Tuulta ja bataattikanttarellikeittoa

Oli muuten  yllättävän hyvää soppaa kanttarelleista, bataatista ja sipulista. Keitetään ja soseutetaan ja lisätään sulatejuustoa. Mun mielestä se ei edes kaivannut muuta maustetta kuin sen, mitä liemikuutiossa oli.

Nautin, kun ei tarvinnut lähteä iltapäivällä mihinkään ajelemaan. Oon ruukannut hakea esikoisen TOPista ja tällä viikolla myös kuopuksen koulusta - tosin eilen muistin vasta, kun oltiin jo toisen tytön kanssa kotipihaan kääntymässä, että toinenkin piti hakea. Eikun uusi reissu. Eiku se olikin toissapäivänä. Menivät yhdessä junalla kaupunkiin hakemaan esikoiselle nenälävistystä, ja tulivat isänsä kyydillä kotiin.
 Viime postauksessa sanoin, että tulkoon tikat ja harakat syömään pötikkää, ja tulihan ne. Tikat oikein parittain. Koiras piti vahtia kun naaras söi.
Ja joku söi pötkölle toisenkin silmän.

Isossa kaupassa ei ollu enää niitä kevätkesäpötköjä. Oli vain talviruokaa. Mutta eiköhän linnut nyt jo ala pärjätä omillaan, kun ilmat lämpenee.

Käytiin kuopuksen kanssa kuvaamassa Fenniarailin veturi (mie tosin vain ihailin sitä, unohdin kuvata) ja kaupassa jossa kassakone tilttas kun yritin maksaa - piti käynnistää uudelleen ja siinä meni sitten aikaaaa mutta ei meillä ollu mihkään kiire. Mitä nyt koirat autossa ootteli.

Ihan hirveä tuuli oli kyllä sitten siellä avoimella paikalla.

Kommentit

 1. Täällä on taas tänä aamuna maa valkoinen lumesta. Tosin se sulaa varmasti piakkoin, kun ei ole pakkasta. Eilen oli tosi kylmä tuuli ja pölyä lensi, joten yöllä tiesi sitä hengittäneensä.

  Lopetin lintujen ruokkimisen tältä talvelta, vielä niitä käy tuossa jämiä nokkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli kyllä pakkasta, mutta ei satanut. Piti aamukasista lähtien sataa, ei satanut. Aurinko paistaa. Mikäs sen mukavampaa!

   Poista
 2. Olen penskasta asti syöny sieniä, en vieläkään osaa yhistää niitä keittoihin. Paistettuna ja valkokastikkeessa vain, en oo kanttarelleja kyllä syönykkään. Hui, muistan ne tyttöjen lävärit, onneks ei jääny kummallekkaan arpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo oli hyvä keitto siinä mielessä, että siellä ei ollut mitään limaisia sienenkappaleita kun oli soseutettu :)

   Poista
  2. Hmm, mulla pyörii yks yksinäinen bataatti tuolla jääkaapissa, pakkasessa ois kantarelleja ... pitäisköhän testata?

   Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
  3. Kiitos. Ja testaa vaan :)

   Poista
 3. Kanttarelleja! Voih ja aih! Meillä (siis vaikka yksin asun) on taas munia pesässä. Jo kaksi lasta on emo jotenkin vahingossa litistänyt ja nyt näemmä uusi yritys. Munia on aina ollut kolme tai neljä ja olen ottanut raa'asti kaksi tai kolme pois koska en halua lintulaumaa (kun sitten haluaisin valtavan häkin ja se on tilakysymys). Nyt siellä on kolme enkä 'jaksa' alkaa taas rosvoamaan niitä...se tuntuu pahallekkin. Mikäli nyt olen oikein ymmärtänyt, kanarianlinnut olevat haluttuja, joten jos lisäkasvua tulee, varmasti löytyy niille ostajia/haluajia. Milloinkohan tämä pesä-buumi loppuu? Ei kai ne koko vuotta yritä pikkulintuja????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne lakkaa pesimästä, kun otat pesän pois. Ei se pesiminen ole niille välttämätöntä, ja rasittaakin etenkin naarasta.

   Mennyt syksy oli ihan uskomaton kanttarellimäärien suhteen. Niitä oli melkein joka paikassa, ja kun ne yleensä on aika harvinaista herkkua (tällaselle ei-niin-pro-sienestäjälle) niin meinas ihan hysteeriseksi tulla kun koirien kanssakin lenkkeili ja oli pakkomielle että olis pitäny kaikki kanttarellit kerätä :)

   Poista
 4. Pesän pois ottaminen ei auta koska uros haluaa pitää hauskaa Joka tapauksessa. Pitää kai erottaa heidät toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos hommaat jostain "tekomunia", otat oikeat pois ja tekomunat tilalle? Siinäpähän sitten hautoo aikansa... en kyllä tiedä, mistä sellaisia saisi, isoja muovi- tai puuhelmiä ehkä? Menisköhän täydestä?

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia