Kissa

Influenssa jyllää ja ihmisiä kuolee siihen. Lehdessä oli puhetta, että vieläkin kannattas ottaa se rokote, mutta ainakin täkäläinen terveyskeskus on tiedottanu vain riskiryhmien rokottamisista, ei mitään niille, jotka ei kuulu riskiryhmään. Itse pitäs olla kauheen oma-aloitteinen ja soitella sen perään, edes hinnasta ei oo missään mitään puhetta. Ja mulla lienee kuitenkin niin vähän kontakteja ulkomaailmaan, että riski on aika pieni. Kuopus ei ottanu rokotusta, ja nyt se kauhistui... sanoi että olis ottanu (koulussa tarjottiin) jos olis tienny että influenssaan voi kuolla.Riistakamera on poiminut monta kertaa kissan. Tuossa se näyttää öisin käyvän pyörimässä, varaston edustalla. Hyvä vaan, jos pyydystää hiiret pois. Juuri äsken tuli kuva, missä näkyi oravan jäljet, ja sitten kuva, mistä voi päätellä oravan pompanneen kameran päälle. Kuva näytti alaspäin. Oli jo virittelyvaiheessa tosi vaikea saada säätöruuveja tarpeeksi kireälle, ja nähtävästi ne ei kestä sit yhtään ylimääräistä painoa.

Mukava kevyt lumivaippa on tullut. Hieman on sääennusteet ainakin lumisateiden osalta muuttuilleet, mutta olen iloinen, että tulee edes vähän lunta ennen ennustettuja paukkupakkasia. Kaksi peräkkäistä talvea, jolloin tulee pakkaset ilman lumieristettä voi olla kohtalokasta niillekin kasveille, jotka viime talven jaksosta selvis.

Oon stressannut lievästi tänäistä tytön psykologireissua lumenliukastamilla teillä ja siellä karmeassa sumpussa, mutta se peruttiinkin just äsken. Sairastapaus. Valitettavaa sairastuneelle, mutta olin tyytyväinen, ettei tarvi lähteä. Saa pyöriä vaan tässä omalla kylällä.


Kommentit

 1. Radiossa sanottiin eilen, että influenssarokotteet on loppuneet Suomessa. En sitten tiedä koskeeko koko maata. Minä sain sen sairaalassa ollessani ja mies otti heti kun pääsin sairaalasta. Onneksi otettiin, kauheesti sitä riehuu nyt täälläkin päin. Toivottavasti te säästytte siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No turhaahan ne sitten lehdessä kehottaa sen ottamaan, jos se on loppu. Ja muutenkin on osa rokotetuistakin sairastunut, kun ei vissiin oo ihan täsmärokote siihen tänkertaseen virukseen. Tai sit niitä liikkuu useampia.

   Poista
 2. Infulenssahuippu on ohitettu, nyt voijaan alakaa sairastamaan tavallista flunssaa! Pakkasiaki on ennustettu, nyt on -15 asteen kieppeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jossain päin kuulemma huippua vasta ootellaan. Ainakin yksi tuttu on ollu sairaalassa sen takia...
   Ja just siks on hyvä olla vähän lunta, kun pakkasta on tulossa. Perjantain ennusteessa on tällä hetkellä kylmin kohta -25 astetta...

   Poista
 3. Eikös pakkasessa pöpötkin kuole?

  Täällä on lunta taas hissutellut (keksinpä uuden verbin) niin, että äsken kun heitin miehen kaupunkiin, niin tiet olivat tosi liukkaat. Pakkasta on -10 C ja jäisen tien pällä on lunta. Kaksi autoa oli ojassa tuolla kaupungin rajalla.

  Hauska kissa. Se on todella hyvä hiirien pyydystykseen. Siksi meilläkin naapurin kissat saa mielellään käydä.

  Kyllä mun täytyy riistakamera hankkia, kun nytkin oli hangessa aamulla kissan jälkiä lintujen ruokintapaikan lähellä, sekä jäniksien tietty. Mutta kesällä on tosi hyvä nähdä syökö yöllä sitä ruokaa siilit vai kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpöt kuolee ainakin ulkona ja toisaalta luin, että kun ihmiset kammoksuu pölypunkkeja ja niitä tappaakseen vie petivaatteet aina pakkasella ulos, niin kuulemma niitä ei oikeesti oo ollenkaan niin paljon, kuin jotku Martat tai mitkä lie on pelotelleet. Ovat kuulemma sen kokosia, että silmällä näkee, ja jos niitä on vielä massoittain, kuten väitetään, niin sen massan nyt ainakin erottaisi. Mutta kukaan ei ole sellasta nähnyt.

   Meillä tahtoo kissat saada päiväsaikaan pihalle tullessaan hieman ylimääräistä liikuntaa, joten siksi niitä varmaan vaan öisin käy :)

   Poista
 4. Kissa on selkeästi tajunnut riistakameran tarkoituksen :D

  Meillä on nuorimmainen sairaana eikä itselläkään ihan hyvä olo. Saas nähdä kuin käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se hyvä että joku käy otattamassa kuvan itsestään :)
   Toivottavasti menee teillä ohi! Mulla on jo kertaalleen taas ollut ihan selvästi flunssa tulossa, kurkkukipua ja yleistä voimattomuutta, mutta se meni ohi niinku yleensäkin. Ja tällasethan on just homeesta kertovia oireita...

   Poista
 5. No ainakin tässä sanottiin, että rokote on aina jälkijunassa... http://www.iltalehti.fi/flunssa/201701022200048309_fl.shtml

  Ja erittäin todennäköisesti ne tänä vuonna kuolleetkin on valtaosaltaan riskiryhmäläisiä, jotka ovat siis saaneet rokotuksen.

  Meillä jäi influenssarokotusintoilu siihen, kun mies sen yhtenä vuonna otti ja koskaan ei ole ollut niin sairas, kuin sinä talvena. Sairasti kolme karmeaa flunssaa ko. talvena, kun yleensä ei sairasta yhtään, joten meille jäi tunne, että enemmin rokotteeseen meinaa kuolla kuin ilman.

  Mutta joo, yleisesti ottaen en ole rokotusvastainen, mutta tuossa flunssapiikissä on just se, kun se ei kuitenkaan suojaa likikään kaikkia versioita vastaan enkä rupeais moista ottaan itselleni, mutta toisaalta olenkin ns. perusterve. Mun äiti esim. kuuluu riskiryhmään ja sille piikki tuupataan säännöllisesti. Eikä se ole tänä piikkiaikana sairastanut kuin sellaisia "matalan tason flunssia", että menee ääni jne, mutta ei mitään jäätäviä räkätauteja. Toisaalta kun mietin, niin eipä se kyllä mun lapsuudessakaan sairastellut mitään räkätauteja, kaikki muut meistä kyllä senkin edestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon joskus ottanu ku niitä jaettiin ilmaiseksi, olisko se ollu sikainfluenssa, eikä sillon ainakaan mulle tullu mitään sellasta oireilua, minkä olis järkevästi voinu yhdistää rokotteeseen. Ei oo tytöilläkään ollu; viimeksi ottivat molemmat sen rokotuksen koulussa.

   Jonkun toisella puolella maapalloa kulkevan viruksen mukaanhan ne sorvaa niitä rokotteita, kun on nähty että se sieltä sitten tännekin tulee, mutta viruksia on monia ja nekin muuntuvia, että koskaan ei voi olla varma, onko oikea rokote. Saattaa olla täälläkin nyt useampi eri virus jylläämässä.

   Poista
 6. Mua stressaa nää pakkaset, koko ajan saa jännittää lähteekö auto käyntiin ja tehdä varasuunnitelmia. Toivottavasti ei kestä kun pari päivää eikä tulis kaameita paukkupakkasia pitkäks aikaa muutenkaan!

  Mähän joudun aina ottamaan sen influenssapiikin astman ja altistuksen takia - ja keuhkokuume kun tulee superhelposti - mutta nyt vasta heräsin, että kuulemma ois ollu fiksua ottaa myös abiturienteille. On yleensä pahinta influenssakautta silloin kun kirjoittavat. Olisko nyt siis vähän etuajassa tää epidemia?

  Mut sitten se olis pitänyt ottaa omalla kustannuksella ja ainakin keuhkokuumerokotus oli tosi kallis. Piti hakea apteekista ja varata aika terveyskeskukseen tuikkaamista varten ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No auton käynnistysongelma on kyllä sellanen asia, minkä takia pakkanen stressaa. Ymmärrän hyvin. Nyt on vielä niin hirveä tuulikin, että ilma tuntuu ihan järkyttävän kylmältä, jos sit joutuu jalkamieheksi kun auto tekee tenän... Naama jäätyy päähän kiinni.

   Eikö tejän abiturientille oo tarjottu lukiossa rokotetta? Ja etuajassa kuulemma on.

   Poista
  2. Hmm, en mä ainakaan oo kuullu, voihan se olla, että olis tarjottu mutta ei oo mulle kertonut. Wilmaviestit kun ei mua enää oo tavottanu marraskuun jälkeen ;-)

   Pösö lähti nätisti liikkeelle ja hyvä niin, kun esikoisella oli autokoulun tokaa vaihetta ja piti päästä lähikaupunkiin. Ystävä sitten kyyti mua ja kuopusta. Kohta saanen auton alle minäkin.

   Mutta huomiseksi ja ylihuomiseksi on vissiin luvattu vielä kylmempää? No, huomenna ei tarvi muiden liikkua kun mun töihin ja perjantai on vapaa sekin.

   Poista
  3. Heh, meilä isäntäkin otti huomisen vapaaksi "kun on niin kylmä" :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia