Ruoho kasvaa lumikolan jäljissä

 Tiklejä ja urpiaisia. Jälkimmäisiä on kuulemma nyt paljon liikkeellä. Ite en taho niitä tunnistaa kuin tälleen kuvasta ja ehkä kiikarilla, kun ne on semmosia "tavallisen näkösiä" harmaankirjavia, paitsi tuo pieni punainen läntti päässä. 

 Eilen menin lenkille lähikylään samalla kun kävin kirjastossa ja kaupassa. Koirat oli ihan lumipaakuissa kun päästiin takaisin autolle; autoharjalla koitin niitä putsata ettei sulais kaikki lumet takapenkille. Sitten ne höyrystyy nimittäin lasien sisäpinnalle. 

Tänään olikin ankeampi ilma, aamulla satoi vettä... ennusteessa oli puolipilvisen merkki, mutta kun sitten harmaata taivasta katseltuani aloin tarkastamaan, että millon sen piti olla, niin ei siellä säätiedotuksessa enää auringonpilkahdusta ollu. Ei tosin pitäny sataakaan, mutta satoi silti. Ihmettelin, kun taivas kuitenkin näytti tältä:
Vettä vaan sinisyydestä huolimatta mejän päälle tippui, ja yhdistyneenä kovaan tuuleen teki lenkistä aika inhottavan. Sateesta märkä naama jäätyi tuulessa. Onneksi myötätuuli oli takaisin tullessa.

Eilen tuupin lunta kärhöjen päälle, ja tänään tuupintajäljissä kasvoi ruohoa... jota koirat innolla mäykytti. Ei ne lumet sentään tällä kertaa taida ehtiä sulaa ennen seuraavia lumisateita. Illalla, yöllä ja huomenna pitäs taas olla pakkasen puolella ja sataa.

Tänään menen naistenlääkärin pakeille, kun on vielä joululahjarahoja jäljellä. Toivottavasti se antaa mun hormoonikierukan vielä olla. Kerran vuoteen pitäs naisen gynellä käydä, mulla on varmaan kaks ja puoli edellisestä...

Kommentit

 1. Meillä kans harmaa ja vetinen päivä tänään, ja tuulinen.

  Urpiaiset mä tunnen siitä että ne on (täällä päin ainakin) niin pieniä ;-)

  VastaaPoista
 2. Tuupin kolalla kanssa lumia harjaneikoiden ym päälle. Onneksi sain niin ison kasan, että ei heti sula. Liukasta tulee kun pakastaa.

  Gynellä käyn säntillisesti kerran vuodessa, kun käytän noita estrogeenilaastareitakin. On se kallista, 120 ekua ja Kela korvaa siitä muutaman kympin, mutta tärkeää minusta kyllä käydä. Hyvä kun menet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollu yhtään lunta jääny ruohon päälle, jos oli ees satanu. Vettä taisi lykätä :(
   Vajaan yhdeksän kymppiä jäi mulle maksettavaa tuosta keikasta, oli reilu lääkäri kun laittoi vastaanoton ajaksi vain "korkeintaan 10 minuuttia" kun oikeesti olin siellä ainakin puoli tuntia...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee