Kesäkumit

Nyt ne on alla. Molemmissa autoissa. Mulla ihan iskemättömät, vasta ostetut, jotka mies osti omilla rahoillaan ja vielä ei ole suostunut kertomaan, paljonko maksan niistä sille. Totesi vain, että eihän sulla niin kauheesti sitä rahaa oo. Ne on ajaessa niin hiljaiset, että kuulee ajoviiman viuhinan. Mutta jarrut rahisee sitten entistä kovemman kuuloisesti. Tööttiäkin ihmeteltiin, joku johtokosketushärö siellä on, koska sieltä kuuluu pieni "yh" kun paukauttaa kovaa siihen nappiin. Normipainalluksella ei kuulu mitään.

Käki kuului. Sain vetää ruksin kun sattumalta nyt muistin. Olisko niitä lintuja nyt joku 82 tai 83 siinä listalla ruksattuna. Pikkutyllin luulen nähneeni eilen, mutta en oo varma ja tytön ottamasta kuvastakaan ei pystynyt täysin varmistamaan. Mutta jos se sata nyt yhestä jää kiinni niin uskon, että se oli pikkutylli. Paitsi tietysti sitten sitä ei voi laskea, jos pääsen ruksaamaan pikkutyllin muutenkin.

Sata lintulajia -somessa satuin mainitsemaan, etten erota iso- ja pikkukuovia, mutta ruksasin kuovin kun näin sellaisen, niin joku into-orni tuli selittään että "sulla on nyt vaan pinna kuovilinnusta" ja seli seli niinkuin se ei kelpais, mutta ihan turhaa saivartelua - jos en erota noita kahta, ja mulla on yksi ruksi kuovista, niin miehän en sitten ruksaa enää muuta kuovia, kun en tunnista. Kyllä minusta yhdeksi lintulajiksi sadan listalla käy kuovi, oli sitten kumpi vain, kun siinä kerätään ne sata lajia eikä minkään lintupinnojen kanssa pelata. Äänestähän sen kuitenkin tunnistaa, isokuovi huutaa joka kesä tuossa lähipellolla. Tai siis pelkkä kuovi nykyisin. Muuttavat nimiä niin ettei perässä pysy.

Anoppi oli tehny vehnättömän kakun ja mie olin ilonen. Muutenkin olin varmaan vähän omituisenkin iloinen siellä käydessä. Itseänikin ihmetytti. Vitsailin ja nauroin ja höpötin. Mutta se niiden koira on kyllä, voi hyvänen aika kun se pitäs lopettaa mutta kun sillä on kuulemma niitä hyviä päiviä. Se hoiperteli, jalat vapisi, ei meinannut pystyä menemään makuulleen (painoi ensin kantapäät lattiaan ja siitä hitaasti ojensi etujalat ja jäi kuulosteleen mun mielestä kipeen oloisesti) ja kun se tuli mua tervehtiin, se poispäin siirtyessään törmäs aukinaiseen autonoveen. Ojennettua kättä se ei nähnyt, vasta herkun haju sai sen kuonon hakeutuun kohti. Haukkui miestä, vaikka tunsi sen kyllä hyvin. Eipä sillä, haukkuu mejänki koirat välillä tuota miestä.

Ja toinen koira alkoi uikuttaa kun kuuntelin Luontoportista turkinkyyhkyn ääntä. Oli jotenkin ihan hädissään. Mitähän lie siinä äänessä kuuli.

Riistakamera on ihan pöljä. Ei kuvaa ku sen edessä liikkuu ja kuvaa kun kukaan/mikään ei siinä liiku. Varmaan jotenkin huono paikka.

Kommentit

 1. No mutta sait renkaat varmaan äitienpäivälahjana.

  Kuovisota :D

  Mua säälittää se anopin koira, reppana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten lahjana. Kukkia se ei mulle ostanukaan, ei se enää osta kun hermostuin sillon, kun pyynnöstä ("älä osta enää ruukkukukkia") huolimatta osti ruukkukukan ja mie siitä sanoin. Ei haittaa, kesärenkaat peittoaa kukkaset tässä tapauksessa mennentullen :)

   Poista
 2. Hyvä, että sulla on uuvet kumit autossa alla :) Kyllä eläimistä pitäs pystyä luopumaan, kun aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppi siitä luopuiskin ehkä, mutta se sen mies on niin kovin vastaan...

   Poista
 3. Yh - liikenteessä ei taida ihan ajaa sitä asiaansa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei! Varsinkaan, jos haluaa raivoisasti töööööötätä jollekin torvelolle :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee