Satanen on jo yli puolenvälin

Ei uskois, että tämä näkymä aukeaa alle 3 kilometrin päässä Vuosaaren metroasemalta. Kuusi kilometriä Itiksen metroasemalta. Linnuntietä. Tuossa saaressa oli jollakin mökki, ja kuvaajan selän takana Vuosaaren sataman seinämuuri. Melkoinen kolossi muuten sekin. Leskenlehti löytyi.

Lauantaina käytiin tuolla, ja myös Suomenojan lintualtailla, ja sain kootuksi peräti 13 uutta lintulajia sadan listaan, harmaahaikarankin näin ja sen suomenojalaisen liejukanan. Hieno päivä, jonka päätteeksi hieno yö, kun pyysin miestä nukkumaan sohvalla, että saan nukutuksi edes jollain lailla. Viime yönä en sit taas nukkunukaan kuin ehkä viitisen tuntia katkonaista torkahtelua sohvalla. Sen on huomannut olossa...

Sunnuntaina suunnattiin lähistön ennenkäymättömälle lintutornille - jolla ei sitten tarvitse enää toiste käydäkään, huono oli - ja siellä oli tällanen erikoinen suonreuna. Kuin järvenrantakaislikkoa, mutta suota missä kasvaa oikein puitakin. Täältä bongattiin vain niittykirvinen. Kurki huuteli jossain tosi kaukana. Ajeltiin sitten jonnekin pelloille, missä on ollut lintuja, mutta oli vain naurulokkeja ja joutsenia. Niitä ei nyt etsitty. Vielä yksi uusi paikka käytiin, joka oli ehkä hyvä, mutta vasta parin viikon päästä. Nyt oli vain harakoita. Siellä kuvasin haavankeltajäkälää:
En oikein tiedä, onko tuo hienon vai kauhean näköinen, mutta väri on kyllä lähes täydellinen :)

Lopuksi käytiin miehen vanhalla vakipaikalla, jossa on kyllä enimmäkseen vielä sielläkin jääpeite, mutta oli satojen yksilöiden hanhiparvi lepäämässä, eri lokkeja (jopa selkälokkipariskunta (ruksi listaan) ja nuori lokki, joko selkä- tai harmaalokin viimekesäinen poikanen, joita ei usein tänne eksy kun jäävät joutilaina talvehtimisalueille), telkkiä, nokikanoja, yksi haapanapari (ruksi listaan) ja jostain syystä varistenkin kokoontuminen.

Miehellä oli eväänä pähkinäpussi, jossa oli "mansikanmakuisia hedelmäpaloja".

Saakohan mehusta ja soseesta tehtyä hyytelöä kutsua "hedelmäpaloiksi"? Oikeinhan ne oli mansikan muotoon prässättykin. Minusta tuollaiset on lähinnä karkkeja. Huijausta. Onneks ei ollu mun eväät, mulla oli rehellistä ruisleipää vain.

Luulin tänä vuonna tekeväni enempikin pääsiäiskortteja, reilusti ajoissa aloin niitä suunnitella mutta viikkojen tuloksena neljä surkeaa kortintekelettä! Ei musta vaan oo oikein enää mihinkään. En sitten saanut sellaista läheskään kaikille, joille olisin halunnut tehdä.

Perjantaina ennen sadetta ehdittiin tyttären kanssa ajella koirilta parrat pois. Nyt jo alkaa tottua, mutta on se aina niin hassun näköistä, kun niiden ulkonäkö muuttuu niin radikaalisti. Kun lähtötilanne on ollu jotain tällasta:Kommentit

 1. Sullahan etenee reippaasti lintujen tunnistaminen! Mulla on edelleenki harakka, varis ja tintti :) ...ja räntää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihan erilainen fiilis kun on lintujen seurannassa tavallaan joku päämääräkin, eikä vaan normi "jaa tuokin on tullut takaisin" -pällistely.

   Poista
 2. Tuota pikaa sulla on 100 lintulajia koossa, hyvä!

  Te olette kierrelleet paljon lintuja kuvaamassa. Minä aloitin nyt pihan haravoinnin ja sitten tuli kova tuuli, se auttoi lehtiä oikeaan suuntaan, kerrankin. Sitten ropsautti kunnon sateen äsken, tekee hyvää kasvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just kattelin sadealueiden kulkua, että teilläpäin on saattanut vaikka salamoidakin. Tai ainakin jyristää. Täällä on tuullut hurjasti, melkein pelotti ajella kaupungille. Sateen tulo vähän vähensi tuulen voimaa.

   Poista
 3. No onhan nuo nyt siistit kaverit parrattomina <3

  Mähän sanoin, että sä onnistut, hyvällä mallilla ainkin oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan siitä. Ja onhan ne siistimmät, ei ruokakaan jää partaan kiinni :)

   Poista
 4. Teillä on ollut mukavia lintujen bongausreissuja. Ja leskenlehdenkin olet nähnyt. Aikamoinen muutos koirissa. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Helsingissä oli leskenlehtiä sopivissa paikoissa jo lukuisasti.

   Poista
 5. Sattumalta sopiva sijainti su(o)lla :) Tarina jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suot olis mukavampia paikkoja, kun niillä olis kuivat ja tukevat pitkospuut jokaisella. Ne on hakusessa aina toisinaan...

   Poista
 6. Kaveri söi kerran karkkia, jonka paperissa luki että mansikanmakuinen vadelmakaramelli.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella