Tänään on jo vähän paremmin

Aurinko on täällä taas! Tälläsin sitruunapuun olohuoneen lattialle, kun siinä on ainoa paikka kämpässä, missä se saa edes jollain lailla aurinkoa tuon metsän läpi. Ja pitää siirtää vähän väliä eteenpäin, että pysyy auringonsäteessä. Tyttären viime kesänä istuttamat paprikatkin on säilyneet talven yli, sillekin tarjoan paikkaa auringossa.

Aamulla oli tosin niin paksu sumu, ettei auringosta tiennyt mitään. Tai tiesi sen siitä, kun kaakossa sumu hehkui erilailla.

Auton remontti on tehtynä ja uudet nastarenkaat kohisee alla. Ilmeisesti käsijarrukin oli vain jumissa, kun se ei enää ota kiinni vasta kuin ihan tapissa... oon tottunu siihen, ettei se tarvi kuin pari naksausta ja auto pysyy paikallaan, ja pajalta eilen tullessa toimin sen suhteen normaalisti ja auto lähtikin liukumaan. Onneksi huomasin, ennenkuin ehdin hypätä autosta ulos porttia aukaisemaan - olisin muuten voinut jäädä oman autoni alle.

Ajankuluksi tuli käytyä kaupoilla, löysin kolmella ja puolella eurolla puisen lintulaudan (TÄLLANEN mutta pienempi) ja euron pussin sekalaisia siemeniä, joista en tiedä kelpaako ne kelleen mutta ovat pienempikokoisia ja toivottavasti liukkaampia kuin auringonkukansiemenet, että tulevat ulos vanhasta, huonostitoimivasta peltisestä ruokatalosta. Siinä on liian pienet aukot, ruoka ei liu'u ulos ja vesikelillä vesi jää kouruun ja siemenet jäätyy.

Ihmettelen kyllä, kun tosi huonosti on menny kaupaksi kuoritut auringonkukansiemenet. Jotain vikaa niissä selvästi on, kun mieluummin syövät kuorellisia. Niitä, joihin hiiri pissas, ja oravakin varmaan. Olin sen säkinlopun ripustanut varaston kattoon, mutta orava oli sen löytänyt ja kaivautunut sisään...

Kommentit

 1. Meilläkin oli sumuista ja aurinkoista. Ajelin tuossa aamusta lähikaupunkiin ja oli nättiä. Kummasti se aurinko piristää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sumun kera siitä tulee vielä sykähdyttävämpää!

   Poista
 2. Otsikko on hyvä, oikein hyvä kuulla!

  Aurinko on kuin suoraan maaliskuusta. Oli pakko lähteä jäälle. Eikä tuulen hiventäkään, kasvoja suorastaan kuumotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tuullut vaihteeksi yhtään. Mulle tuli kans lenkillä ihan hiki.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia