Pallurat

Rapskut on vasta tämmösiä. Varmuuden vuoksi peittelin ne takaisin kuivien lehtien alle, kun on ollu niitä reippaita yöpakkasia - vaikka kyllähän raparperi pienet pakkaset kestää. Niiden takia ehkä ei oo sit tuon enempää kasvaneetkaan.

Ihana aurinkoinen päivä! Lähdin kävelylle ekaa kertaa niin, ettei koirilla ollu vaatteita. Niille on tullu aikamoiset rusketusrajat, mutta niitä oli vaikea saada kuvattua niin, että ko. rajat näkyiskin.
 Yritelmiä.
Kyllähän tuo raja äkkiä häipyy, kun ruskettuvat, mutta maltillisesti nyt ensin ettei pala. Ihmisillä rusketusrajat on yleensä niin, että peppu on valkoinen ja muu ruskettunut, koirilla päin vastoin :P

Mie oon saanu olla ihan itekseni koko lauantain; mies on töissä, tyttö poikakaverin luona ja toinen kans kaverillaan. Pari uutta lintua bongasin listalle - pajulinnut oli tulleet ja ruvenneet laulamaan, ja metsässä koppelo rämähti lentoon läheltä niin, että säikähdin hitosti. Monta hyvää kirjaa luettavana ja yksi kirje pitäisi kirjoittaa ennen ruuanlaittoa. Yritin vihjaista miehelle, että meillä on sit vaan tällasta ruokaa, "ellei syödä muualla", se sano että ruoka on ok ja sitten alko kyseleen että no pitäisikö sitä sitten syödä ulkona. Pitäisikö. Sanoin, että jos ruoka on kerran ok eikä akuuttia tarvetta ole niin miksi pitäisi. Oli kuulemma äitinsä kysynyt, syödäänkö me siellä kun huomenna käydään ja vaihdetaan samalla renkaatkin autoihin, niin oli kieltäytynyt. Kyllähän se akka kotona ruokaa laittaa, pitäisikö se muka johonkin syömään viedä tai antaa jonkun muun tehä sille ruokaa? Poltan sen kalapuikot.

Huomenna on äitienpäivä. Yritän olla ajattelematta koko asiaa, ainakaan en odota mitään.

Ilon aihe tänään oli se, että sain vaeltaa koirien kanssa ilman, että oli koko ajan joko hiki tai vilu, ja kun pihalla käpsehtiessäni totesin, että piha on tärkeimmistä paikoista siivottu. Kyllä se mieltä piristää, kun ei oo rumaa ja roskaista, ainakin jos huomaa ajatella asiaa. Mieshän sen on suurimmaksi osaksi haravoinut.

Riistakameraa en taas ymmärrä. Se lataa tulemaan kuvia välillä kauheasti, mutta nyt kun tahallani kävelin siitä edestä, niin ei reagoinut. Eihän tuommosesta mitään tuu.

Kommentit

 1. Poltan sen kalapuikot ;-) *tirsk*

  Mä kutsuin itteni ja esikoisen syömään äitille ts mennään varmaan pitkästä aikaa pizalle...nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kostoni on oleva hirmuinen!
   Pizza olis kyllä hyvää... nykyisin on muuten kunnolliset pakastepizzatkin niin kalliita, että en raski ostaa. Puhumattakaan gluteenittomista - yhdestä pakastetusta pohjasta saa maksaa melkein saman verran kuin vehnällisestä pakastepizzasta. Voi parat keliaakikot.

   Poista
  2. Jos on vähänkin enemmän syöjiä, pakastepizzat tulee kalliiksi. Esikoiselle pidän pakkasessa Vegetalea kun olen iltavuorossa tai sitten jos valvoo pajon meitä pidempään ja tulee yöllä nälkä ;-) Se on kätevä.

   Piti sanomani, että raparperit näyttää täällä ihan samalta. Vielä hetki ennen kun pääsee piirakkaa leipomaan!

   Poista
 2. Kalapuikot, voihan vee :)

  Nyt pitäisi jonkun vihjata sun ukolle, että vie sinut ja oman äitinsä ulos syömään. Muu perhe mukaan tietty.

  Hauskan näköisiä nuo koiruudet, aina yhdessä, mukava on niillä on toisistaan seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, johdan reilusti raparperikisaa, on jo varretkin :D

   Poista
  2. No niin johdat, mun pallurat oli pieni pettymys kun ajattelin, että jotain ruttua edes näkyis...

   Ja koirat on tosiaan kuin paita ja peppu. Nytkin tuolilla kylki kyljessä, just käytiin pihalla niiden kans.

   Kuulin tarkemman version siitä äitienpäivälounaasta anopilla - se olis kai joutunu lähteen mejän takia kauppaan, jos oltas jääty syömään, joten ihan hyvä oli että mies sano ettei tartte. Puheli, että jos menis tänään sit syömään jonnekin, kun on äitienpäiväkin, mutta saa nyt nähdä. Mua ei kauheesti innosta se ryysis, kun kaikki vie yhtaikaa kaikki äidit syömään...

   Poista
 3. Kiva kun teillä on jo piha siivottu. Meillä se vielä odottaa. Tänään on ollut jo parempi sää, mutta huomiseksi on luvattu lumisateita. - Mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on luvassa vettä, mutta tänään sentään 16 astetta lämmintä! Kun eilinenkin tuntui sen pitkän vesi/räntä/kylmyysjakson jälkeen ihan paratiisimaiselta, niin johan sitä läkähtyy kuuteentoista asteeseen :D

   Poista
 4. En tiennyt, että koiratkin ruskettuvat. Koska en ole varmaan vielä maininnut, että he ovat söpöjä, mainitsen nyt :D Voi kalapuikot sua! Maskuliinit on usein juuri tuollaisia, eivät hoksaa. Älä välitä ja polta ne puikot.

  VastaaPoista
 5. Niin,ja mun on pakko hokea maskuliinit-sanaa etten unohda sitä. Kuulin sen jostain, espanjaksi. Se huvitti mua. Halvat on mun huvit (jotain halpaa sentään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kumminkaan polttanu, tulee ikävä käry. Ja tuo induktiolieden paikka, missä ne paistui, on jotenkin viallinen eikä kuumene tarpeeksi.
   Maskuliinihan on hyvä sana miehiä kuvaamaan. Mun suussa se maistuu enemmän adjektiivilta kuin substantiivilta, mutta hyvä silti.

   Kyllä koirat ruskettuu, karvallisetkin, usein sen huomaa mahapuolelta kun menee kirjavaksi. En kyllä miekään oo asiaan kiinnittäny huomiota, ennen kuin tuli näitä karvattomia koiria.

   Poista
 6. Nyt on ainaki aurinkoinen aamu, miten lämmintä tullee, eilen oli +4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolipilivistä, saa nähä tulleeko sitä kuuttatoista, mitä on luvattu. Kylymä tuuli ainaki otti korhvin ku olin lenkilä...

   Poista
 7. Meinas pärskähtää kahvit näppiksille, "poltan sen kalapuikot"! Sulla taitaa olla pilakuva-anoppi! :)

  Minäkään en tiennyt, että koirat ruskettuu!

  Hyvää äitienpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia