Hikeä ja irtohampaita

Ihana aamu! Tuntui jo nyt lämpimämmältä, kuin koko päivänä eilen. Ehkä se oli se tuuli taas, mikä kylmensi oloa. Ja väsymys.

Toinen koirista on nyt yhtä hammasta köyhempi - ennestäänkään niitä ei ollu kovin monta. Mutta oma vikansa, mitäs kokeili hampaitaan väärään paikkaan! Tytär oli koirien kanssa lenkillä kun puskista oli hiljaa ja huomaamatta paikalle livahtanut irtokoira (naapurin kiltti urosbokseri). Tytön huomio oli muualla, ja toinen mejän koirista oli tempautunut irti ja käynyt siihen kiinni. No eihän tuommoinen rääpäle mitään mahda isolle koiralle, joka oli vaan kattonu sieltä ylhäältä että mitä hittoa. Kotona huomattiin, että yksi kulmahammas puuttui. Siihen ei ollu pysyvää hammasta kasvanu koskaan, ja maitohampaathan nyt on höllässä ja heiveröisiä muutenkin.

Kuopus osti kivan mekon kirppikseltä päättäjäisiin, maksoi 8 euroa. 

Mie kattelin (ja haistelin) sitä tarkemmin kotona, ja huomasin tahran helmassa sekä vienoa hienhajua kainaloissa. Ajattelin, että jos se ei tyttöä itseään haittaa niin pitäköön semmoisena. Vähän kyllä taas paheksuin, kun pesemättömiä vaatteita on kirppikselle myytäväksi tuotu, mutta tajusin syyn kun juhlapäivän aamuna meinasin vähän silittää niitä vähäisiä ryppyjä pois. Sitä ei voi silittää. Sitä ei myöskään voi pestä! Muuten kuin pesubensiinillä.

No, selasin sit juhlien jälkeen pesulahintoja, ja ymmärsin hyvin, miksi myyjä oli pannut mekon myyntiin kahdeksalla eurolla pesemättömänä... mekon pesuhinta oli monta kymppiä, alhaisin mitä löysin oli 25 euroa, ja sitä en tiedä tuleeko kemiallinen pesu vielä kalliimmaksi. En nyt sitten tiedä, mitä tuolle tekee. Nuoren vaatemaku vaihtelee niin nopsaan, ettei tiedä onko tuolle mekolle enää ikinä käyttöä, mutta jos pesettää vasta kun tietää, että sille on vielä käyttöä, niin se pitää sit likaisena säilöä jossain...

Se 25 euroakin on mietinnän paikka mulle, mutta isompaakin tuli. Esikoinen täytti 18 ja sille oli varattu ennen synttäreitä kaksi hammaslääkäriaikaa viisaudenhampaiden poistoon. Sitten tuli flunssa ja toinen piti perua, ja uusi aika meni sit täysi-ikäisyyden puolelle. Ajanvarauksen hoitaja arveli, että laskun voi saada peruttua, kun on sairauden takia joutunut lykkäämään ja alunperin piti olla maksuttomuuden puolella. No, lasku tuli, 186 euroa ja risat. Mitään ohjeita laskun perumiselle ei kyllä kukaan ollut antanut, ja laskutuksesta ei kukaan vastannut puhelimeen. Mie sit kysyin ku kävin hammaslääkärillä, että miten toimia, ja se sano että pitää soittaa ylihammaslääkärille. En tienny sellasta olevan olemassakaan :) No, mies sit soitti ja sai asian hoidettua, ei saatu laskua anteeksi mutta puolet sentään pois. Tulee uusi lasku.

Se minua jäi kyllä ihmetyttämään, että se oli mun nimellä se lasku. Vaikka tyttö on täysi-ikäinen. Sen laskunhan pitäs mennä sille itelleen, eikä mulle, en mie enää ole sen huoltaja. "Tää täytti 18 kesken hoitojakson, pannaanpa lasku! -Sen äidille." Ainakin siitä olisin märissyt sinne laskutukseen, jos eivät olis jotain laskulle tehneet. Nyt en viitsi. Jatkossa sitten, jos laskut tulee edelleen mulle.

Nyt on aamukahvit juotu, pitää ruveta tekeen jotain...

Kommentit

 1. Täälläkin on tulossa upea päivä!

  Kahdeksan euroa juhlamekosta on just hyvä hinta vaikka sitä ei käyttäisi kuin sen yhden kerran. Hammaslääkäri taasen on kyllä sikahintainen ja kumma että tuli sun nimissä.

  Sanopa lapselle, että hakee toimeentulotukea: http://www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada - vai oliko se nyt jo opiskelija??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän lähtee sinne lähihoitajakouluun. Lueskelin toimeentulotuesta, ja jos ei oo lukiossa niin ne taitaa edellyttää sen opintolainan nostamista elämiseen. Eikä siinä kyllä ole mitään järkeä... toinen kriteeri oli, että pitää olla ees hakenu kesätöitä.

   Poista
  2. No niinpä... tosin meillä on lähdössä kouluun kans mutta syksyllä. Kandee tarkistaa!

   Poista
 2. Herranen aika tuota hammaslääkärilaskua :O

  Kiva mekko kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Mieki olin varautunut vähän pienempään. Onneksi tyttö ite tuli aatelleeksi hoitaa hampaansa kuntoon vielä, kun se on maksutonta. Ei vaan voinu tietää, että tulee kipeeksi...

   Poista
 3. Hirvee hinta hampaan nyhtämisestä. Ihan kun siellä vapaaehtoisesti istuisi. Kai se sit noin arvokasta on.

  Eiks ole ihanaa, kun on vähän lämpösempää?! :-) Mielikin hymyilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lämmin kelpaa, kunhan ei helteeksi äidy :) ja ehkä viisaudenhampaiden poisto on vähän eri asia ku tavan hampaan vetäminen...

   Poista
  2. Jep, ei sitä voi normaalin hampaan nyhtämiseen varmastikaan verrata. Yllättävän arvokasta siitä huolimatta.

   Juu, ei tässä mitään intiaanikesää kaivata.

   Poista
 4. Täällä melkein kaikki käy yksityisellä hammaslääkärillä joten en tiedä miten ne toimii joilla on lapsia. Lapsia yksityisilläkin näkyy kyllä. Kun täällä puhuu miten -ainakin silloin kun itse kävin koulua- oli hammaslääkäritarkastus ilmaiseksi kerran vuodessa niin ne kattoo vinoon. Samoin että jotkut koulukirjat annetaan koulun alkaessa ILMAISEKSI JA UUSINA. Täällä ne joutuu ostamaan, koulu antaa listan että mitkä pitää olla. Moni jo varaa etukäteen kun niitä ei sitten välttämättä saa. Sama ruokailun kanssa jne jne jne. Kallistahan hammaslääkárillä käynti on. Itsellä meni sievoinen summa kun paikautin yöllä puremani kolot. Nyt sitten se purukisko. Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sano hammaslääkäri, ettei oo mitenkään hälyttävästi kulunu pinnat, että ilmeisesti en pure enää hampaita yöllä niin paljoa. Joskus kyllä herään hampaat kipeenä, että tiedän purreeni... kun pudotin sen oman kiskoni, kahensadan euron purukiskon, käsienpesualtaaseen ja se meni rikki. En sit vielä taida tilata netistä halpaa itemuotoiltavaa.

   Juu ei sitä täällä Suomessa, kun on kaikenlaiseen hyvään tottunu ja pitää sitä itestäänselvänä, osaa aina arvostaa miten hyvin asiat on. Kun ei muusta tiedä.

   Poista
 5. Ai ja niin. HIENOn mekon on tyttäresi löytänyt. Tostahan saa uusia versioita kun vaihtaa 'vyötä' ja huivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hieno, vaan ei tiedä onko enää käyttöä. Vyö on kiinteä kyllä.

   Poista
 6. On näköjään kallista hampaiden hoito julkisella(kin) :(

  Miten sen teidän koiran kävi lopulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on ihan ookoo, niin mejän ku naapurinkin.

   Poista
 7. Nätti mekko :) Täällä on ollut paljon aurinkoa, nyt on taivas kauttaaltaan pilvessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt viikonlopuksi on luvassa hellettä, ja mie lupauduin töihin...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee