tiistai 29. marraskuuta 2016

Ei mee nyt putkeen

Kehuskelin taannoin käyttäväni Matkahuollon palvelua mieluummin kuin Postin, mutta kyllä ne osaa moheltaa sielläkin. Puntit on aikalailla tasan nyt, kun MH:n pisteet laski aikasen monta pykälää. Aloin nimittäin tänään katsomaan lähetystunnuksista, mitä kuuluu niille kolmelle paketille, jotka laitoin perjantaina Pakettiviikkojen alennuksella menemään: 

Olin siis maksanut netissä ne kaikki - erikseen tietysti - ja saanut jokaiseen ns. aktivointikoodin, jonka olin kirjoittanut tarralapulle samanaikaisesti saadun seurantakoodin kera, ja lappu pakettiin. Varmuuden vuoksi vielä kirjoitin pienesti sen aktivaattorin myös pakettiin, siltä varalta että lippulappuset irtoilee. Sain joka paketista lähetystiedot sähköpostiin, ja ne näytti olevan ookoo. Eikun sinne Matkahuoltoon.

Ensimmäinen paketti (paketti a, joka oli menossa A:lle) sai osoitelappunsa sieltä tulostuneena, ja kuitinkin sain käteeni. Sitä en aiemmin lähettämästäni paketista saanu, kun se paikallisen asiamiehen mies ei osannu koko hommaa ja siinä meni iäisyys - se oli yksi syy, miksi menin toiseen paikkaan lähettään, aattelin että koko ilta sit menee tumpelon ukon kans - mutta kuitista siis näin, kenelle ko. paketti on lähdössä. Toisen kuitin kun sain (paketista b, joka oli menossa B:lle), siinä olikin samat osoitetiedot kuin edellisessä, siis paketissa a. Sama osoite kahdella eri aktivointikoodilla, vaikka omissa tiedoissani (niissä jotka tuli sähköpostiin) oli aivan oikeat osoite- ja puhelinnumerotiedot. B:n paketti siis meinasi lipsahtaa A:lle, mutta kun ehdin siihen väliin huutelemaan, täti korjasi osoite-ja numerotiedot ja sai oikean osoitelapun myös pakettiin b. Harmi vain, että tulin heittäneeksi ne kuitit pois, kun luottavaisena uskoin, että homma menee kuten sen on tarkoitettu menevän. Paketti c meni oikeaan osoitteeseen ja on jo kotona.

No, lähetysseurannasta näin, että paketti a on mennyt jo lauantaina B:n asuinkaupunkiin, merkitty olemaan NOUDETTAVISSA ja B:lle on lähetetty viesti saapuneesta lähetyksestä, siitä väärästä paketista. Onneksi B ei sitä hakenut, koska edelleen seurannasta näkyy, että paketti on jatkanutkin matkaa (jo ennen kuin tekstari oli merkitty lähteneeksi) kohti A:n asuinkaupunkia, on perillä mutta mitään uutta tekstaria ei ole lähetetty kenellekään. A lupasi käydä kysymässä pakettia tänään, mutta ei ole vielä kuulunut mitään. Mielenkiintoista tietää, kumpi paketti siellä on, onko kumpaakaan vai molemmat. 

Nimittäin paketti b:n lähetysseurannassa seisoo vain maininta lauantailta, että "sähköinen ennakkotieto vastaanotettu". Ei mitään muuta. Tämä oli siis se Matkahuollon tädin korjaamin tiedoin lähtemään laitettu. 

Kyllähän se näyttää siltä, että se täti siellä on jotenkin ryssinyt sen koneelleviennin, koska kaikki ainakin mun puolelta oli kunnossa. Tai sitten koneessa tai ohjelmassa oli joku bugi. Toivottavasti kovin moni paketti ei oo menny väärin. Onneksi ei ollu mitään kallisarvoista (uniikkia kylläkin, kun on itetehtyä!) mutta harmittaa tietysti, jos menee hukkaan. Ja harmittaa ku tuli laitettua ne kuitit roskiin. Taas se nähdään, ettei niitä kannata koskaan heittää niitä pois, ennenkuin homma on viimeisen päälle selvä.

Tämän kruunuksi mulle tuli viesti kännykkään, että migreenilääkereseptiäni ei uusittu. Kello oli melkein kolme, ja kun tuohkeissani soitin - oikeesti niin vihainen olin, kun ei saa aikaa lääkärille eikä reseptiä uusita, että soitin muitta mutkitta - mutta automaattihan siellä oli, ja "jos haluat sitä, paina tätä" -pyörityksen jälkeen takaisinsoittolupauksen sijasta tuli tyly "palvelussamme on ruuhkaa, soita myöhemmin uudelleen". Vedin henkeä ja lähdin asioille, aattelin että soitan sit huomenna. Mullahan oli jo kesällä vaikeuksia uusia sitä sumatriptaanireseptiä, ensin sitä mitään puhumatta ei vaan uusittu ja toisella kertaa sain reseptin, mutta vaan 18 kpl:n satsin. Sitä nyt koitin uusia.

Asioilla ollessa mietin tuota asiaa, ja ajattelin, että kun uusimispyyntö on kanta.fin kautta laitettu, niin ehkä siellä on jotain tietoa siitäkin, miksi sitä ei uusittu. Kotiin päästyäni meni katsomaan netistä, ja - SE OLI UUSITTU. Siis tottahan mie olin iloinen, mutta samalla että mitä pottua; uusitaan resepti ja pannaan viesti että ei uusittu?!

No, oikeastaan kruunu oli tämä: lohdukkeeksi päätin leipoa valmiista, kalliista piirakkapohjaseoksesta marjapiirakan, mutta taikina oli ohjeen mukaan tehtynä hirveän löysää, mulla ei ollu tarpeeksi isoa vuokaa ja sitten marjojen alta jäi ihan raa'aksi, vaikka esipaistoinkin niinku käskettiin. Tuli semmonen olo taas, että mitä mie ees mittään yritän ku kaikki tuntuu menevän pieleen.

Veronpalautukset sentään tuli, ja ainakin isäntä tietää mihin ylimääräiset laittaa; sillä hajos autosta turvavyö. Ei oo sitten mitään halpaa lystiä vaihdattaa uusi. Se vaan on jumissa eikä tuu seinästä ulos. Ei hyvällä eikä pahalla.

Niin ja toinen koiran flexitaluttimista meni kans rikki. Se vaan surahti, kun siitä laukes jousi ja se taas ei kelaudu enää sisään. Se ei sentään maksa niin paljon kuin auton turvavyö.

7 kommenttia:

 1. Huhhuh, kylläpä siellä on taas kohellettu! Aika mahottomaks mennee, ettei saa postia kulukemaan. Kuulin tuossa tavallisesta kirjeestä, joka on hävinny mysteerisesti. Mulle vähän läheiset naureskelee, kun piän kuitit tallessa jonku aikaa. Toivottavasti sulla paketit pääsee oikeisiin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kirjeitä häviää postissa. Monesti on mejänki laatikkoon tullu vieraan ihmisen postia, joka ollaan kyllä toimitettu eteenpäin, mutta ei se ole kenenkään velvollisuus ja sillätavoin on varmaan moni kirje kadonnu. Ikävintä on, jos jaetaan väärin luottamuksellista, salaista ja arkaluontoista postia - lääkärinlausuntoja, Kelan juttuja, mitä tahansa missä on esim. henkilötunnus...

   Poista
 2. Jopas on melkoista söheltämistä matkahuollossa. Ihminenhän siellä niitä tietoja koneelle vie, joten siitähän se vika yleensä löytyy.

  Minä olen kanssa ärsyyntynyt tuohon migreenilääkkeen saamiseen. Kun nenäsuihkeet loppui, sain puhelimeen jonkun nuoren pojun (siis lääkärin), joka kirjoitti minulle tabletit sähköiseen reseptiin. Oli vaan puolet miedompi annostus (50 mg) kuin nenäsuihkeen kautta ja 12 kpl:een paketti! Otin niitä 2 kerrallaan ja nythän ne on jo loppu. Uusivat kyllä heti kun laitoin kanta.fi kautta pyynnön.

  Parempia päiviä Sinulle toivotan. Meillä jatkaa vielä putkimies tänään ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mun sumatriptaanit on kyllä niitä satasia, mutta välillä tulee niin kauheat sivuoireet niistä, että yritän yleensä puolikkaalla ensin. Mikähän siinäkin on, että välillä niistä tulee kamala olo, ja välillä ei?

   Poista
 3. Murphy on ollu liikkeellä...

  Turvavyöcase on tosiaan tyyris, pariin tapaukseen oon törmännyt.

  Parempaa onnea tälle päivälle 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on kyllä Murphy ollu perskärpäsenä oikein tosissaan...

   Poista
 4. Eikä A sitten jaksanutkaan käydä kysymässä pakettia, vaikka tiesi, että siitä riippuu mun jatkoselvitykset...

  VastaaPoista