Sulaa hulluutta

Joo, Ylellähän on kaikenlaisia ongelmia. Ei ollenkaan hyvältä kuulosta tuon minun ja meidän kaikkien rahoilla toimivan laitoksen touhut. Niihin sen enempää syventymättä totean vain, että alkavat sortua klikkiotsikointiin sielläkin: "Gluteeniton ruoka aiheuttaa syöpäriskin". Kun lukee muutakin kuin otsikon, saa tietää että gluteenittomuus ei todellakaan aiheuta syöpäriskiä, vaan riisin ja tässä tapauksessa etenkin riisijauhon syöminen. Ei se ole mikään välttämättömyys, jos gluteenitonta syö. Riisissä on arseenia ja sen takia kaikki aasialaiset riutuu syövän kourissa. Eiku.

Toinen, tänäinen otsikko toisessa lehdessä sai minut miettimään, että tulisiko tästä yksi uusi riesa masennusdiagnoosin saajille, kortti pois? Meitähän pidetään muutenkin riskialttiina porukkana sen tähden, että jotkut saavat päähänsä lopettaa elämänsä oman käden kautta. Vaikka kyllä tuossa pannaan lääkäreillekin aikamoinen vastuu - kortin poisotto voi syöstä masentuneen vain syvemmälle suohon, ja toisaalta moniko rekan nokkaan törmääjä on koskaan edes saanut mitään masisdiagnoosia?

Sain tänään painavaa kehoitusta hakeutua hoidon piiriin. Ei mitään varsinaista syytä, sanoipahan vain ei-mua-hoitava (kuinka voisikaan, kun en ole hoidon piirissä?) psykiatri että ei eläkkeelläolo ole syy olla hoidotta. Mutta mitä se hoito sitten olis? Samojen asioiden jauhamista tai toimimattomia ja/tai mulle liian kalliita lääkkeitä. Eihän se ole minua parantanut tai tämän kummemmin hyödyttänyt tähänkään mennessä. Ja potuttaa aina ettiä sitä parkkipaikkaa siellä sumpussa.

Vehnättömyys, joskaan ei gluteenittomuus aiheuttaa myös lisähommia nyt, kun mies koittaa olla kanssa vehnättömällä, kun sillä se allergia todettiin. Luomuruispaloja se töissä nyt syö vehnäsämpylien tilalla, ja kotona haluaa potturuokaa. Potut, mitä nyt ostettiin, on näköjään jauhoisia (ei huomattu kaupassa) ja hajoaa keitettäessä ja niissä on huonoja seassa. Pitäs siis kuoria ja paloitella ja höyrykypsentää, mikä tietää mulle töitä. Muusijauho olis niin kätevää, mutta mies ei syö muusia. Gluteeniton pasta olis kätevää, mutta mies ei syö semmosta. Riisiä se nyt tänään sai ennen iltavuoroon lähtöä, se nyt jollain lailla kelpaa potun puuttuessa.

Ja otsikon mukainen taivastelu pyöri mulla mielessä, kun tulin lähteneeksi metsätielle lenkilläni, eikä sattunut liukuesteitä mukaan. Vain jänis oli siinä kulkenut aiemmin, ja kun lunta oli satanut, niin ei tietenkään tiennyt, miten liukasta siellä alla oli. No, jäätähän se enimmäkseen tuollainen tie on niiden taannoisten plussakelien jälkeen. Tuossa näkyvässä kohdassa sentän reunoilla ja keskellä oli rouheampaa, mutta "metsemmässä" oli ihan kauheaa. Pari kirosanaakin multa karkas, kun selkä niksahteli ja jalat venähteli - ihan sentään en kaatuillut. Reunoja pitkin lyhyillä askelilla menin, mutta jossain kohtaa oli pakko kiepata takaisin, kun näytti menevän aina vain vaarallisemmaksi. Se tiesi sitten aiottua pidempää lenkkiä ja kotiin päästyäni olin aika puhki. Toinen koirakin taisi olla.

