Sadepäivä

En ollu kattonu sääennustetta, ja tuli yllätyksenä että vettä satoi, kun menin koirien kanssa aamukävelylle. Ja tuulikin kovaa. Blyäh. Eilenaamulla oli mukava pieni pakkanen, ja tänäaamunakin mittari näytti ikäänkuin rippusen pakkasta, ja sitten - vettä. Mutta kevättä se tekee. Mustarastas ei täällä laula, tuolla jossain maalla se lauloi, kun viikonloppuna ajeltiin. Yhtään pöllöäkään en ole edelleenkään kuullut, ja kohta ne jo hiljeneekin. Ei kai se ole ihme; kun metsät kaadetaan, niin linnut kaikkoaa.

Selasin tänään mulle aika tuntematonta mediaa, mtv:n uutisia, ja törmäsin juttuun siitä, miten sanaa "pakaste" ja "pakastaminen" ei ollu suomen kielessä ennen kuin se 40-luvulla keksittiin. Sitä ennen se  sana oli syväjäädytetty. Sitä pidettiin turhan pitkänä terminä, joten järjestettiin nimikilpailu, jonka voitti pakaste. Paitsi että oli olemassa herra Pakaste, joka ei halunnut nimeään käytettäväksi moiseen :) Kaikenlaista sitä oppii, kun vanhaksi elää. Ja paljon ehtii unohtaa oppimaansa.

Pitäs ajella koirilta talviparrat pois. Vuosi sitten tähän aikaan ne oli jo ajeltu. Ja harmittaa hitsisti, kun oon hukannu sen Marjaanan antaman ohjeen koirien paidoista! Luulin sen olevan tuolla käsityörahin sisällä, mutta siellä oli kaikenlaisia muita ohjeita, vaan ei sitä. Olisin tehnyt toisetkin samanlaiset, eri langasta.

Mistä mieleen, että sain valmiiksi joululahjalangasta kutomani sukat... toisen päätteleminen olis pitäny jättää vaan sellaseen hetkeen, kun en olis ollu niin hermostunut - siinä tuli erinäisiä asioita mm. koiran takia, mitkä kiristi pinnaa, ja nyt sitten kiristää myös sukan reuna. Ei mahdu paksun pohkeen yli :( täytyy purkaa ja tehdä uusiksi. En muuten purkanutkaan kuin kaksi kertaa tuon reunan päättelyn, ja silti tuli huono...


Kevät on; traktori kävi eilen kadunlakaisuhommissa :) samaan aikaan orava söi siemeniä mejän pihalla, kun laitoin sille niitä vaihteeksi tuohon laatalle.

Talipähkinäpötkö vetelee viimeisiään, ja saa jäädäkin viimeiseksi tänä talvena. Jos on nälkäisiä lintuja, joutuvat tyytymään kuorettomaan tahi kuorelliseen auringonkukansiemeneen tai joskus pähkinään. Neljä mustarastasta pyörii siivoamassa maahanpudonneita.

Eilen sain ruksattua 100 lintulajia -listastani harmaapäätikan ja keltasirkun. Mies epäilee, etten saa sataa lintulajia kokoon...

Kommentit

 1. Ja mä oon ihan varma että sä saat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta kolmannes koossa, eikä vielä oo ees muuttolintuja... mutta haukkoja en kyllä tunne. Edes äänestä. Monet kahlaajat ja sorsatkin vaatii paneutumista. Onneksi netistä löytyy tunnistusoppaita :)

   Poista
 2. Meillä on satanut vettä kaatamalla lähes koko päivän. Lumet sulaa.

  Lintujen rasvapötkylät ovat minullakin viimeiset 3 meneillään. Pähkinöitä on vielä ja ne laitan, sitten saa ruokinta loppua. Mennyt talvi toi erityisen paljon uusia lajeja. Lopulta myös punatulkkupariskunta tuli, vasta maaliskuussa!

  Pidän peukkuja, että saat 100 lintua kokoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi tänä talvena ehkä pyrstötiaiset useammin. Vihervarpusia vähemmän kuin ennen.
   Ensyönä pitäs sataa taas lunta...

   Poista
 3. Hyvä kun muistutit tuosta 100 linnun listasta :) Kävin kopsaamassa lomakkeen. On jännä katsoa koska saa sata täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie uskon, että silmät auki kulkemalla sen kyllä saa.

   Poista
 4. Iloisen väriset sukat ja purkamalla muutaman kerran tulee entistä paremmat :)

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat :) Joskus pitää purkaa enemmän ja joskus vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se purkaminen on kyllä semmosta touhua, että siinä saa olla zen-ajattelu vahvana, varsinkin jos pitää purkaa paljon. Tuon sukan aloituksessahan mie jouduin pari kertaa purkamaan aika pitkän pätkän, kun meinas tulla väkisin liian leveä sukka.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia