lauantai 28. toukokuuta 2016

Tuunailua ja tuunailemattomuutta

 Yhdellä spraymaalipurkilla ei sitten paljoa maalailla, tulin huomaamaan. Toisen tuolin kohdalla se jo yski, piti olla purkki tarkasti pystyasennossa, että tuli maalia, ja pöydän kohdalla sitten loppui kesken. Aloin vallattomaksi ja suoritin paikkamaalauksen ja viimeistelyn kullanvärisellä askartelumaalilla :) saa nähdä, kuinka kauan pysyy... pöydän jalka oli somasti ruostunut eteläpuolelta, mutta vedin senkin kevyesti kultamaalilla. Ihan samaa sinisen sävyä ei oo tuo vanha ja kauhtunut aurinkovarjo, mutta ei meillä välitetä. "Uusi" pihakalustus odottaa ihmisiä viettämään aikaa ulos ja tulemaan itikoiden syömäksi. Suunnittelin meneväni sinne tänäaamuna kahvikupillisen kera, mutta - - sataa? Ei pitänyt sataa, eikä edes sadetutkakuvassa näy. Tai nyt kun huomasin katsoa Ilmatieteenlaitoksen paikallissään paikallistutkaa, niin siinä näkyy pieni sadealue. Satakoon vain kaikessa rauhassa, kyllä mie joudan ulkona olemaan.
 Keväämmällä katkottiin noita nuoria vaahteroita tontin rajalta, kun alkoi ihan pusikoitua, ja kun ne on suht suoria niin sain päähäni värkätä tällaisen kolmijalan, joita jossain näkee heinäseipäistä tehtynä. Eilen kävin ostamassa päivänsinen sinne, ja pari esikasvatettua krassiakin tökkäsin ruukkuun. Vanha puolilaho pajuamppeli löytyi tuohon tarkoitukseen, hieman epäröin kestääkö se miten, mutta jos ei kestä niin ei. Sisustuskettingistä tehty ripustuskin oli ruostunut, mutta ruostehan on jossain vaiheessa ollu trendikästä. Mie kuljen muutenkin vähän jälkijunassa kaikessa.
 Kun talvella se iso vaahteran haara romahti, se katkaisi mun pyykkinarutolpan. Nyt samaisen vaahteran oksa on päässyt tuuraamaan tolppaa ihan karusti viimeistelemättömänä, ja siihen ripustin mustasilmäsusannan. Yritin etsiä kaupoista ruusupapua ja aitoelämänlankaa, mutta niitä ei tänä vuonna näytä olevan tarjolla. Mitkään omat kylvökset ei oo mulla nousseet.
Tämä kuva on omistettu Helmille. 
Valkoinen syreeni kukkii ja jopa unkarinsyreeni on jo avannu kukkiaan, vaikka sen vuoro on yleensä vasta myöhemmin.

Mutta mainiota ulkoiluilmaa on nyt luvattu, ei liian kuumaa. Vasta ensi viikolla on tulossa kuumaa, myrskyvaroitus.com sanoo "Alkuviikolla ilmavirtaukset kääntyvät todennäköisesti uudelleen lämpimälle suunnalle. Helleilmamassa on väijyssä varsin lähellä Suomea ja saattaa yltää jälleen meille alkuviikon aikana. Baltiassa voi esiintyä voimakkaita ja kesäisiä rajuilmoja, mutta toistaiseksi on vielä liian varhaista arvioida, yltääkö ukkosherkkä vyöhyke Suomeen saakka."

7 kommenttia:

 1. Noinhan tuo istuinryhmä on tosi hauskan näköinen, ei ole liikaa sinistä.

  Voihan elämänlanka, argh. Se villi versio on jo alkanut lisääntyä tuolla puolella pihaa, missä naapurilla on pelkkää heinikköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitten varmaan tappanu naapurilta kaiken muun paiti heinikon..... kyllä ne mullakin näköjään haluaa kiertyä jonnekin elävään mieluummin kuin tuohon aitaan, johon mie sitä halusin.

   Poista
 2. Oothan sä saanut aikaiseksi vaikka ja mitä!

  Mä pääsen varmaan huomenna pihalle, tää päivä meni teatterireissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin ollut ihan hyväilmainen päivä teilläpäin, vissiin. Meillä pilvistä ja 16 astetta.

   Poista
  2. Täällä on päälle 20 mutta pilvistä, niin ei oo liian kuuna puuhata pihall kun ei paahda aurinko. Nautin!

   Poista