Flunssa on tarttunut esikoiseenkin. Lomalla sairastaa, ja ylihuomenna haluais poikakaverille ja yrittää epätoivoisesti häätää pöpöjä...

Kommentit

 1. Mulla toi otsikko osui ja uppos kun tässä mielenhäiriössä kattelen äkkilähtöjä. Kuopus lähti ja mulle iski aurinkokateus: esikoinenhan vois lukea missä vaan ja mulla on lomaa ens viikko ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliskin paljon mukavampaa sulaahulluutta kuin liukastella mettäpoluilla...

   Poista
  2. No jos tollai vertaa niin oishan se ;-)

   Poista
 2. Gluteeniton juttu on taas yks niistä syöpäriskeistä ja niitähän riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paitsi että gluteenin poistaminen ruokavaliosta ei oo. Nykyään on niin monenlaista tiedottamista asioista, että on vaikea tietää, mikä on todellinen uhka ja mikä kuviteltu tai niin pieni, että sillä ei ole kokonaiskuvassa mitään merkitystä.

   Poista
 3. Vaikeaksi meni teillä tuo ruokahomma. Erikoista, että mies ei muusista tykkää, meillä kyllä sitä mies söisi useamminkin kuin teen.

  Sitten tuosta hoidon piiriin hakeutumisesta. Olen kyllä samaa mieltä, että pitäisi sinunkin hoidon piirissä olla, mutta eihän se ole kovin yksinkertaista. Rahaa tarvitaan. Minä jatkoin eläkkeellä ollessa käymistä samalla yksityisellä lääkärillä kuin aiemminkin. Käyn muutaman kerran vuodessa, tilanteen mukaan. Siihen on pakko järjestää rahat, koska jos jää pois, niin tippuu pelkän julkisen terv huollon piiriin ja tunnetusti ei saa tähän tiettyyn asiaan mitän hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on spagetti-ihmisiä, mutta nyt ei sit oo. Tuskin syö maissispagettia, ne on minunkin suussa vähän muovisen ja pahan makuisia. En tiedä liekö saanut joskus lapsena pahaa muusia ja kammon. Mieki oon kammoksunu pussimuusia, mutta Lidlistä saa hyvää sellaista. En tiedä, mitä ne on Mummon Muusijauheeseen laittanu, se on edelleenkin tosi pahaa.

   Mie oon kerran elämässäni käyny yksityisellä psykiatrilla, se oli kamala ja pelottava. Monet psykiatrit on, semmosia totisia, etäisiä, kliinisiä, jopa tylyjä. Ja se mun viimeinen hoitaja oli hyvä, mutta muuten hoito on julkisella mitä on. Mie en jaksa niitä omien olojeni selittelyitä.

   Poista
 4. Olen kyllä sitä mieltä, että jos ihminen on ns. normaali vaikka olisikin masentunut ja itsetuhoinen, niin ihminen on silloin nimenomaan ITSEtuhoinen, eikä tahdo silti tuhota toisia. Jos ajelee päin pientä mopoautoa tai laajentaa itsemurhan koskemaan vaikka koko lentokonetta, niin on mun mielestä jokin muukin ongelma, kuin itsetuhoisuus. On ihan eri asia haluta päättää omat päivänsä, kuin tappaa samalla muita. Sitä paitsi rikollisia ja muita toisille vaaran aiheuttajia tahi huumehörhöjä ei ole ennenkään pitänyt liikenteistä pois ajokortin puute, joten ei varmaan tilannetta paranna, jos muutamalta ns. itsetuhoiselta masentuneelta otettais ajokortti pois.

  Mun alkoi tehdä mieli perunamuusia, kun se tässä nyt mainittiin... :b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja. Loppukaneettikin :) Lidlistä saa hyvää muusijauhoa!

   Se, että joltain autoa tarvitsevalta masennusdiagnoosin saaneelta otetaan kortti pois, voi sysätä sen ajamaan kalliota päin. Tai sitä rekkaa, mikä on aina ikävä homma. Tai sitten se ei uskalla puhua ongelmistaan kortin poisoton pelossa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella