Sitä samaa. Mutta kyllä se siitä.

Koirat "lenkillä" illan kiristyvässä pakkassäässä. Kyllä ne kummasti tarkenee, kun niitä ensin kymmenen minuuttia pukee monikerroksisesti ja laittaa tarranauhalla villasukat jalkoihin - inhoavat sitä touhua melkein  yhtä paljon kuin sadehaalarin pukemista. Mutta tuntuu, että sukat pitää paremmin lämpimänä kuin kengät.

Eilen oli lintulaudalla kuusi tikliä. Ja tänään orava temppuili pähkinärasvapötkön kanssa.

Kauheesti piti lauhtua tänään, ja toki se viitisen astetta lämpenikin aamusta iltapäivään, ja kun ei tuullut, oli hieman helpompi ulkoilla. Silti kyllä jäätyi näpit välittömästi kun vähän koitin kuvailla pakkasnäkymiä. Kuten tällasta jättimäistä punatulkkua :)
Varis se siellä koitti lämmitellä vaipuvan auringon kylmissä säteissä. 

Ja toisaalla tekolunta kovasti valmistivat, kun oli mainio keli taas siihen hommaan. 

Kasoittain sitä näkyi siellä olevankin, vaikka kuvasta vois päätellä sen kaiken leijuvan tiehensä. Ja puolikuukin oli taivaalla. 

Kommentit

 1. Näyttääpä hauskalta tuo "jättipunatulkku". Mäkin tänään tarkkailin lintuja. Aiemmin ei oikein oo kelvannu mun tarjoomukset mutta nyt pakkasella oli yksi jos toinenkin laji tullut apajille. Pitkin päivää lisäsin leipää sun muuta, kun kovin nopeasti jäätyivät tarjoilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mie taas vähensin tarjontaa - on sitä silti monessa paikassa ainakin jonkin verran - sen rotan takia. Onko teillä Vikiä näkyny? :D (oliko se Viki?)

   Poista
  2. Ei oo Vikiä (oikein muistit) tänä talvena näkynyt, mutta naapurin kissan jäljet kyllä terassin alle haistelemassa joka aamu, joten oletan sen olevan edelleen hengissä!

   Poista
 2. Nyt on lauhtunut meillä jo -5 C:een. Lunta sataa, saadaan kohta ukko ladulle :)

  Meillä on kyllä valtavasti lintuja syömässä noilla pakkasilla varsinkin, myös muulloin. Eilen katselin ja laskin maassa, osin kuusiaidan suojassa, 7 mustarastasta ja kaikki tintit ja muut pikkuvarpuset siihen päälle. Olin laittanut noilla kovilla pakkasilla paljon pelkkää maapähkinämursketta, tuntui olevan herkkua. Lisäksi rasva-pähkinäpötköja on parikin ja talipalloja. Sitten laudalla on kuorittuja auringonkukansiemeniä. Maahan kuusiaidan suojaan on noille mustarastaille muodostunut oma paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy ehottomasti osallistua siihen Pihabongaukseen! Tosin mie oon huomannu, että aina juuri sillon ei oo, kun yrittää bongata...

   Poista
 3. Vau, tiklejä, oisinkohan koskaan nähny niitä (katoin kuvia). Tulikohan oravan voimistelulla tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään ennen ollu, ihan viime vuosina vasta oon nähnyt. Ihan on jonkun häkkilintupeipposen näkönen...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia