Salamaniskun paikka

Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa kerrottiin, että ukkoskausi on käynnistymässä (yhtään ei oo salamaa nytkään ollu, vaikka on koko päivän satanu ja väliin rankastikin) ja siinä oli sitten tämmönen pätkä: "Laskimme myös mihin kohtaan Suomen karttaa on kertynyt eniten salamoita vuodesta 1998 alkaen: kyseessä on Kokkolan Välikylä ja siellä tarkemmin Rukkas-Erkin räme." Kyseiselle alueelle on paikannettu noin 30 maasalamaa 19 vuoden aikana.

Minähän tietysti lähdin kartasta etsimään moista paikkaa, ja havaitsin, että kyseisen Välikylän liepeillä on tällaisiakin paikkoja:
Löytyi sieltä toki kyseinen rämekin, heti siitä Antti-vainajan kankaan vierestä...

Kommentit

 1. Mistä lie nimet alkunsa saaneet, hauskoja😯

  VastaaPoista
 2. Haa haa, nää täytyy esitellä kuopukselle, tiedän, että innostuu paikannimistä ;-)

  Voi Rukkas-Erkin räme sentään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=7076805&e=330671&title=Rukkas-Erkin%20r%C3%A4me&desc=&zoom=10&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D

   Tuolta linkistä löytyy heti.

   Poista
  2. Kiitos <3
   Tuohan se on se meillä yleisimmin käytetty voimasana!

   Poista
  3. Niin meilläkin joku aika sitten, mutta nyt ku lapset on isoja, olen rohjennut ruveta sanomaan "Persikka!"

   Poista
 3. Minäkin kannan korteni kekoon: ihan täällä meidän lähellä on tämmösiä vesiä: Paskolampi, Tämäkohtu, Runkkalanlahti, muun muassa. Paljon muitakin hulluja nimiä täällä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin paikkakunnilla on ollu rempseää väkeä paikkoja nimeämässä :) tai rempseitähän ne on muinoin ollukin, mutta siveät kartantekijät on kaunistelleet usein... Paskolampi on mullekin tuttu nimi, googletin sen ja selvis, että niitä on ainakin 106! (https://www.jarviwiki.fi/wiki/Paskolampi)

   Poista
 4. Ennen on tosiaan ollut mielikuvitusta ja paikat nimetty niinku ne on :) Täältä tulee mieleen näin äkikseltään Peräsuolijoki :)

  VastaaPoista
 5. Meikä kaipaa kunnon ukonilmaa ja salamointia - pariin viime kesään ei ole ollut kunnon ukkosta ja se harmittaa. Mikään ei ole niin hienoa katseltavaa kuin kunnon salamointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Kunhan on turvallinen paikka katsella, eikä oo yksin... jostain syystä pelottaa olla yksin ukkosella, vaikka muuten tämmönen erakkoluonne olenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia