Katolla

Pari viikkoa sitten puhuin miehelle, että pitäs saunan piipun päälle laittaa verkko, ettei naakat enää pesis siinä. Kun sellanen jouduttaa piipun rapistumista. Kysyin, laitanko minä vai laittaako hän. Lupasi laittaa.

Tänään huomasin naakkojen istuksivan piipulla ja kuljettelevan risuja, ja kävin laittamassa sen verkon sinne. Pelotti ihan hirveästi, kun lähdin kiipeämään huteranoloisia metallitikkaita ja varsinkin se lapetikkaiden ja pystytikkaiden välimaasto on hankala, mutta sanoin vain itelleni että homma on nyt hoidettava eikä siitä mihinkään pääse. Katse vain tiukasti tikkaisiin ja käsiin ja menoksi. Ja lujasti kiinni ja katolla nojasin koko ajan piippuun, etten horjahda mihinkään, kun ei tuo tasapaino ole mikään hyvä. Ei todellakaan ole. Puhelimella napsin muutaman kuvan katsomatta yhtään mitä kuvaan, ettei ala huimata. Pari ihan hienoakin otosta, mutta tuo ylläoleva on vain todistekuva :) Hyvin huomaa, missä menee mejän ja naapurin tontin raja, meillä on risusta ja rähjästä, sillä siistiä.

Ajattelin yrittää pitkästä aikaa lenkille, mutta eiköhän tullu migreeni. Oli toki pää kipee jo eilisestä lähtien, mutta auringossa oleilu teki siitä migreenin. Pitää käydä apteekista ostamassa lisää sumatriptaania tänään. Muuten ei ole ihan yhtä voimaton olo kuin on jonkun päivän tässä ollut.

Kuopuksella on loppukuusta koulussa joku virkistyspäivä ja virkistysrahat, 13 euroa, piti olla tänään mukana. Eikä ollu. Piti sit ajaa sinne viemään tytölle ja sen kaverille (kun ei sekään ollu muistanu) rahat, että pääsevät Heurekaan virkistymään. Ei, nyt kun tarkistin, se olikin "talviliikuntapäivä". Erikoista liikuntaa on kyllä. Rikkaiden kakarat menee lasketteleen, hinnat: "hissilippu 14e, suksisetti 15e / twintip 20e, lauta ja monot 20e, kypärä 2e, bussi 5e" ja tyyten rahattomien lapset saa jäädä koululle. "Työpajoja". Varmaan laskettelevat matikanlaskuja sitten vaan.

Kumma juttu tässä mun flunssassa on se, kun ei oo ollu nälkä. Sanoinkin miehelle eilen, että mun täytyy olla vakavasti sairas. Vasta illalla oli ikäänkuin nälän tunnetta... toki mie jotain puoliväkisin söin, kun syömättömyys nyt ei ainakaan sitä oloa paranna ja kun piti särkylääkkeitä popsia ja vitamiinejakin taisin syyä. Ja kahvia juua.
Marjaana on my mind :)
Jotain tyyppejä heiluu nurkilla maanmittarin välineistöltä näyttävien laitteiden kanssa. En ehtiny syöksähtää pihalle kyseleen "mitä te teettä" kun hävisivät niin äkkiä. Näin ne aiemmin kauempana ojassa rymyämässä.

Lumet ei oo vielä sulaneet, vaikka lämmintä on ollu. Tieltä kyllä on sulanu, ja hirveää ajaa kun aurinko kilottaa märästä tiestä. Kuten tänään on todettu, tekee migreenin.


Kommentit

 1. Hui, en ois uskaltanu tonne katolle mennä, hyvä sinä!

  Kauheeta toi eriarvoisuus koulussa!!! Onko sitten ihme, että on koulukiusaamista, ei tommonen ainakaan asiaa paranna.

  Toivon sulle pikaista paranemista sekä migreenistä että flunssasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä korkean paikan kammo joltinenkin, mutta kun ei kamalasti alas katsele niin pärjää. Ja alastullessa varmistelee jalansijat - katsoahan ei voi.

   Mejänki tyttö oli jo ihan suosiolla jäämässä koululle, kun "ei oo rahaa", mutta mie sanoin että sen verran nyt löytyy että Heurekaan pääsee. Onhan se kuitenkin aina hieno paikka.

   Poista
 2. Hyvä Sinä, rohkeasti vain katolle kiipeilit. Minulta olisi jäänyt menemättä. tai en ainakaaan siellä olisi pystynyt kuvaamaan.

  Tuo aurinko on nyt niin kirkas, että minäkin sain jäällä migreenin. Onneksi nyt oli suihkeita kotona, sain heti laitettua.

  Flunssan hyviä puolia siis on se, että ei ole nälkä. Paranemista kumminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minunkin kuvailu aika sokkokuvausta oli :) Alhaalta katsoen katto on matalalla, mutta ei se siellä ylhäällä siltä tunnu. No, miehän pelkään jo keittiöjakkaran ylimmällä tasolla...

   Poista
 3. Oi onpa ihanaa, että ne tuli käyttöön <3

  Mä oon vanhemmiten tullut ihan hirmu araksi ja korkeanpaikankammoseksi, joten ei kyllä olisi onnistunut multa. (Piipun)hattua nostan sulle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisen talon piipunhattu on nostettu jo vuosia sitten eikä ole viitsitty laittaa takas - miehen hommia. Sinnekin mie laitoin sen verkon.

   Tytöillä on ne kulhot niin ahkerassa käytössä että nytkin on käytettynä tiskikoneessa. Myslit, murot, nuudelit syödään ensisijassa niistä, ja vasta jos ne on likaisena niin harkitaan jotain muuta...

   Poista
  2. Lämmittää sydäntä, paikalliselta kirpparilta ne keräsin <3

   Poista
 4. Onneks pääsit katolta ehjänä alas! Toivottavasti ei migreenistä tule ihan joka päiväistä, paranemisia flunssastakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän se jossain vaiheessa ohi mene...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella