Tiedän kyllä, miten asioiden pitäisi olla

Eilen oli hieno päivä. Olin ulkona poikkeuksellisen paljon, vaikka lenkki koirien kanssa ei ollu ihan niin pitkä, kuin edellispäivänä. Jotenkin se metsäkävelyn rauhoittava vaikutus kumoutuu, kun stressaan siitä, että siellä saattaa olla käärme joka puree koiraa. Voihan niitä tietysti olla tienpientareellakin, ja jopa meidän pihalla on niitä nähty, että millään ei voi täydellisesti suojata koiria siltä mahdollisuudelta, jos meinaa kuitenkin ulkoilla. 

 Kirjoitin kirjeen ulkona pöydän ääressä, ja satuin kuvaamaan aukeamassa olevan voikukan siemenhahtuvapallon. Puolen tunnin päästä se oli jo puolipallona. Luonnon ihmeellisyyksiä.
Koirat taas vahti tarkkana pihaa. Olin reipas ja leikkasin nurmikon. Aiemmin mies ei tahtonut, että leikkaan, kun sen mielestä en ollu tarpeeksi säntillinen, ja nyt näyttää siltä että mie oon se säntillisempi. Mies alkaa jättää leikkaamatta esim. vuohenputkikasvustot, vaikka juuri niitä pitäisi ahkerasti yliajaa, ettei leviäisi entisestään. Yhä suurempi osa pihasta on sen takia muuttunut trimmerillä hoidettavaksi, vaikka helpommalla pääsis, jos ajais ruohonleikkurilla. Kun niiden antaa kasvaa, ne muuttuukin paksummiksi ja karkeammiksi ja se vähäkin nurmi kuolee valon ja ravinnon puutteeseen. Mutta miehen entinen tarmo on muuttunut välinpitämättömyydeksi.

Trimmeri ei oo mun kone, kuten ei moottorisahakaan, joten ne trimmerihoidot tapahtuu sitten harvakseltaan. Mulla on itelleni ostama sähkötrimmeri, jolla uskallan toimia, mutta se taas ei pure kovin kummoiseen kasvustoon.

Huomenna olis Pride, mutta sääennuste näyttää kurjalta. En tiedä viitsitäänkö sinne kylmään tuulentuiverrukseen lähteä. Sen näkee sitten. Melkein kyllä pitäis, niin umpimielistä porukkaa on vielä meidän eduskunnassakin, että voi hyvänen aika. "Tosiasiallisesti pride itse edustaa suurta suvaitsevattomuutta, sanan ja mielipiteen ilmaisun rajoittamista, eri lailla ajattelevien mollaamista ja syrjimistä."

Vähemmistö vaatii yhdenmukaista kohtelua, niin enemmistön edustaja kehtaa väittää, että se on hänen sananvapautensa rajoittamista! (Ei tosin kerro, millä tavalla.) No, jos ajatusmaailma on sellainen, että vain oma mielipide saa näkyä ja kuulua, niin kokemus on varmaan tuollainen. Samalla logiikalla mansikkajäätelöä julkisella paikalla syövä mollaa minua suvaitsemattomasti ja rajoittaa mielipiteeni ilmaisua, koska en itse pidä mansikkajäätelöstä. Syön mieluummin suklaajäätelöä.

Ja onhan muuan Tanuksen hengenheimolainen sitä mieltä, että syrjintä on ihmisoikeus. Tällaisten ihmisten takia Pridejä tarvitaan.

Kommentit

 1. Yhdyn Marraan, upeat voikukat :)

  Aivot taisi mulla nyrjähtää tosiaan, kun luin tuon Tanuksen kommentin eilen. Jep. Että joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista pitää keksiä, vaikkei siinä olis mitään järkeä. Ja kannattajat nielee tuollaisen siltään, miettimättä itsekään mitä järkeä siinä on.

   Poista
 2. Majesteetillinen tuo kukka! Tuosta duokuvasta saisi hienon kortin jos tulostas ;)
  Typerää, että tarvitsemme noita pride-juttuja. Mitä se kenellekkään kuuluu mitä sukupuolta rakastat? En ole ikinä ymmärtänyt tätä kohkaamista asiasta. Saa mun vereni kyllä kuohahtamaan paremman kerran tämä 'keskustelu' asiasta.
  Taputan sun ruohon leikkuulle, upeaa että jaksoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuttu homofoobikko asuu Espanjassa, mälkätti jotain silloin kun tasa-arvoinen avioliittolaki oli framilla täällä Suomessa, mutta sille tuli yllätyksenä tieto, että sama laki on ollut voimassa Espanjassa jo kauan :) Totesin sille, että niin, eipä se paljoa heilauta niitä, joita laki ei koske.

   Poista
 3. Mä en - taaskaan - edes aloita pride-teemasta...

  Kukat ja koirat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan Hesaan luvattu aika ankeaa keliä, ja tänne meille lämmintä ja puolipilvistä - taidan jäädä kuitenkin kotiin tänään. Oikeastaan viimeinen niitti päätökselle oli se, kun reitti on nyt 2,5 kilometriä, ja sama matka pitäisi kävellä vielä takaisinkin - en todellakaan ala joukkoliikenteen kanssa pelaamaan siellä. Onhan se kiva ajatus, että kun se päättyy Kaivopuistoon niin ihmiset saa siellä sitten piknikkiä pitää, mutta kuinka moni viitsii sateessa ja tuulessa mitään piknikkiä järjestää? Ja huonojalkaiset ei jaksa niin pitkää matkaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella