Pöh!

Muistatteko ne sipulit, joita talvella kuvasin? No, linkistä näkee, jos ei muista. Taas oli kipattu lisää, näitä oli selvästi varastoitukin jossain ihan asiallisesti, kun vain jokunen on itänyt. Ihmettelin taas. Mutta jokainenhan tekee omille sipuleilleen mitä tykkää.

Kaksi astetta lämmintä oli tänä aamuna. Voi jestas. Kirjosieppo tuli viikonloppuna tilskuttaan ja sieppaamaan tinteiltä pesäpönttöjä, ja toivottavasti syömään pois niitä sääskiä. Tyttö sanoi kuulleensa käen kukkuvan. Niin ne linnut tulee, vaikkei kesä tunnu tulevan.

Sama tyttö sanoi viikko sitten lumiseen aikaan nähneensä "jonkun elukan jäljet" pihalla, juuri ja juuri riistakameran ulottumattomissa, tai reagoimattomissa. Naulasin varaston seinään uuden paikan kameralle ja suuntasin sen enemmän sinne missä on aidassa sellainen "livahduspaikka" mahdollisille villieläimille, ja kamera sekosi ihan. Se alkoi kuvata minuutin - kahden välein, vaikkei mitään näkynyt. Tuuli vähän heilutti oksia ja kasveja. Ei se aiemminkaan niin herkästi niihin reagoinut, enkä totisesti mitään säätöjä muutellut herkemmiksi. Oli pakko panna kamera kiinni kun sähköpostiin tuli tunnissa kymmeniä kuvia. Tuuli ei ole tänään ainakaan laantunut, että näinköhän on kannattaa laittaa takaisin päällekään.

Tänään olis tarkoitus lähteä kuopuksen kanssa junalla kaupunkiin katsomaan se paikka, minne sen täytyy huomenna mennä niihin pääsykokeisiin. Mies sen autolla itse pääsykoepäivänä vie, mutta varmistan, että tietää mihin rakennukseen suuntaa sitten. Olisi kiva, kun pääsisi sinne, olisi minun mielestäni parempi vaihtoehto kuin se ykkösvaihtoehto, minkä oli yhteishakuun laittanut. Itse toki päätöksen tekee, koska sitten joutuu sen kanssa elämään, mutta uskon, että helpommin eläisi tämän kanssa. Siitäkin huolimatta olen sitä mieltä, että työn löytämisen mahdollisuus olisi ykkösvaihtoehdossa (hotelli- ja ravintola-ala) noin 90% parempi kuin tässä... mutta aika näyttää.

Stressi ja ahdistus reissaamisesta junalla on murto-osa siitä, jos joutuisin itse ajamaan. Junalla siksi, kun päästään miehen kyydillä takaisin kotiin. Ja siksi, että jos pääsee sinne kouluun ja jos haluaa siellä käydä ja jos menee junalla, niin osaa sitten paremmin suunnistaa. Katsoin itsekin kartasta, mikä on lyhyin reitti - vaikka on entinen kotikaupunkini, niin ei sitä välttämättä osaa ajatella, mikä on se järkevin reitti, kun päässä oleva reitistö ei välttämättä ole ihan yksi yhteen todellisuuden kanssa. Esimerkiksi osasin Helsingissä kyllä suunnistaa jos oli mentävä jonnekin tiettyyn paikkaan, mutta kun nyt katson karttaa, ne paikat on "väärissä kohdissa". Se, mikä mielessä saattoi olla ihan suora reitti aasta beehen, onkin kartalla kiemurainen kuin mikä.

Räntää on luvattu. Tulin laittaneeksi pyykkikoneen päälle, enkä voi jättää sitä mylläämään itekseen, ja nyt olis viimeiset hetket lenkittää koirat ennen sadealueen saapumista. Kertaalleen jo panin koneen tauolle kun kävin heittämässä tytön asemalle, ja periaatteessa voisin sen tehdä koirien lenkityksen takiakin, mutta tuntuu hankalalta. Viivästyy valmiiksitulo ja sit pitää taas olla menossa toisaalle. Kaikenlaiset normaalille ihmiselle tavallisen iisit asiat tuntuu välillä niin ärsyttävän vaikealta.

Mulla kun on tuo muisti niin heikko, että pitää tehdä asia heti, kun se mieleen tulee, jos se ei saa unohtua, niin olen huomannut, että sekin tuo sellasta ihme sekavuutta elämään. Koko ajan on jotain kesken, kun on muistanut jotain mikä piti tehdä ja sen tehtyään sitten unohtanut, mitä alunperin oli tekemässä. Ei ne kaikki niin tärkeitä ole, onpahan vain asioita, jotka haluan tarkistaa/tehdä/laittaa roskiin/viedä paikoilleen tai jotain. Ja sellasta, että aattelen ottavani kirjan ja lukevani, ja sitten kun oon ottanu mukavan asennon ja koirat on kerääntyneet syliin (kuten aina, kun istun sohvalle) niin tulee mieleen, että tosiaan, koirilta piti leikata kynnet, tiskikone piti tyhjentää/täyttää, pyykit piti kerätä kun uudet on koneessa tulossa ripustettavaksi, tai ripustaa kun tyhjensin pyykkikoneen mutta ennen ripustamista tuli mieleen jotain, mikä piti tehdä ja märät pyykit makaa korissa... Joskus pitäs vaan mieli tyhjentää kokonaan. Samanlaista se on tietokoneella ollessakin, monta sivua on auki kun kaikkee pitäs tehdä yhtä aikaa. Tälläkin hetkellä on seitsemän välilehteä auki.

Mutta piha on melkein haravoitu, sieltä mikä on tärkeintä ainakin. Puita kaadettu enemmän kuin olisin halunnutkaan... kyyneleet valui silmistä eilen, kun karsin runkoja ja pinosin oksia silppuriinmenoa varten. Alaston olo kun tieltä näkee tänne nyt paremmin, mutta on siinä pieniä vaahterantaimia jo kasvamassa.

Räntäsade alkoi. Jostain joskus oon kuullut, että keväällä ei sais panna mitään maahan kasvamaan ennen toukokuun kymmenettä päivää, vaikka olis kuin lämmintä, mutta nyt näyttää siltä, ettei kannata vielä kymmenes päiväkään laittaa.

Tasan vuosi sitten oli hellepäivä, tai ainakin melkein-helle. Ja äitienpäivä.

Kommentit

 1. Hotelli- ja ravintola-alalla luulis olevan töitä. Jatkuvasti perustetaan kuitenki uusia, miten paljon sille alalle sitten koulutetaan. Näin tännään autosta töyhtöhyypän, jopa tunnistin sen (ja tarkistin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on siellä töitä, mutta melkein pitäis olla sosiaalinen ihminen niihin hommiin...
   Hyvä että hyypätkin on sinne päässeet :)

   Poista
 2. Meillä tuulee suoraan Siperiasta ja on ihan järjettömän kylmä päivä ollut. Aamulla sai raapata auton lasit! Räntää satoi ja rakeita, päivällä... Sais lämmetä vähän!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, totisesti. Eilen illalla satoi niin, että vieläkin on valkoista maassa.

   Poista
 3. Harmittaa teidän Suomessa asuvien puolesta! Täälläkin on ollut normaalia viileämmät kelit, nyt vasta lauantaina tuntui, että tulee se kesä sittenkin. Mä sain jonkun allergia-kohtauksen vaikka mulla ei mitään allergiaa tulisi ollakkaan...kuulema joku 'varjo-banaani'(plátano de sombra)-puu kukkii nyt erittäin voimakkaasti. Silmät alkoivat valumaan aivan tajuttomasti. No, toivotaan että se kesä tulisi nyt vihdoin ihan kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut siitepölyt on niin "isorakeisia", että ärsyttää jo ihan olemalla, vaikkei allergiaa oliskaan. Mutta kyllä tää kevät alkaa tuntua jo huonolta vitsiltä.

   Poista
  2. Onko muuten tarkoitus, ettei sinne pysty kommentoimaan, sinne uuteen?

   Poista
 4. Voihan hitsi, noita sipuleita. Tekis mieli syödä ne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihmettelen, mikä niissä on vikana. Pahoja? Ei oo menny kaupaksi? (Luomuviljelijän mailla, ymmärtääkseni)

   Poista
 5. Jestas noita sipuleita. Yhdyn Marraan, tekisi mielei käydä hakemassa nuo pois ja pistellä parempiin suihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peräkärry vaan autoon, mie kerron kyllä koordinaatit mistä haetaan :D

   Poista
 6. Päivää taloon! Minäkin voisin ottaa noin makean näköisiä sipuleita. Miksiköhän ihmeessä ne on heitetty pois.

  Kesää ei kuulu ei näy, kylmää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivää päivää ja tervetuloa Suomeen! Hyttysetkin tuli, kesä ei.

   Poista
 7. Mulla on muisti samanlainen kuin sulla. Ja toi juttu, että on sen seitsemän asiaa tekeillä samaan aikaan. Minua ärsyttää todella, miten oppis tekemään yhden asian kerralla valmiiksi ja sitten vasta alottais uuden? Ei kai tämän ikäisenä enää mitenkään.

  Voi että tätä kylmyyttä. Kohta alkaa olemaan vitsit vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kun yrittää tehdä asian loppuun ennen seuraavaa, on jo unohtanut mitä sen jälkeen piti tehdä.

   Viisi astetta pakkasta aamulla, toukokuun kymmenentenä päivänä. Räntäsadetta luvattu lähes koko päiväksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella