Hilipatipippan

Joskus ammoin esitelevisiollisella kaudella oli suomalainen sketsisarja, jossa varmaankin esiintyi Ritva Valkama, Pentti Siimes, Leo Lastumäki ja/tai muita, ja siinä joskus laulettiin tuota "hilipatipippan"-laulua. Se on mulle jääny mieleen, muuta juuri ei. En ole koskaan välittänyt sketsisarjoista, ehkä Kummelia lukuunottamatta, mutta joskus jotain hyvää niissäkin on ollut. Esimerkiksi Velipuolikuun tai vastaavan vierihoitojuttu, kun kanoiksi pukeutuneet hahmot vieritti munia ja se oli vierihoitoa. (Katsoin youtubesta; se oli Tabu se sarja, ja se vierihoitopätkä oli aivan sairaan tylsä. Mitähän mie olen siinä joskus nauranut??) No, jostain tänään tuli hilipatipippan mieleen, ja rallatin sitä ja nuoriso oli että mitä ihmettä. Mikä sille tuli.

Niin, flunssa siirtyi sitten miehestä minuun. Mieshän haki sen sieltä lääkärikeskuksesta kun sitä ihottumaa kävi siellä hoidattamassa useampaan otteeseen, ja nyt mulla on erittäin ikävä yskä, ja unohdin käydä apteekista yskänlääkettä. Miehän unohan melkeen kaiken. Saa nähdä miten ensyö menee. Eilinen oli kurja päivä, tänään oli onneksi vähän helpompaa kun piti sinne mammografiaankin mennä. Ei löytynyt kuin yksi kysta, että sen puoleen ei tartte nyt olla huolissaan. Juuri siitä kohtaa onkin ollut kipee. Se kyhmy, jonka itse havainnoin, on hävinnyt - oli luultavasti kysta, jonka puhkaisin jatkuvalla puristelulla...

Flunssa oli tosin siedettävämpi, mutta päänsärky olikin sitten toinen juttu. Migreenilääkettä kitusiin heti kun kotiuduin - sitä ennen ei voinu ottaa koska lääkkeen sivuvaikutukset vaikuttaa ajokykyyn hetkellisesti enemmän kuin kipu, jos se ei ole ihan hirvittävä.

Tekivät miehelle allergiatestejäkin siellä, ja tänään tuli tulokset. Se on allerginen koiralle (!), vehnälle, soijalle, kananmunalle ja muutamille siitepölyille. No meillähän vanhempi tyttö on munalle, soijalle ja koiralle myös. Perinnöllistä selkeästi. Mutta nuo ruoka-aineet ei kyllä miehelle aiheuta vatsaoireita kuten tytölle (no kurkussa sillä ekana tuntuu, mutta jos silti syö niin sitten menee maha sekaisin ja kipeeksi) mutta ilmeisesti se jotenkin sitten ihossa näkyy. Miehen ruokavaliosta suurin osa taitaa olla vehnää, etenkin arkisin kun syö aamiaiseksi ja töissä lounaaksi yhteensä 5 Lidlin vehnäsämpylää ja välipalaksi Lidlin pasteijoita tai viimeaikoina lihapiirakan. Ja meillä on usein ruuaksi pastaa.

Tänään kun oltiin reissun päällä, tapahtui karmiva juttu. Ensin oli kirkas ilma (kuvattiin kuutakin matkan varrella) ja ihan ykskaks humahti paksu sumu. Ihan yllättäen. Ensin vaan näytti siltä että pilvi menee kuun eteen, ja sitten oltiinkin hernerokkasumussa. Tuli ihan semmonen lopunajan fiilis, melkein odotti että avaruusalus laskeutuu kohta niinku Independence day- leffassa tai jotain muuta tapahtuu. Sitä korosti vielä se, että eräässä hieman selkeämmässä kohdassa näkyi jo kaukaa, kun joku juoksi pellolla kohden tietä. Näytti koiralta, jolla oli talutin perässä, mutta se olikin kettu, jolta kaiketi kapi oli pudottanut karvat hännästä niin, että oli vain pieni tupsu sen kaljun rangan päässä... näytti kaukaa narulta. Mie ja tytöt surtiin kovasti kettua. Mulle tuli mieleen, että kapin olemassaolo on yksi todiste siitä, että jumalaa ei ole. Mikään jumala ei voi olla niin ilkeä ja julma, että antaa viattomille ja synnittömille luontokappaleille sellaisen kiusan, että ensin se tekee hulluksi kutinallaan ja sitten tappaa kylmyyteen ainakin näissä oloissa.

Olisin laittanut kuvia, mutta mies ei suostu vaihtaan konetta ja kuvat on toisella koneella ja osin vielä kamerassakin. Ja puhelimessa. Mutta laitan sit kertomuksen kuvat erikseen joku toinen kerta :)

Mulla on ihan viskibassoääni nyt, kun yskiminen ja kurkkukipu on madaltanut äänen. Autossa (yksin, omassa autossani, sairaalalta palatessa) lauloin ja oli hupaisaa kun ääniala oli ihan erilainen kuin normaalisti. Tyttö sanoi että pelottavan kuuloinen ääni. Autossa (miehen autossa, perheen kanssa matkustaessani) se oli kuulokkeitten läpi kuullut mun puhetta, ja luullut että radio on auki kun niin vieraan kuuloinen ääni oli. Melko lyhyt flunssa oli miehellä, toivottavasti jää mullakin lyhyeksi.

Kommentit

 1. Miehelläs muuttuu sitten ruokavalio, jos alkaa oirehtimaan kovin pahasti. Ennenhän nuo allergiatestit ei olleet mitenkään luotettavia, kaitpa nekin on kehittyneet. Paranemisia sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, että flunssa helpottaisi. Mulla juilii kurkkua ja toivon, ettei äityisi taudiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yskän se ainakin teki...

   Poista
  2. Ja se on mun kokemuksen mukaan ainakin semmonen, joka jää ja pitkäks aikaa jääkin!

   Poista
  3. Niinhän se kuuluu olevan. En tykkää! Nuhaan on nenäsuihkeita, mutta siihen yskään kun ei pure oikein mikään. Ei tuo Resilar ainakaan taida auttaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella