354 päivää jouluun

Kamerasta oli akku lopussa, niin en saanut kuvaa hauskan näköisistä koirista, jotka vein tänä aamuna pikkiriikkiselle (reilu puoli kilsaa) kävelylle. Laitoin niille villasukat ja paksusti vaatetta, ja silti toinen oli jo surkeana käpäliään nostelemassa ennen kuin ehdittiin takaisin pihaan. Hirmuinen tuuli! Siihen nähen, että pakkastakin on ihan kiitettävästi. Pari astetta jo sen jälkeenkin kylmentynyt, että rivakasti se jäähtyy. Mutta miksi nenä (ja silmät) alkaa vuotaa pakkasessa? Luulis, että märkyys olis viimeinen asia, mitä naama kaipaa pakkasessa ja tuulessa.

Päätin, etten tee enää typeriä jääjuttujani, mutta taas on pari tulossa. Kun on kerran pakkasta.

Viime yönä en saanu nukutuksi. Oon käyttäny melatoniinia apuna, mutta tuo "pitkävaikutteinen" on ihan yhtä tyhjän kanssa. Iso kova pilleri, joka ei ilmeisesti sula ennen aamua mahassa... jos sopivaksi vaikuttavan aineen määräksi on todettu se 1mg, ja se tehoaa jossain määrin purutablettina - kun imeytyminen alkaa jo suussa ja on nopeaa - niin järjellä ajateltuna jos tuo 1mg vapautuu hitaasti yön aikana, niin eihän sen pitoisuus elimistössä lie missään vaiheessa ole vaikuttavalla tasolla. Olenkin laittanut veitsellä halki sen yleensä aina - silloin se vaikuttaa - mutta eilen ei tullu laitettua ja sen huomasi.

Sydänkin jyskytti taas kummasti eikä reilussa tunnissa helpottanut. Kokeilin piikkimattoa, ja se auttoi jyskytykseen ja nukahdinkin ehkä puoleksi tunniksi, mutta sitten heräsin kun koira lähti haahuilemaan ja veti sillä toisen koirankin ylös sängystä ja alakertaan. En ymmärrä miksi se silleen tekee melkein aina, kun toinen koira vähän jalottelee yöllä. Luuleeko se, että nyt herätään? Sitten se värjöttelee täällä kylmässä. Nuo koirathan ei tarkene nukkua näillä huoneenlämpötiloilla ilman vaatteita tai peittoa.

Siinä taas aikani pyörittyäni sängyssä lähdin kans alakertaan, ja sohvalla hetken pyörittyäni luin kirjan loppuun ja sen jälkeen sain taas ehkä puolen tunnin unet, kun koira jälleen herätti. Kolmeen mennessä olin nukkunu ehkä tunnin. Ihme napsahtelut ja koiran levottomuus piti hereillä. Sohvalta siirryin yläkertaan miehen herättyä ja taas pyörimistä, sit aamulla ennen kaheksaa ylös. No, josko ensyönä nukuttais.


Kommentit

 1. Jouluun, hehee?!?! Ensin on juhannuskin, paljonko siihen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 170 :)
   Tällanen laskuri on netissä: http://www.laskurini.fi/hyoty/paivalaskuri

   Poista
 2. Mä aattelin sulattaa pakastimen, mutta sa nähdä kiristyykö huomenna (kun on vapaapäivä) enää pakkanen riittäviin lukemiin. No, suoraan sanottuna ei haittaa vaikkei kiristyisikään. Joutaahan tuon... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, pakastimen sulatus olis nyt hyvä homma. Niiden petivaatteiden tuuletuksen lisäksi.

   Poista
  2. Aah, perivaatteet, totta tosiaan!!!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia