Lumisena sunnuntaina

 Tiesinhän mie, että sitä lunta piti tuleman, mutta sen määrä yllätti. Ja pakko myöntää, että niin oon menettäny luottamukseni sääennusteisiin, että en ollut ihan varma edes siitä, tuleeko luntakaan. No, luvattua aurinkoa ei kyllä ole näkynyt.

Eikä aura-autoja. Ehkä ne aattelee, että sulaahan se kohta pois. Aika jännä kyllä, kun muutama päivä aiemmin tuli pari senttiä räntää, niin sitä oltiin kyllä auraa jyryyttämässä, mutta nyt kun tuli kymmenen senttiä ihan oikeaa ehtaa lunta, niin ei yhden yhtäkään auraa ole näkynyt. Kuului kyllä isolta tieltä joskus kymmenen aikaan. Vasta silloin. Oli tosi hiljaista kun kävin aamukävelyllä koirien kanssa, tosin eihän siitäkään mitään tullut kun ei pyörätien hangessa kävellessä koirien jalat oikein riittäny ja lumi tarttui isoiksi paakuiksi jalkakarvoihin. En huomannu laittaa haalareita, kun ei ollu kylmä. Linnut kyllä huuteli, harmaapäätikkoja parikin yksilöä. Aamulla heti herättyäni ja huomattuani lumen määrän - ja mustarastaat, jotka pomppi siellä syvässä lumessa ja yritti etsiä syötävää - rynnistin viemään linnuille ruokaa ja lakaisemaan ruokapaikkoja. Unohdin, että on jäätä ja pyllähdin nurin, melkein koiran päälle. Koira säikähti.

Kun lämpötila nousi ja lumi nuoskaantui, kävin tekemässä toteemipaalun :) Ylin kerros jäi vähän huonolle viimeistelylle, kun en yltänyt sinne.

No, on se ainakin vähän muuta, kuin se ainainen lumiukko. Naapurissa oli talvemmalla hieno alastoman naisen figuuri, tai torso ainakin, se oli piristävä erilaisuus.

Tältä näytti pöytä aamulla. Ei se pysy siistinä tässä huushollissa. Siksi pitääkin aina katsoa vaan noita kauniita tulppaaneja, ja ignoroida muu sotku :)

Kommentit

 1. Meillä pysyy keittiön pöytä siistinä JOS mä raivaan sen ;-) Tasolle kertyy sitten senkin eestä tavaraa, koska siirrän ne siihen.

  Upea toteemi - tuossa menee hetki ennen kun sulaa!

  Meillä paistaa aurinko ja taas on huono omatunto. Sain sentään aikaseks käydä kylillä kahvilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intiaanihenget ei tykänneet - toteemi on jossain vaiheessa päivää kaatua rojahtanut pitkin pituuttaan.

   Meillä ei mahdu tasoille, ne on vielä täydempiä kuin pöytä :)

   Poista
 2. No jo on erilaiset säät vaikka ei matkaa paljon ole! Meillä on paistanut aurinko koko päivän, samoin eilen. Kävimme tänään pitkällä lenkillä tuolla isommalla järvellä, missä jää kantaa vielä. Aurinko kuumotti poskia. Nyt vasta alkaa pilviä kerääntyä.

  Hieno toteemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se ei liene kovin iso sadealue ollut. Turuus on ollu aurinkoista ja lämmintä, tuttu sieltäpäin sanoi käyttäneensä koirat aamupissillä teepaitasillaan...

   Poista
 3. Ei oo lunta täälläkään, ihan kuivaa, loska ja lätäkötkin on kuivuneet. Kuulin kyllä että teillä siellä on tullut isosti lunta. Hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kura on kaikista pahinta. Nyt on lumi enimmäkseen loskana ja kurana sitten...

   Poista
 4. Uneton (taas) täällä hei! Meillä oli kans satanut aika paljon lunta viime yönä, mutta aurinko paistoi täällä melkein koko päivän lämpimästi, niin melkein kaikki siitä on jo sulanut. Me käytiin rannassa sorsia ruokkimassa ja valimomuseossa valokuvanäyttelyssä. Sit ravintolassa syömässä, kivaa!

  Tutun näköinen pöytä... meillä oli pöydät aina tommosessa kunnossa kun penskat oli kotona. Kukas muu ne siivos kuin äiti...

  Mukavaa alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Teillä on ollu mukava päivä. Ja kyllä tuossa pöydällä taitaa yleensä suurin osa olla lasten - etenkin kuopuksen - juttuja. Nytkin iso piirustuslehtiö.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella