Ukkosta ja juustokakkua

Jopa sattaa vettä! Porissa on ukkostanutkin. Aamulla ehdin tauon aikana vähän käydä koiria pissittämässä minilenkillä, takaisin tullessa alkoi jo tipahdella isompia pisaroita ja hetken kuluttua satoi kaatamalla. Onneksi aiempi sääennuste ei lämpötilan osalta pitänyt paikkaansa, silloin olis satanut lunta...

Niin kylmä tuuli on käynyt, vaikka on aurinkokin välillä paistanut ja sisältä kattoen lämpimältä näyttänyt. Tänään, kun ei enää ollut niin kylmä (vaikka taivas onkin pilvessä) kuului heti uuden muuttolinnun ääniä; laulurastas on palannut. Kylmällä kuulin tosin kaulushaikaran tuolla ison kylän laitamilla, kun vaihteeksi siellä eilen kävin koiria lenkittämässä. Sadan linnun listassa on nyt 64 lajia.

Olisin ostanut vielä yhden kevät/kesäpötkön linnuille, mutta en päässyt isoon kauppaan (lue; en viitsinyt lähteä sinne sen takia ajamaan) ja nappasin lähikaupasta talvipötkön. On kaiketi sen verran kasvispitoista, ettei punarinta enää siihen ole kajonnut, vaikka ahkerasti kesäpötköllä kävikin. Hajotin pötkön vahingossa, kun työnsin istumatikun liian pitkälle, ja sitten siitä tuli hauskan nauravan näköinen, kun linnut nokki sille silmän:
En nyt laittanut verkkoon, syököön tikka ja harakat mielin määrin. Hassua, nyt paistaa aurinko ja sataa yhtä aikaa. Niinkuin M. Alatalon laulussa, jossa sanotaan "taitaa tulla kesä". Jossain vaiheessa vois käydä kattoon, löytyykö näsiän kukkia. Tuolla mäen eteläpuolella yhdessä pihassa kukkii krookukset merenä. Kesemmällä siellä on jotain leimukukkaa merenä. Mie en oo saanu ees esikasvatukseen mitään, mutta niinhän mie taisin joskus sanoakin, että en ikinä enää laita mitään.

Juustokakun tein. Laihdutuskuurissa on se huono puoli, että hyvän nälkä kasvaa kasvamistaan, ja sitten on pakko tehdä jotain tällasta ja pilata kaikki. Ku eihän muut tätä syö. Kuopus söi yhen palan. Mutta tein melkeinpä omasta päästä, ja silti tuli hyvä! Se on poikkeuksellista. Ja äidyin tekeen jopa tuollaisen hyydykepäällisenkin. Oli tarkoitus panna persikanpaloja tuonne täytteeseen, mutta tuli kiire kun ryhdyin tekeen hommaa vähän viime tingassa ennen tiedettyä lähtöä, ja sitten se unohtui enkä olis oikein ehtinykään. Tein sitten tuollaisen ratkaisun.

Sisällä on kylmä. Koitan säästää lämmittimen polttoainetta ja puen vaan vaatetta lisää, kun alkaa palella. Koirillakin on villapaidat, mutta kun ne tuossa uinaili niin viluisen näköisesti, laitoin peittoa lisäksi. Toinen ei vaan tykkää, se tulee aina pois peiton alta ja asettuu siihen päälle, peiton alla olevan siskonsa kylkeen kuitenkin. Sisko taas tykkää olla kuonoa myöten peiton alla...
Niilläkään ei tunnu olevan mitään hinkua minnekään. Tietävät, että ulkona on ankea keli, vaikka aurinko koittaa välillä näkyä pilvien raosta niinku ei olis mitään ankeutta.

Tässä välissä - nyt kun tuli puheeksi - kävin kokoamassa aiemmin talvella ostamani esikasvatuslaatikon, ja hermo meinas mennä siinäkin. Ja ihmettelin, kun en löytänyt krassinsiemeniä - ne oli edelleen siinä kertakäyttömukissa, johon keräsin niitä siltä lautaselta, jolla niitä kuivatin syksyllä. Muki oli vain ajautunut keittiön työtason nurkkaan, kahvinkeittimen ja verhon taakse. Ja kyllä mie talven aikana ainakin kaksi kertaa pyyhin koko työtason... en vain ole älynnyt siirtää siemeniä kaappiin, tokko edes tajunnut että ne on siinä. Mulla on aina ollu semmonen siivoussilmä. Tai ei siivoussilmää ollenkaan. Kyllähän sen täällä näkee, etten osaa järjestellä.

Ja taas satoi, rakeitakin, ja ukkonenkin jyrähti. Nyt putoilee katolta raekasoja, pöts pöts vaan kuuluu kun ne jysähtelee maahan. Kaivelin pakastimesta kanttarelleja ja alan tekeen soppaa.

Kommentit

 1. Onpa upean näköinen kakki ;-p

  Meilla satoi eilen kaatamalla kans, ja nyt tuulee kovaa. Aamulla oli pitkästä aikaa niin lämmin ettei tarvinut auton laseja raapata. Tulee se, kesä, mutta keikkuen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa, että kirjoitinko kakun väärin :)
   Nyt oli tosiaan eka aamu pitkään aikaan, ettei ollut pakkasta!

   Poista
  2. Auuuh, anteeksi - tää mun lukihäiriö saa kyllä välillä aika hupaisia muotoja... ei ollut tarkoitsu ;-)

   Poista
 2. Herkullisen näköistä juustokakkua, nam.

  Montako koiraa tossa kasassa on? :D

  Meillä on ollut erikoinen sää tänään. Aamupäivällä satoi lunta, maa oli ihan valkoinen. Iltapäivän aikana aurinko sulatti sen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli maa valkoisena rakeista. Mahtui monenlaista säätä yhden päivän ajalle, kova tuulikin iltapäivällä.

   Poista
 3. Ihanan näköinen juustokakku... voi nam!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvää. Olisin kyllä suonut, että joku muukin olis sitä syöny...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella