloksen, jota kuvailtiin sanoilla "tyypillinen suomalainen mies", ja ehkä se on sitten syynä siihen, että tykkään kovasti kartoista ja niiden selailusta - ei umpimähkään niinkään, mutta jos olen käymässä jossain, mielelläni selvitän, minkälainen alueen kartta on. Joskus autolla tai junalla matkustaessa seuraan kartasta missä mennään. Joogaopistolla oli kiva tietää, minkä niminen oli viereinen mäki tai järven saari. Kansalaisen karttapaikka on lempisivustoni, kuten olen varmaan aiemminkin maininnut.

Mies taas on koukussa siihen valokuvaamiseen. Kun se laittaa niitä kuvia sinne kuvasivustolle, pitää tietää mistä kuva on otettu, että voi paikannimenkin kertoa. Tässä pari iltaa takaperin se pyysi mun apua erään maatalousrakennuksen paikannukseen, kun siinä meni kunnanrajakin ja mies ei tiennyt kuin sen tien, minkä varrelta oli kuvan ottanut. Ei muistanut muita maamerkkejä. Katsoin rakennuksen kuvaa, siinä oli pari siipeä onneksi, eikä ollu pelkkä neliskantti. Sitten Kansalaisen karttapaikasta seurasin tietä, kunnes löysin oikean muotoisen rakennuksen. Siirryin Googlemapsiin ja etsin vastaavan kohdan, otin keltaisen streetview - ukon ja pudotin sen tielle, ja tadaa - siinä oli se miehen kuvaama rakennus. Mies oli hämmästynyt. Mie tykkään tuollaisesta salapoliisityöstä :) Ja mies on semmonen mies, joka ei pysty karttaa hahmottamaan ollenkaan. Eikä tahdo käsittää suullisia (tai kirjallisiakaan) ajo-ohjeita, mutta jos on pari kertaa seudulla ajanut, niin osaa tien ulkomuistista. Mulle taas tie on vaan tietä, saan aika monta kertaa ajella, että alan muistaa missä mikäkin mutka on, eli kun mies selittää vaikka nähneensä elukan menevän tien yli sen ja sen mäen jälkeisessä mutkassa, en osaa paikantaa sitä mielessäni.

Innostuin eilen oikein urakoimaan langan ja sukkapuikkojen kans, ja tuli ihan käsi kipeeksi. Tai molemmat, mutta vasen käsivarsi on olkapäästä kämmeneen asti kipee... yllättävä kudontaryöpsäys oli vissiin lihaksille liikaa. Marjaanan lahjoittamalla ohjeella on tulossa jo toinen koiran liivi :)

Tänään ei ole pää kipeä (vielä) mutta maha on.

9 kommenttia:

 1. Hahaa, sä teit niitä! Ota kuva, jooko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuvia tulee kyllä, mutta sitä lankaa en raaskinut niihin laittaa, kudoin halvemmasta... lahjalangasta haluun tehä itelleni jotain :)

   Poista
 2. Sinähän oletkin olet varsinainen kartta-asiantuntija, olen jo aiemnnin huomannut. Meillä on ihan päinvastoin, mies tutkii kartat ja kertoo reitin, minä vain ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne puoliskot täydentää toisiaan, millon mitenkin päin!

   Poista
 3. Mun pitäs varmaan kutoo meidän koiralle housut peräpäähän, kun koiranhoitajat ajoi meidän reissun aikana mahan, kinkut ja perseen paljaiks, niin että Masalla vaan munat vilkkuu ja mä teen viiden minuutin lenkkejä, ettei se saa virtsatientulehdusta...

  Mä olin lapsena tosi hyvä karttojen kanssa, nykyään en, tiedä sitten mihin se taito katosi?! No onneksi mies on suorastaan nerokas noiden kanssa, niin sen seurassa ollessani pääsen siivellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks ne silleen teki?! Luuliko ne sitä ylikasvaneeksi löwcheniksi? Voi surku, niin upea turkki!!! Osta sille jotku sopivankokoiset lasten villahousut vaikka kirppikseltä, ja tee hännänreikä...?

   Poista
 4. Onneks meillä eijoo varaa mihinkään reissuun. Kartat on vanahoja ja, kun yritän tihrustaa jotain niin äijä nykäsee kartan ratin päälle ja riita on valamis :)
  Googlemapsista voi kattoa ihania muistopaikkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mieki suuttuisin tuommosesta!

   Mapsi on ihana, ei tarvikaan matkustella kun sieltä näkee Big Benistä lähtien kaiken :)

   Poista