Henget vihastuivat

Ihan huikaiseva sinisyys taas maailmalla! Kun ajettiin autolla hieman etelämmäs, alkoi löytyä sinistä taivastakin, ja aurinkoa. Anoppi soitti kun oltiin tuolla, ja sanoi että niillä ei paista. Varsin paikallinen sumupilvilautta sitten varmaankin.
Joutsenia oli paljon liikkeellä, ja ekat lokitkin näin. Eivät vaan puhuneet mitään ja vähän vaikea on yksin korkealta yli lentävästä lokista sanoa, onko se kala- vai harmaalokki. Se liittyi parin  muun lokin joukkoon tosi tosi korkealle lenteleen ja liiteleen, minusta näytti että ne kävi välillä ihan pilven sisällä. Hanhiaura lensi yli, mutta ku mies ei sanonu, en menny kattomaan - olin jo autossa kun oltiin eteenpäin lähdössä. Kuulinhan mie, että se sano oho tai jotain, ja nousi autosta, mutta yritin just tarkastella kamerasta kuvia niin en silleen kiinnittäny huomiota.
Näin oli käynyt toteemille, kun oltiin muualla käymässä. Tämän nähtyäni muistinkin, että olen joskus lukenut jostain, että toteemipaalua ei saa pystyttää muut kuin ne, joilla on siihen oikeus. Niinku intiaanit tai jotain. No, mulla ei nähtävästi ollu :)

Kommentit

 1. No nyt kyllä on tosiaan joku henki hermostunu ;-) Musta kyllä ihan tyhjästä, olishan tuo hävinnyt omia aikojaankin!

  Aurinkoa on täälläkin ja se kyllä vaikuttaa oloon ja mielialaan. Aamustakin on jo ihan valosaa kuuden jälestä kun pitää nousta. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihanaa, mutta tänään kutkuttaa kyllä migreenihermoa ettei paljoo uskalla ulos vilkaista. Paitsi että tyttö pitää hakea työharjoittelusta ihan kohta...

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Kiva kun olette nähneet joutsenia. Meillä on vielä ihan talvista. Aurinkoa odotamme. - Oletko huomannut, että blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta? Käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa, pirteää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä teilläpäin on kuulemma lunta vielä ihan hiihdettäväksi asti ja vähän ylikin :)
   Ponikirja vaikutti ilahduttavan erilaiselta!

   Poista
 3. No olipahan henget kiukkuisia kun toteemin kaatoivat.

  Täällä aurinkoa nyt niin kirkkaasti, että sain päänsäryn pienellä kauppareissulla autolla vaikka oli aurinkolasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokomat nirppanokkahenget nii! Ei yhtään huumorintajua!

   Sittenhän se oli vaan auringossa vika, ku mullekin teki särkyä.

   Poista
 4. Eilen olisin kommentoinu miten hieno toteemi. Kommaus ei onnistunu. Ei näy joutsenia eikä lokkeja, jälkimmäisiä en kaipaakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kun ei onnistunu; ei ollukkaan kovin hieno ku nurin meni. Luultavasti allaoleva lumi painui toisesta laidasta enempi ja kellautti toteemin.

   Kemijoella muinoin parveili naurulokkeja, kävin heittelemässä niille vanhaa pullaa ja leipää, mitä jäi siitä meän kahvilaravintolasta. Kerran joku setä tuli seuraamaan ja pyysi saada kans heittää niille leivänpaloja :) Silleen aika erikoista, että ei tarvinnu kauaa siellä seisoa kun joku yksinäinen lokki äkkäs ruuantarjoojan, se kutsui muut paikalle ja sit niitä oli kymmeniä...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella