Aurinkoisena aamuna

Ruumiillinen rasitus toisinaan tuo hyvän unen, niin kävi mulle ainakin viime yönä. Jossain vaiheessa kyllä huomasin, että käsiä särkee, mutta puoli seitsemään asti riitti nukuttavaa. Heräsin siihen, kun koira nuoli käsivartta.

Mutta tulipahan tehtyä hommia. Yksi vasikka oli syntynyt hieholaan ja vissiin saanu joltain tällin alaleukaan, ties vaikka olis luita rikki. Hampaat ainakin heilui. Voi olla että se lopetetaan. Kävin sitä silittelemässä ja peittelin, kun se tärisi lämpölampunkin alla ja vaikka oli saanut kipulääkkeen. Säälin. Siksi minusta varmaan ei olis tullu kovin hyvää emäntää maataloon, kun suren ja säälin niitä eläimiä ihan liikaa. Olisin varmaan romahtanut henkisesti siinä hommassa. Kun kerran vähän muutenkin.

Hieno ilma nyt vielä, päivemmällä pilvistyy. Kävin kevyellä aamulenkillä, pakkasta muutama aste ja varsin hiljaista kylänraitilla. Laitoin lähtiessä kahvin tippumaan, oli mukava ulkoa tultua päästä kahvikupposen ääreen. Painoakin on vähän pudonnut.

Mie en siellä navettahommissa pitäny puhelinta, ku tuossa haalarissa ei ole kunnon taskua, ja mies oli laittanu kysymyksen että haittaako jos saunotaan vasta huomenna - meillä on yleensä torstai ollu saunapäivä. Ei sitten tullut ajatelleeksi, että jos ihminen painaa töitä navetassa paskan keskellä (ja tällä kertaa ihan lapioin sitä ihtiään) se mitä todennäköisimmin haluaa käydä saunassa tai ainakin peseytyä sen jälkeen. No, ei sitten ollu saunaa lämpimänä. Menin paskanhajuisena nukkumaan. Haisen vieläkin, mihinkä se olis lähteny. Pesin tietty vessan lavuaarilla yläkropan tukkaa lukuunottamatta, mutta juuri tukkaanhan se haju jää. Ja jännästi myös silmälaseihin.

Huomenna mies menee töihin vanhaan työpaikkaansa. Tekivät sopimuksen, että se tulee aina silloin tällöin lauantaitöihin. Saapa nähä miten jaksaa, kun uusi työ on aika rankkaa. Puolikuolleena se tällä viikolla on sieltä kotiin tullu. Mutta se raha on niin kiva olla olemassa, kun laskuja pukkaa. Kyllä muakin lämmittää palkkaraha, silloin harvoin kun sitä tulee... Hyvin paljon myös vähentää ahdistusta, mulla kun on tapana murehtia turhiakin, saati aiheellisia. 

Koirien rokotuksetkin vanheni viime kuussa, pitäisi hoitaa ne kuntoon. Ja toisen hampaat, hammaskiveä on kertynyt, kun sille ei oikein puruluut maistu. Samalta koiralta pitäs ottaa myös verinäyte ja lähettää se Hannes Lohen geenitutkimukseen, kun sitä oikein erityisesti on sieltä pyydetty. Sekään ei ole ilmaista, mutta mulla ei ole mitään käsitystä, paljonko se maksaa, eikä täällä ole niiden kanssa yhteistyössä olevia lääkäreitäkään.

Joo. Pitäkää hyvät pääsiäiset!

Kommentit

 1. En minäkään ole hyvä eläinten kärsimysten kanssa... Onneksi siitä ei ole nykyisessä elämässä mitään haittaa.

  Oikein antoisaa pääsiäisen aikaa - isoa jaksamista <3

  VastaaPoista
 2. Täällä paistaa aurinko ja on pakkasta, hrrr. Mutta ulos tulee mentyä, esikoinen lähti kaverin mökille pääsiäiseksi ja me ollaan autotta. Ystävä lupasi käyttää tarvittaessa kaupassa ja tänään se vie kuopuksen kaverilleen. Mä sitten kävelen perässä, kahvittelen, ja emäntä heittää takaisin. Onnistuuhan se näemmä näinkin, vaikka vähän hankalalta tuntui alkuun, kun on niin tottunut, että auto on käytettävissä eikä tarvi paljon miettiä!

  Pääsiäisiä sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettiny sitä, ku lasten ollessa pieniä kävelin monta kertaa viikossa äidin luo lähikylälle, 3km sivu ja välillä auraamatonta pyörätietä lumessa, toista vaunuissa työntäen ja toista kelkassa vetäen, ja nyt ei tuu käytyä oikeastaan koskaan. Kävellen. No eihän äitikään ole ollu siellä enää, ja koirienmyrkyttäjä on liikuksinu, että eipä mulla oo sinne asiaakaan.

   Poista
 3. Jaksamista sinulle. Nauti saunaillasta ja pääsiäisestä.

  VastaaPoista
 4. Rankkaa työtä olet tehnyt. Kyllä se eläimen pienikin kärsimys on tosi paha katsoa, voi sitä vasikkaa.

  Täällä on vielä pari astetta pakkasta, eikä tänään taida plussalle mennäkään. Aurinko vain vilautti itseään ja meni pilveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on pidellyt täälläkin, vaikka aurinko pilkisteleekin välillä.

   Poista
 5. Voi pyrri rukkaa :( Rankan päivän jäläkeen on mukava nukahtaa, ehkei niin kiva navetalle haisten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenä tottuu :) ja miestä ei häiritte, ikävä kyllä... ei voi kostaa haisemalla!

   Poista
 6. Iloista pääsiäistä! Minä en kestä katsoa jos eläin kärsii, en sitten yhtään. Niitä puluja ja lokkeja ja kissoja onkin sitten poimittu matkaan vaikka mistä tienvarsista ja edes piirrettyjä (!) en kestäs katsella jos tiedän että on surullinen elokuva. Sitten kyllä Kill Billit yms. menee mennen tullen....(ja tykkään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kumma. Ei ole tasaisesti jaettu empatiakykyä ihmisille.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella