maanantai 26. joulukuuta 2016

Humpsis

Hyvä konsti olla ylensyömättä jouluna on hankkia afta kielen sivuun, missä se hankaa hampaisiin. Ei meinaan ole syöminen sillon mukavaa. Suklaakin kirvelee siinä. Ja korva on tänään humahdellut inhottavasti, kuin joku tökkis tärykalvoa.

Käytiin etsimässä tytölle kenkiä alennusmyynneistä, mutta missä oli kivat, ei ollu kokoja, ja siellä missä oli kokoja, ei ollu kivoja. Ei sit ostettu. Ostin lisää luumu-rusinakeittoa. Joskus aiemmin se on joulun aikaan loppunu kaupoista, mutta nyt sitä riitti. Tämän joulun must -jutut on se huonon onnen graavilohi leivällä, ja mainittu keitto kermavaahdon kera.

Sellasen ilmiön oon huomannut tänä jouluntienoona, että värilliset ja etenkin ne välkkyvät ja vilkkuvat ulkovalosarjat on hävinneet kuvasta. Melkein kaikilla on pelkästään kirkkaita valoja, ja varsinainen hittituote näyttää olevan sellanen valopuu, joka näyttää pimeässä paikalleen jähmettyneeltä ilotulitteelta. Tykkään kyllä, kun kerrostalon jokainen parveke on somistettu kirkkailla valoilla. Ja muutenkin. Itellä on kyllä värikkäät valot. Ollaan vanhanaikaisia.

Pukki toi mulle yhteensä 450 grammaa kirjavia lankoja! Nyt on bolero puikoilla, saa nähdä tuleeko siitä mitään. Pienen näköinen on, vaikka lisäsin neljätoista silmukkaa ohjeen määrän päälle, mutta eihän sitä vielä näe tuleeko pieni vai ei. Ja sitten sain sen riistakameran <3 mies on taas tehny lisää velkaa, että on saanu meille lahjoja... Tarjouduin maksamaan uuden näytön siihen sen syksyllä Noitatunturissa hajottamaan puhelimeen, että sen ois voinu antaa tyttärelle, jonka puhelin lagaa ja kamera on huono, mutta ei miehelle kelvannu. Piti osamaksulla ostaa uusi. Sitten kysyin, antaisko se sen rikkinäisen puhelimen mulle, niin korjauttaisin ja ottasin käyttööni, niin ei anna, kun siitä on vielä monta sataa velkaa. Tuolla se sitten rikkinäisenä makaa kaapin hyllyllä ja maksut juoksee, ja se on miehen mielestä paras ratkaisu. Yritin kysyä perusteluita, en saanut.

Anoppilassa oli hyvät sapuskat, etenkin se karjalanpaisti!

9 kommenttia:

 1. Alennusmyynneissä on tiettävästi ollut melkoista tungosta eikä ihme. Toisaalta kun ajattelee, niin ihmiset suorastaan myöntävät typeryytensä ostamalla ennen joulua jos jonkinlaista kamaa törkeällä hinnalla kun niitä samoja saa joulun jälkeen miltei puoli-ilmaiseksi. Noh, jokainen tehköön kuten lystää mutta pakko on antaa pisteet systeemille joka on saattanut/luonut tämän "joulun" tähän malliin.

  Siitä olen kiitollinen että "valkoiset" valot ovat yleistymään päin näissä jouluvalovirityksissä ja siitä, että asun taloyhtiössä jossa näitä valoja (eikä naapurissa) ei pahemmin ole. Toki ne on kauniita, ainakin jotkut mutta useimmiten ihmiset vetävät överiksi ja silloin nämä valot ovat häiritseviä.

  Hitto, en tiedä mikä on? Ihan olen positiivisella mielellä mutta teksti on kuin perseeseen ammutun karhun :D

  Eniveis, mukavia välipäiviä ja käy nyt virittämässä se riistakamera niin saadaan hyviä kuvia ja videoita katseltavaksi.
  Pusuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan hirveen hiljaista oli niissä kaupoissa, missä käytiin! Mietittiin jo, että kuinkahan kauan pitelevät kauppoja jouluna auki, kun ei siellä ketään käy. Suomalaiset on tottunu oleen kotona jouluna.

   Ei se ihme oo, jos täällä käydessä tulee positiivinenkin ammutulle mielelle :) Pusuja takaisin!

   Poista
 2. Sama huomio täällä kylällä, värivalot on vähentyneet. Muuten valaistut pihapuut on kyllä lisääntyneet. Tämän mustan pimeyden keskellä oikein hyvä.

  Ale-kaupoista olen pysynyt kaukana, ihana rauhassa kotona.

  Tuo puhelinten ostaminen velaksi on kai yleistä, niitähän saa hankittua muutaman euron kuukausimaksulla. Mutta ei kai niitä montaa kannata pitää, tuleehan siitä jo kuukaudessa melkoinen maksu. Sitä vaan mietin, että miten teillä mies ottaa niitä velkoja juttelematta sun kanssa ensin.

  Hyviä loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaukana tuntui olevan kaupoista muukin väki. Aattelin, että jos olis tarpeessa olevalle saatu halvalla kengät, mutta kun ei niin ei...

   Ei mies halua puhua mulle noista asioista, kun se tietää että oon kriittinen ja pilaan semmoisella hänen kivat juttunsa.

   Poista
 3. Afta olis ollut tervetullut tänne, sen verran paljon on tullut ahdettua, suolaista ja makeaa. No ei vais, tiedän, miten ikävä seuralainen se on - toivottavasti jättää sut pian rauhaan.

  Grr miehelle ja puhelimelle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua mistä se nyt tuli, kun ei oo vuosiin ollu. Epäilykset kohdistuu klementiiniin...

   Poista
 4. Langat ja riistakamera! Aika hienoa! Jos nyt keskitytään vain positiiviseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riistakamera otti hienon ja tarkan kuvan mun kaksoisleuasta, kun otin sitä alas :) toistaiseksi se on saanut kiinni vain yhden lumihiutaleen...

   Poista
 5. Valopuu! Näin sellaisen kampaajallani ikkunassa ja haluan samanlaisen meidän parvekkeelle, jahka se on lasitettu :P

  VastaaPoista