Aurinko!

Aurinko alkoi pilkahdella puiden lomasta siihen malliin, että pysäytin pyykkikoneen ja lähdinkin ulos. Silloin se on mentävä, kun on sen aika, pyykit joutaa odottaa! Meille aurinko ei vielä paista, kuin tosiaan pari hassua sädettä tuikkaa puiden takaa, mutta paremmalla paikalla se kyllä loisteliaasti tarjoili valoaan. Takaisintullessa piti oikein pipo kaivaa taskusta, kun kuumotti takaraivoa. Ei se nyt ehkä ihan auringonpistosta ehdi toimittamaan, mutta muun päänsäryn kyllä.
Tuolla pilkottaa se talo, jonne voisin muuttaa, jos se olis mahdollista.

Riistakameran ottama kuva minusta ja koirista matkalla aurinkoatulvivalle kävelyretkelle, joka tosin jostain syystä tuntui heti alussa kumman raskaalta, ja lopulta oli aikamoinen raahustaminen kotiin pääsyssä. Miten voi vajaa viisi kilometriä viedä mehut ihmisestä silleen? Olen mie nyt pitempiäkin reissuja tehny. Ehkä kunto on vaan päässy laskemaan pakkasilla ja muuten ankeilla ilmoilla, kun on tehty lyhyempiä lenkkejä.

Inhoan sitä, kun jotkut sanoo "se tunne, kun..." - en tiedä mikä siinä on, ehkä jään miettimään että mitä niin siitä tunteesta, jostain syystä se vaan ärsyttää. Mutta tänään oli kyllä varsinainen "se tunne", kun lenkin jälkeen olin ihan poikki, väsytti kaikin tavoin, ja kuitenkin piti ne pyykit ripustaa ja sitä ennen viikata kuivat vaatteet pois ja tehdä ruoka ja tiesin että pitää lämmittää saunakin ja kantaa sinne vedet - no torkahdin tuossa sohvalla, ja ehkä jaksan sitten sen saunan vielä. Mutta se tunne, kun on pakko tehdä kaikenlaista, ja raajat painaa sata kiloa kappale ja ruho tonnin, ja pääkin on väsynyt.

Auto ei mennyt katsastuksesta läpi, seitsemisen sataa euroa pitää siihen laittaa ja sittenkään ei oo kaikki vielä kunnossa. Hylkäävät virheet vain. Seitsemän sataa euroa!!! Hyvästi säästöt. Mutta olen siinä hyvässä tilanteessa nyt, että saan sen kokoon - mitäs sitten, jos mulla ei olis niitä säästöjä ja kulutusluottotilillä varaa? No, ei kai siinä muuta kuin auto rekisteristä pois tai myyntiin katsastamattomana. Jatkossa lapset sais hoitaa menonsa omin nokkineen, kävellen ja junalla. Ja minä myös. Kaipa se on jossain vaiheessa edessä.

Kommentit

 1. Kauniit kiiltävät hanget tuolla yläkuvassa.

  Huhhuh, se on iso raha siihen autoon ja kun ei noista vanhoista autoista tiedä onko pian samanverran menossa. Otan osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tonni lisää niin saa kuntoonlaitetun pari vuotta uudemman... mutta vähän siinä on loppujen lopuksi ollu laitettavaa tähän mennessä, viimeksikin meni heittämällä läpi katsastuksesta.

   Poista
 2. Tekstiilikaksoset sipsuttaa niin somasti :) Voi vitsi, että autoihin uppoaa kahisevaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne oli taas samiksia. Ei oikein osaa koiriakaan aina pukea kun ei tiedä paljonko tuolla mäen takana tuulee ja onko lumi niin märkää että kastelee...

   Autoilu maksaa kyllä, mutta se on aika välttämätön väline täällä julkisten ulottumattomissa.

   Poista
 3. Mä en kestä myöskään tuota "se tunne, kun" ja toinen kestoinhokki on se "koska siivous" - siis tää "en ehdi oluelle koska siivous" - voi grrrr!!!!

  Meillä oli upea auringonnousu kun vein kuopusta bussiin. Oikein piti pysähtyä katsomaan ja hengittämään ja nauttimaan. Monta suht aurinkoista päivää luvassa eikä kauheaa pakkastakaan. Jos vaikka pääsis lenkille?

  Auto on pakko olla, mua hirvittää keväinen katsastus kans, koska nyt tulee kilometrejä siihen malliin että kuluvia osia on vaihdettava varmaan urakalla ja jo kaksi vuotta on huomauteltu jostain "viasta"tai jutusta joka nyt pitää vihdoin hoitaa, muuten ei enää mene läpi. 700€ssa on kyllä katastrofin ainekset!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homot ei saa mennä naimisiin, koska Raamattu. :P

   Joo, osat kuluu hyvässäkin autossa, ja aika rapistaa...

   Poista
  2. Just: koska raamattu.

   Voi grrrrrrkele!

   Poista
 4. Paistaispa tääläkin arska, mutta ei. Pilvet roikkuu melkein maassa joka päivä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna vois ehkä vähän sielläkin näkyä sinistä taivasta...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee