keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kymmenen vuoden takaa toukokuulta

Pläräsin vanhoja kuvia, kun ei uusiakaan ole. Kaunis luonto tuolla, ja mie en oo pitäny kameraa mukana tai sitten kun se on ollu mukana, ei oo sattunu kuvattavaa. Ne rentukat melkeen pitäs käydä kuvaamassa. Tai mitä sitä tyhyjää, onhan niitä rentukoita kuvattu monta kertaa...
Tämä on vuodelta 2012. Samalta ne näyttää tänä vuonnakin. 

Mutta tässä on jotain, mitä ei ole enää tänä vuonna:

Kymmenen vuotta sitten meillä oli tällaisia naapureita. Osittain vapaana eläviä luomusikoja. No ei ne ihan naapurissa eläneet sentään, mutta aika lähellä. Muutama oli ihan laitumella. Ei ole enää aikoihin ollu sian sikaa noillakaan, en tiedä miksi lopettivat - luultavasti ei kannattanut. Joskus ihan muita asioita googlettaessani törmäsin hakemukseen, jolla tähän oli haettu laajennusta, mutta joko ei tullut lupaa tai hanke muuten vain haudattiin.

Kymmenen vuotta on tästä mun pajumajayritelmästänikin, näköjään:
Tämä hanke ei kanskaan onnistunu. Osa pajuista laitettiin toisaalle ja osa niistä on vielä hengissä. Niitä oon väännellyt tänäkin keväänä.

Tänään koiralenkki käveltiin kaupungissa. Juomapullon muistin ottaa mukaan! Koiria vesi ei kiinnostanut, minua kyllä. Vaikka se en ollu mie, joka kymmenen metrin välein nosti jalkaansa ja tirautti pisaran... juoksuaika toiselle tulossa, sikäläiset poikakoirat sai kiinnostavaa nuuskittavaa. Puhelin oli mukana, mutta sen ottamat kuvat on ensinnäkin vaikea siirtää koneelle ja toisekseen huonoja, ja kolmanneksi ei siellä mitään kiinnostavaa kuvattavaa ollu. Neljänneksi koko puhelin tuntuu flippaavan jotenkin - taustakuvat ei pysy ja muutenkin oikkuilee.

Tämän kuvan otin
toivottomana, kun koira oli jälleen kerran päkistänyt kakan, eikä kakkapussiroskista missään! En tajua, miten ne ei pidä roskiksia tuolla missään - ehkä tulee halvemmaksi pitää jotain työllistettyä tai työkokeilijaa keräämässä roskia, kuin pitää roskiksia ja tyhjentää niitä. Onneksi on pienet koirat, mutta ei silti ole kivaa kanniskella paskaa taskussa pitkiä matkoja roskista tähyillen. Kaksi koiraa teki yhteensä viisi läjää sillä tunnin reissulla, mikä me tehtiin sillävälin, kun kuopus oli psykologilla. En ymmärrä, mikä kaupunkiympäristössä aiheuttaa niille suolen liikatoimintaa, kun ei ne normaalisti koko päivänä niin paljoa tee...

Mies tuli kuvausreissulta ja sen pitää päästä laittaan tälle koneelle ne kuvansa. Mie paan loppukevennykseksi kuvan tytöistä tiskaamassa 10 vuotta sitten :)
Tuollaiset kaapistot meillä sillon oli...

8 kommenttia:

 1. Onko tuo teiltä tuosta nykyisestä asunnosta tuo alin kuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Nyt on sentään keltaiset kaapinovet :) tuo jääkaappi ei ollu meillä käytössä, mutta pidettiin paikallaan, kun muuten olis jääny reikä seinään. Kätevästi aateltu kyllä asentajalta; kaapin tuottama lämpö lämmitti kylmää eteistä. Raskaana olevalle naiselle kaapin asemointi ei ollu paras mahollinen...

   Poista
  2. Just noita kaapinovia mä katsoin, mutta ne on sittemmin saanet väriä tai vaihtuneet.

   Possut on söpöjä kans ;-) Röh!

   Poista
  3. Ne oli sellaset 60-luvun korkeudella olevat tasot, uusiksihan ne meni kaikki kalusteet.

   Poista
 2. Söpöjö possuja. Täällä muuten eilen huomasin jo kauppareissulla hiirenkorvia koivuissa lämpimällä paikalla.

  On tainneet tytöt vähän kasvaa vuosien varrella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä metsät jo vihertää paikka paikoin kovasti. Ja lapsista sen ajankulun huomaa!

   Poista
 3. Komeista sikoja. Siskollani ja miehellään oli kans sikoja ulkona kesät, mutta lopettivat huonon kannattavuuden takia jo monta vuotta sitten.
  Meilläkin on tuo pikkukoira juoksussa ja pissaa pitää lirutella muutaman metrin välein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siat näytti kyllä onnelliselta laitumella. Ja mie ihmettelen, mistä sitä pissaa riittääkin, ja miten se pystyy säännöstelemään sitä niin, että sitä tulee vain pisara?

   Poista