Se on täytetty

Höh, ilmoittauduin joogaankin, vaikken tiedä asutaanko me edes enää täällä silloin, kun se alkaa. Mutta kaipa sen voi sitten perua, eikä se lasku varmaan tuu ennenkuin toiminta on alkanut.

Ilmoitin myös Birdlifen sivulla saaneeni sata lintulajia bongattua tänä vuonna. Joku yhdeksisensataa sinne oli jo ilmoittautunut. Mun sadas oli hienosti sääksi! Tunnistettiin tosin vasta miehen kameran kuvasta tietokoneen ruudulla. Ei ole niin tavallinen näky näin kuivalla paikkakunnalla, että olis ollu tutunnäkönen silmään. Kerran elämässäni oon aiemmin nähnyt.
99. oli kuvan pikkutylli siellä sorakuopilla, missä eilenkin käytiin. Sääksi oli toisessa paikassa, vaikka ei sielläkään mitään suuria selkiä ollut. Löydettiin kuopilta toinenkin pikkulampare, nämäkin on turkoosinvihreitä pohjavesilampia.
Kuva nyt on mikä on, mutta siinä näkyy taivaskuvajaisen alla vihreyttä, ja jos isontaa niin ainakin sitten näkee, miten paljon oli sammakon nuijapäitä rantavedessä. Jos haluaa nähdä.
Lupiinit on nyt kauneimmillaan. Jostain syystä ne oli monipuolisemman värisiä tuolla, kuin usein tienpientareilla. Näinköhän ihmiset on poiminu erikoisemmanväriset aina kukkamaljakoihinsa niin, että se olis vaikuttanu karsivasti valkoisiin ja vaaleanpunaisiin? Tosin variaatioitahan on tosi paljon, kun alkaa lupiineja tutkimaan. Risteytynevät miten sattuu.
Rantasipi istui tuossa kivellä niin kauan, että ehdin soittaa miehelle ja se tuli kameroineen ja jalustoineen kuvaamaan. Kohta tuon jälkeen alkoi sataa ja kastuttiin. Ukkonenkin jyrisi, ja kun tultiin kotiin nyppimään johtoja irti seinistä, satoi niin hirveästi, että en oo kyllä usein semmosessa sateessa ollu, vaikka nyt olinkin autossa. Meteli oli aikamoinen. Pihatie oli jokena.

Jälkipolvi tuli kotiin reissuiltaan tänään, ja lähtevät huomenna yhdessä toiseen paikkaan.Yli viikoksi. Tulee ikävä kun ehti jo tässä välissä olla. Mutta voidaanpahan sitten keskustella vakavasti ja totisesti raha-asioista, kun ei tarvi pelätä huolestuttavansa lapsia liikaa. Mie vaan aina sanon niitä lapsiksi, vaikka toinen on jo täysi-ikäinen ja toinen kuusitoista. Mutta sanoo nekin mua äitiksi.

Täytyy yrittää pysyä koossa.

K

Kommentit

 1. Onnea sadasta lajista!

  Ja paljon päättäväisyyttä ja tarmoa rahaneuvotteluihin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mutta taitaa olla vähän myöhäistä olla päättäväinen...

   Poista
 2. No ne vaan on lapsia <3 - ON NE!

  Ja mä sanoin, että sä saat ne sata lajia - tässä ois vielä puoli vuotta aikaa hommata toiset samanmoiset ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne lapsia. Mekin ollaan vanhempiemme lapsia. Ja kyllähän jotkut innostui bongaamaan yli sata, mulla loppui into. Kaikkeen.

   Poista
 3. Hienoa, että sait lajit kasaan. Minä tunnen niin vähän lintuja, että olisi kova homma yrittää kaikki löytää. Minusta se kuva sieltä hiekkakuopan lammelta oli upea. Toivon, että löydät taas intoa jatkaa kaikkea kivaa elämässä. Lapset ovat aina lapsia. Niin minäkin 50 v äidilleni 70 v. Toisaalta on hyvä suojata lapsia raha-asioiden ahdistukselta, mutta toisaalta heidän on hyvä myös oppia elämän rankempia asioita turvassa kotona eikä vasta maailmalla yksin. Se vanhempien ahdistuskin on helpompaa jakaa, kun lapsetkin tietävät missä mennään. Ratkaisu löytyy, usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se joku ratkaisu on pakko tulla, ei asiat voi ennallaan jatkua. Huomenna saatetaan olla vähän viisaampia sen suhteen.

   Oikeassa olet tuossa lasten raha-asiaopissa, vaan kyllä nää ainakin sen tietää, että raha on meillä tiukassa, vaikkei me (vielä) varsinaisesti köyhiä olla. Tai sanotaanko, että on köyhempiäkin, niitä joilla raha on vielä tiukemmassa.

   Poista
 4. Onnittelut 100 linnun bongaamisesta! Mulla on siihen vielä matkaa, mutta usko on luja, että saan ne kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteen sivun mukaan on vielä muitakin, joilla tavoite on aika kaukana... mutta ainakin jos on mahdollisuus käydä jossain lintujärvillä tai -kosteikoilla, niitä nyt kyllä näkee.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella