maanantai 13. kesäkuuta 2016

... mukavampaa reissulta kotia palata...

Palautuminen on vielä kesken, mutta koton olla. 
Perjantaina autosta kuvattu maisema, josta vois kuvitella olevan lämmintäkin, vois olla vaikka helle. Auton mittari näytti ulkolämpötilaksi kuitenkin 11-12 astetta. Keski-Suomessa oli myös itikoita, joita ei hetkauttanut kylmä sää.

Perjantai-illaksi oli myös sääennusteessa rankkaa sadetta luvassa, mutta kun eilen tultiin, katselin jo tienvierustojen nuutunutta kasvustoa että ei varmaan oo satanu yhtään, eikä ainakaan sadevesitynnyriin ollu mitään tullu. Sama siitepölyn ja pudonneiden omenankukan terälehtien sotkema tilkka siellä oli, kuin lähtiessäkin. Olis vaan pitäny lappaa sitä varastoon enemmänkin silloin, kun sitä tuli yli laitojen... mie vaan niin helposti tuudittaudun kuvitelmaan, että olemassaoleva tilanne jatkuu vain. Tai että sääennusteessa luvatut sateet myös tulevat.

Tulomatka oli pitkä, kun käytiin viemässä kuopus "kesätöihin" kissavahdiksi kaverinsa kanssa tuon kaverin tädille, kun ne meni reissuun. Lauantai-iltana reittiä tutkaillessa huomasin, että ajetaan ihan Rantiksen vierestä, ja sittenhän me kävästiin siellä ihanaa pihaa ihastelemassa ja muutenkin kierrettiin koko kartano (harmitti vain, kun en yhtään kuvaakaan ottanu muistoksi) ja eikun kiireellä etiäppäin. Reissun jälkeen vielä vietiin esikoinen poikakaverilleen, ja kun jätettiin siksi aikaa koirat kotiin, niin ne vissiin oli luullu että ne hylättiin ikuisiksi ajoiksi, kun kiljuivat kotiin palattuamme normaalia enemmän. Sain toisen houkuteltua jopa ulvomaan vähän :) musta se on niin hupaisaa kun tuollainen pieni koira ulisee kuono taivasta kohti. Ei ne yleensä mun kuullen koskaan ulvo.
Reissukoirat

10 kommenttia:

 1. Oli tosi mukava kun kävitte. Tänne ei moni löydä, jos ei reitti ole juuri tuota isoa tietä ohi. Toisaalta päin on hankalampi tulla.

  Ulvova susi(koira) oli kuulemma ollut kiltti, sanoi tämä minun mieheni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, koira on kiltti jos se ei pure eikä hirveesti rähjää...? Oikeasti en luota kyllä mejän koiriin vieraiden seurassa, ei ne koskaan oo purru mutta kyllä ne hirveän epäluuloisia on toisia ihmisiä kohtaan. Vieraissakin on ihan selvästi eroja; toiset hyväksytään, toisia ei. Koirilla on joku omituinen mittari, jolla ne arvioi ihmisiä. Esimerkiksi tuo naapurin ämmä on vihalistalla ykkösenä, vaikka ne ei oo ollu tekemisissä sen kans enempää kuin kenen tahansa vakituisen ohikulkijan. Siitä varmaan lähtee jotain pahaa säteilyä.

   Oli kiva käydä, enkä ihmettele, jos navit ohjaa väärin, kun se teidän tie on semmonen... meidänkin ohjastaja jostain syystä kierrätti sieltä kauempaa.

   Poista
  2. Hehee, täytyy kertoa miehelle, että koira hyväksyi sen :)

   Toista kautta, siis kirkolta tullessa, jotkut navigaattorit ohjaavat väärään tienhaaraan. Ja siksi tässä aina välillä käy joku eksynytkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kotona on hyvä välillä kävästä :)

   Poista
 3. Miten se koira houkutellaan ulvomaan? Näytetään ite mallia ensin, vai ;-) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin justiin :) sanotaan sille uuuuuuuuu!

   Poista
  2. Uuuuuuuu... toimii näemmä joihinkin ihmisiinkin!

   Poista