perjantai 7. lokakuuta 2016

Kaikenmaailman lepakoita

Ostin eilen pitkästä aikaa saunajuomaksi Lidlin päärynäsiiderin. Ja kyllä se olikin hyvää! Join tölkistä puolitoista lasillista, eli ehkä korkeintaan puolet siitä puolen litran tölkillisestä (mulla on semmonen hyvä kansi, joka laitetaan avattuun tölkkiin niin se ei väljähdy, vaikka olis seuraavaan päivään jääkaapissa) ja heräsin ennen puolta yötä pirulliseen päänsärkyyn. Nyt ei ole epäilystäkään, etteikö se olis sen siideritilkan aiheuttamaa. Tänään meni viemäristä alas loput, on tältä akalta semmoset nyt juotu.

Liekö migreenilääkkeen vaikutusta, mutta näin ihan hirveän todentuntuisia unia. Olin kätilönä, ja ikävästi heräsin kesken unen kun koira nousi ravistelemaan itteään... heräämisen jälkeen mun kädet ihan muisti sen vauvan painon, unessa synnyttäjä oli seisaallaan ja lapsi vähän erikoisen punakka mutta terve ja elinvoimainen. Toinen uni oli suutelua jonkun miehen kans, mutta ilmeisesti sisäinen sensorini pysäytti filmikelan ennenkuin selvis, mihin homma johtaa.

Kävin reippaasti koirien kanssa pitkällä lenkillä ja nautin siitä, kun sain puuskuttaa mäkiä ylös. Kyllä se on mukavaa, kun täällä on korkeuseroja (joskus kun on jo lähtiessä väsyny, toivois kyllä että olis pelkkää tasasta) niin saa oikein kunnolla hien pintaan ja hengästyy. Tekee hyvää elimistölle. Vaikka välillä kyllä tuntui että keuhkot repeää niinku lepakolla tuulivoimalan vieressä... (mää vaan en yhtään ihmettele, että huuhaauskovaiset vaan lisääntyy, kun tuollaisillekin jutuille annetaan näkyvyyttä moisessa määrin...)

Pieni salaattilounas ja nyt kahvia. Tänäinen ruoka on jo eilen tehtynä, kun uunissa laitoin riisiä ja kanaa. Loppupäivän voiskin vaikka kutoa - purin nimittäin sen teelmäni noin neljännen tai viidennen kerran ja taas pitäs alottaa alusta.


6 kommenttia:

 1. Vauvat ja syntyminen on yleensä uuden alun merkki. Sinulla sentään se unen lapsi voi hyvin. Aikoinaan oman isomman elämänmuutokseni yhteydessä minä näin unia, että olin unohtanut vauvan maakellariin ja kauhistelin siinä unessa, että miksi ihmeessä se sinne piti viedä. Oli kai helle ja ajattelin, että siellä on viileää. Huh.

  Meillä mies lähti sieneen fillarilla ja minä tyhjentelin kesäkukkaruukkuja ja kannoin niitä kompostiin niin, että nyt kädet ihan tärisee. Tyhjät ruukut vielä sadevedellä pesin ja huomiseen saavat kuivaa ja sitten vien ne sinne maakellariin.

  Tulipas taas runoilua...

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kenelle sit se uusi alku tulee... unessa nähdylle vai unen näkijälle :)

   Mie toisinaan näen vieläkin unia, että oon unohtanu ruokkia ja hoitaa häkkilintujani, ja ne on kuolleet tai kuolemaisillaan. Mulla on ollu undulaatteja joskus, ja unessa ne on vieläkin, mutta mie vain en ole hoitanu.

   Mieki kuskasin yhen ruukun kukkineen kellariin tänään. Oli paleltunu, että en tiedä kuoliko kokonaan vai virkoaako keväällä niinkuin ehkä olis tarkoitus.

   Poista
  2. Unen näkijälle tulee uusi alku.
   Ainakin minulla piti paikkansa, moiset unet loppuivat kun eläkeasia ratkesi.

   Poista
  3. Mulla on ollu synnytysunia kans ainakin yhdessä elämän taitekohdassa, mutta sillon synnytin kyllä ite...

   Poista
 2. Mä muistan hirmu elävästi yhden unen jossa synnytin vauvan kävellessä - se oli niin pieni, että putkahti ulos ihan itsestään. Oli kun nukke. Sitä en enää muista jätinkö sen siihen vai otinko matkaan...

  Voi sua, olis ihana välillä vähän rentoutua siiderillä mutta ei kyllä noin, että lasillisesta jo migreeni iskee. Pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei vissiin auta ku siirtyä kirkkaaseen viinaan :P ei vaiskaan. Ostin alkoholitonta siiderijuomaa, on sekin hyvää saunan päälle. Ja kunpa olis vain alkoholi, mikä sitä aiheuttaa, mutta kun se tulee vaikka mistä, ja toisinaan sitten taas ei tule. Koskaan ei voi tietää. Stressiäkään ei oikein pysty välttämään, se on silloin kun se on.

   Poista