Kuvia lauantaireissulta

Hirvihaaranjoella
 Eilen käytiin reissaamassa, ennen puoltapäivää lähdettiin ja iltaseitsemän maissa palailtiin, ja olin ihan poikki vaikka suurin osa ajasta meni autossa istuessa. Ensin käytiin Hirvihaaran koskea katsomassa, mutta siellä ei ollu oikein mitään, niin mentiin sitten parin tunnin ajomatkan päässä olevalle Langinkoskelle Kotkaan. Kyllä oli ankea reitti moottoritietä pitkin siellä loppupäässä, maisema oli todella kuollutta, silloin kun ei ollut betoni- tai muuta äänieristysseinää. Liekö ne myyneet kaikki lähimetsätkin tehtaalle, kun ei oikein kunnon metsiäkään ollut.
 Langinkoski olis varmaan hieno paikka kesällä, olihan se nytkin hieno mutta mies halusi lähinnä kuvaamaan isokoskeloita, joita nyt on nahkiaisjahdissa siellä paljon. Tuossa yllä olevassa kuvassa se onkin niitä kuvaamassa, kun ne pulikoi sulassa.  Kiven etupuolella oleva jään reuna oli juuri hiukan aiemmin pettänyt jonkun alla, siinä oli reikä ja kyseinen pulikoija joutunut housujen vaihtoon. Tämä oli varustautunut vähän vettäpitävämmillä housuilla:

Kamerakin tarkensi edessäoleviin risuihin, että tuli sopivan incognitokuva julkaistavaksi.

Mieshän olis siellä kököttäny kuvaamassa kauemminkin, mutta kuulemma oli aurinko väärässä kohdassa ja meillä muilla ei oikein ollu tekemistä. Koirien vaatteet kastui rapakoissa (niiden kurahaalarit on edelleen niin likaisena talven kurakelien jäljiltä, en oo saanu pestyä eikä semmosenaan viitti päälle panna) (paitsi että nyt just muistin, että mullahan on toinenkin pari haalareita jossain...) ja sit niitä rupes paleleen ja me mentiin autoon - onneksi olin ottanut kaukaa viisaasti vaihtovaatteet koirille - ja nälkäkin tuli.

Otin mieki kuvia koskeloista, vaikka kaukanahan ne pokkarille oli. Tässä ne on jään reunalla, vedessä olis ollu välillä lähempänäkin.

Siitä tuli kahdeskymmenesseitsemäs laji tälle vuodelle :)

Tytölle käytiin hakemassa kuvattavaa veturivarikolta, ja olihan siellä Fenniarailin sininen veturi, joita ei meilläpäin juuri liikuksi.

Pari kolme kertaa olen tällaisen ennen nähnyt.

Taidekuvan otin siellä :) 

Takastullessa kuu nousi
 ...ja aurinko laski.

Kommentit

 1. Eilen paistoi ihanasti aurinko ja oli nätti ilma muutenkin. Upeita nuo kuu- ja aurinkokuvat, niin tunnelmallisia.

  Me ei oikeen olla jaksettu minnekään vaikka tänäänkin on ihan ok ilma. Rauhallista kotiviikonloppua vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina tartte jaksaa :) en miekään tänään lähteny enää sinne uudestaan. Kurja päänsärky kiusaa jo toista päivää peräkkäin.

   Poista
 2. Hienoja kuviahan oot sieki saanu! Reissussa vässyy aina!

  VastaaPoista
 3. Tehän teittekin pitkän reissun. Langinkoski on tuttu paikka, kun tätini (nyt jo kuollut) asui Kotkassa, kävimme siellä muutamana kesänä. Kävittekö keisarillista kalastusmajaa katsomassa? Se on hienolla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se maja oli - ensin katoin, että aika vaatimaton on keisarin maja, mutta se olikin vain vahdin "koppi" :D Jos olisin tienny (siis joko tutustunut etukäteen tai edes lukenut niitä selitystauluja) että siellä on arboretum, olisin kyllä käynyt, vaikka olikin ihan hiton liukasta ja märkää niillä poluilla...

   Poista
 4. Mä muistan käyneeni Langinkoskella luokkaretkellä. Muutama vuosi siis aikaa :-D
  Kivoja kuvia ja katsomista muutenkin ootte kokeneet. Sit on hyvä palata väsyneenä kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli ihan uusi tuttavuus, Kotkan Maretariumissa on käyty joskus mutta siihenpä se paikkaan tutustuminen on jääny.

   Poista
 5. Kiva kun olette käyneet täällä Kotkassa! Langinkoskella näkyy aina lintujen ja maiseman kuvaajia ja kalastajia. Koski ei jäädy pitkien ja kovienkaan pakkasten aikaan koskaan kokonaan, koska virta on niin voimakas. Tulkaa ihmeessä kesällä tänne uudestaan niin voitte nähdä kesäisen Langinkosken ja käydä katsomassa myös Katariinanniemen Meripuistoa, joka on kyllä käymisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin, ja näkyy olevan hieno kesäisen hellepäivän reissukohde :) Meri on aina kiva.

   Poista
 6. Olipas teillä pitkä reissu, ja ihania kuvia!

  Minä oon aikanaan oppinu uimaan tossa Hirvihaaranjoessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa että muitakin lukijoille tuttuja paikkoja :)

   Poista
 7. Hienoja kuvia, kiitos. Ja taas nuo koiruudet! :) Nyt alkaa olla otolliset kelit siellä kuvien otolle. Itse saatan olla pian noissa maisemissa lyhyellä 'lomalla' (siskoa auttamassa muutossa...mä kun en voi kunnolla tuonne omalle palstalleni kirjoittaa, vaikka löytäähän se kusipää tännekkin jos haluaa/tajuaa. Google-kääntämään)...odotan innolla. Katsotaan saanko lomapyynnön läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himskatti niiden kusipäiden kanssa! Pitääkö ruveta murthela puhumhan, niitä ei kääntäjät käsitä...

   Poista
  2. Juu, ei jaksais. Upeeta että mun elämä on niin kiinnostavaa että oikein oma stalkkari on. Tällä kertaa en deletoi mun tiliä, en.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia