maanantai 27. kesäkuuta 2016

Asioita, jotka auttaa jaksamaan elämää

Pitkästä aikaa hyvin nukutun yön (mitä nyt parin tunnin unien jälkeen piti nousta hakeen migreenilääke - mutta en jäänyt valvomaan!) jälkeen on hyvä pohtia niitä hyviäkin asioita, joita tässä mun elämässä on.

Piha

Rakastan tuota pihaa, etenkin kesällä, vaikka siellä onkin paljon rikkaruohoja ja ötököitä. Vaikka eilen ruohoa leikatessani ne ötökät yritti ängetä kaikkiin pään aukkoihin, vaikka poltin jalkani nokkosissa ja vaikka sain rakot peukaloihin ja hiki tippui silmälaseihin. Nyt on sitten siistimmän näköstä taas hetken. Sitäpaitsi pääsin melkein heti urakan hoidettuani saunaan, jonka mies kiirehti laittamaan lämpiämään, kun huomasi minun käynnistävän leikkurin.

Aamukahvi

Kun ei käy töissä, on aikaa venyttää aamukahvituokiota pitkään, ja keittää vaikka uuden pannullisen. Juoda kahvi vaikka pihalla, kun semmonen on. Harmi vain, että ei voi syödä pullaa sen kans...

Koirat

Itsestäänselvästi.

Oma koti

Vaikka tuleekin niin kalliiksi tässä asua, mutta niin kauan kuin on mies maksamassa sähkölaskun, vakuutukset, likakaivon tyhjennyksen 4x vuodessa ja muut enemmän ja vähemmän yllättävät menot, niin onhan tässä hyvä asua. Pieni, mutta rakas. Eikä se kai ilmaista ole missään, asuminen. Suomessa ainakaan. Yksin en pystyisi maksamaan kuluja.

Tietokone

jolla pääsee yhteyksiin teidän ihanien ja tsemppaavien ihmisten kanssa, jonne voi purkaa pahaa oloa ja lukea tietoa asioista ja unelmistakin. Ja tietysti blogeja. Mutta sen olen huomannut, että kun itsellä on kurjaa, ei jaksa lukea (teko)pirteitä "katsokaa-miten-hienoa-meillä-on" "kaikki-on-mahtavaa" "onni-on-vaan-itsestä-kiinni" -kirjoituksia. Oma kurjuus tuntuu vain entistä syvemmältä.
Mutta hyvistä asioistahan mun piti nyt kirjoittaa.

Lapset

Etenkin nyt, kun ne on kaukana, ne tuntuu entistäkin rakkaammilta :)

Terveys

Kroppa on toistaiseksi aika terve. Päästä en nyt sano mitään.

Kesä

Kun ei ole sääskiä meillä paljon (muualla kuulostaa olevan) eikä liian kuuma, on mukavaa kun on kesä. Ei tarvi pukea erikseen ulosmennessä, ei tarvi koiriakaan pukea, voi lenkillä pysähtyä istuskelemaan milloin vain jonnekin kivelle - jos se ei ole märkä ja jos siinä ei kipitä kauheasti muurahaisia. Miksiköhän niiden pitää aina kiipeillä kivillä? Eihän niille oo siellä mitään.

Auto

jolla pääsee tarvittaessa jonnekin. Olis vain vielä äiti tai joku kaveri, jonka luo vois mennä sillon ku kotona ei kestä olla... ensi juhannukseksi keksin kyllä jotain muuta, sellaista missä tuo mies ei ole mukana. Joka vuosi sen juomisen takia tavalla tai toisella vituttaa koko typerä juhannus. Millon kutsutaan meille joku ryyppäämään ilman, että multa kysytään, tai itse lähdetään jonnekin. Ei siinä mitään, jos ne lähdötkin olis etukäteen suunniteltuja, mutta jos on ensin kotona puhunu kuinka grillataan ja muuta, ja sit päättääkin että haluaa mieluummin pussikaljalle kaupunkiin jonku muun kans, niin kyllä se harmittaa.
Mutta niistä hyvistä asioistahan piti. Miten se aina lipsahtaa.

Käsityöt

Joskus mieltä piristää, kun saa jonkin kivan idean ja onnistuu toteuttamaan sen. Tämä viimeisin (tai niitä on kaksi, yksi kummallekin) tuli ihan siitä, kun tytär sanoi, että haluaa nimikkokoiralleen vaaleanpunaisen mekon. Luultavasti tarkoitti ihan kankaista versiota, mutta joutessani virkkasin sitten koirille tällaset:
Toisesta tuli vähän kapeampi, mutta se näyttikin sitten kutittavan koiraa. Ehkä seuraavaksi alan väkertää jonkinlaista boleroa itelleni. Niitä ei enää kaupoissa taida olla, kun ne on menny pois muodista. Sitäpaitsi mun tili on miinuksella, ei kaupasta mitään ostellakaan muutamaan päivään.

6 kommenttia:

 1. Luin koko viikon postaukset yhdeltä istumalta . *halaus* <3

  Hääpuvusta sen verran, että mä en lähellekään mahdu omaani - tosin ei sitä enää kyllä kaapissa olekaan, mutta silti.

  Juhannus on ohi ja kohti uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii oot takaisin! Mietinkin eilenillalla, että jokohan oot kotomaan kamaralla.
   Juhannus on onneksi ohi ja seuraavan juhannuksen seura on taatusti toisenlainen kuin nyt menneenä.

   Poista
  2. Tuut vaikka tänne juhannuksena!

   Me oltiin kotona illalla kymmeneltä ja esikoinen halus vielä saunaan, joten myöhään meni. Oli ihana herätä omasta sängystä ;-)

   Poista
  3. Kiitos, laitan muistiin! Ette sit oo jossain etelänreissulla, tai joudun viettään juhannuksen teidän terassilla.

   Poista
 2. Tervehdys saaresta!
  Hyvä lista, tuollaista kannattaa aina välillä miettiä. Löytyy elämästä kuitenkin aina hyviä asioita. Täällä on minun listani yksi, järvi ja tämä saari ja erakko - elämä. Tuntuu, että sivistys on kaukana.

  Tuo aamukahvin rauhassa juominen on eläkkeellä ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minusta tuntuu, että vietän erakkoelämää ihan täällä "sivistyksen" keskellä :D
   "No man is an island", mutta tunnen kyllä joskus olevani yksinäinen saari autiolla merellä...

   Poista