Ensimmäistäkin viedään jo

Ostin jouluksi "korvikealkoholia", alkoholitonta punaviiniä Lidlistä. Monesti mietin, että oliko sen nimi Dawson's Creek, mutta se oli Rawson's Retreat. Kukaan muu meillä ei ymmärrettävästikään sitä juonut, ja mieki ekan lasillisen jälkeen mietin, jääkö loppu juomatta. Ei se pahaa ollut, mutta... no, se oli punaviiniä. Sitten hoksasin lantrata glögiä sillä, ja sepäs olikin hyvää. Mukavasti taittoi makeutta pois. Eikä tehnyt migreeniä! Eli punkussakin taitaa olla vaan se alkoholi, joka migreenin laukaisee. Voin ostaa joskus toistekin holitonta punaviiniä - valkoviiniä en, kun se maistuu yöksi lasiin pöydälle jääneelle mehulle.

Uuden vuoden saapumistakaan ei millään krapulalla juhlistettu, tai mie en ainakaan. Käytiin illalla pari yleistä ilotulitusta kattomassa, kotikylän tarjonta oli säälittävää nyt, kun mejän isäntä ei ollu ostanu mitään. Naapurissa oli pari hassua pierurakettia. Kuten kuopus kuvaili: SIUUH "jee, nyt se räjähtää!" --- prut. Toisella naapurilla oli paukkeesta päätellen jotain hienompaa, mutta ne paukutteli jo alkuillasta, en viitsinyt pomppia sisään ja ulos ettei koirat hätäänny, ja aina kun välillä rauhallisesti menin ulos niin pauke loppui, ja vuoden vaihtuessa ei ollu enää paukkuja niillä. Mutta eipä siinä mitään, nähtiin me niitä hienoja kyllä aiemmin. Tää kylä on kyllä tosi hiljainen, vaan en pane pahakseni. Melkoinen jyly kyllä kuului ympäristöstä. Koirat oli vähän kummissaan, mutta rauhallisia.

 Päikkärit piti vetäistä, vaikka ihan pitkään nukuinkin. Myöhäisimmän nukkujan herätin kahdelta.

Riistakamera oli ottanu kuvan kissasta :) tai osasta siitä. Kirjava kissa, väristä ei voi sanoa kun oli mustavalkokuva... en tunne kyseistä yksilöä. Neljän maissa aamulla kävellyt.

Tässä vielä tulos siitä väriterapiastani:

Jonkulaiset sekuhäntätossut, kun lanka piti laskea tosi tarkkaan, sitä oli niin vähän. Keittiövaa'alla punnitsin, ja lopuista tein kiristysnauhat ja rusetin. Joka on törpön näköinen, mutta nyt en jaksa paneutua.

Kommentit

 1. Wau mikä väri-iloittelu!

  Haluan riistakameran kanssa kesäksi, että näen käykö kissat siilien ruoka-ravintolassa. OLikohan se teidän kallis, jos saa kysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se. Miehän oon riistakamerasta haaveillut vuosia, mutta ne on ollu mulle liian kalliita, vaikka halvimmat oli tarjouksessa 150 euroa. Tuo on lähettävä malli, joten hinta lienee vielä satasen isompi. Mutta viime yönä se oli tallentanut kissan kahdesti :)

   Poista
  2. On niillä hintaa. Katsoin niitä ja halvin lähettävä oli n 239 euroa ja muut siitä ylöspäin. Saa nähdä raaskinko ostaa.

   Poista
  3. No ne mitkä ei lähetä on varmaan ihan kelvokkaita jos ei halua olla koko ajan kartalla siitä, mitä siinä kulkee. Mieki käytin tuota ensin ilman sim-korttia, se vaan jätti ne muistikortille ja kamera piti ottaa alas aina kuvien katselun tai purun ajaksi. Siilien seurailu vois olla kyllä kivaa :)

   Poista
 2. Musta tuntuu, että meillä oli tavanomaista vähemmän raketteja tänä vuoden vaihteessa naapurustossa, mikä ei kyllä haitannut mua laisinkaan. Kunhan nyt jonkun valoilmiön näin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoilmiöt on ihan kivoja pimeessä, mutta se pauke ei oo niin kivaa...

   Poista
 3. Ihanat noi sun tossut, tosi ihanat! Voi kun mä osaisin tehdä jotakin tommosta, noi on niin kauniit että niistähän tulee jo katsellessa hyvälle tuulelle!

  Riistakamera ois ihana! Olen monesti miettinyt, että tuolla miehen perikunnan mökin pihalla jos semmonen ois, sais ajan kulumaan kivasti kun sitä seurailis. Siellä on kaiken maailman elukoitten jälkiä ja jätöksiä, yksinäisellä paikalla metsän vieressä kun on. Onko ne kamerat kovin kalliita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli kyllä superhelpot tossut: suorakulmio joka yltää jalkaterän yli, päädyt kiinni ja reunat langalla kireäksi niin, että pysyy jalassa. Vaikeinta oli kutoa noin paksua lankaa :)

   Näyttää olevan vertaa.fi:ssä kameroiden hintahaarukka 163,00 - 401,95. Meillä kun on aita pihan ympärillä melkein kokonaan, niin ei sinne kyllä kovin paljon tunkua ole. Jänis, kissa, supikoira ja mäyrä on bongattu pihalta. Jänis ja kissa menee aidan yli, mäyrä ja supi käyttää rakoja hyödykseen.

   Poista
 4. Kauniit tossuthan sulla valmistu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne vähän hassut ja epäsymmetriset, mutta kyllä niillä tassuttelee!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia