Vasikoita ja kaikenlaista muutakin

Suonette anteeksi tuhruisen linssin kännykässäni, kun en huomannut sitä taas putsata kuvaa ottaessani. Kauheesti ei tohtinu pitää puhelinta edes kädessä, kun tilanne saattoi eskaloitua hyvin äkillisesti - olin nimittäin apuna kun vasikoita päästettiin laitumelle. Joukossa oli yksi vähän pöhkömpi tapaus, joka tuossa kuvassa näkyy keskellä, jos isontaa tai oikein tarkkaan katsoo. Sitä ei oikein voinut lähempää kuvatakaan, kun se saattoi äkkiä rynniä johonkin ja sillon piti tehdä jotain muuta kuin kuvata puhelimella.

Aurinko paistoi niin ihanasti ja kuumasti, farkkujen lahkeita piti kääriä ja ikävöinpä hieman aurinkosuojavoidettakin. Oltiin jo aiemmin samana päivänä käyty melko pitkällä lenkillä auringossa, kun hälytys hommiin tuli tosi lyhyellä varoitusajalla. Ei onneksi tunnu nahka palaneen.
Tällanen lätäkkö löytyy tuosta kylän laidalta, mutta rannat on varustettu kameroin ja "Yksityisalue"-kyltein sekä koirankieltomerkein, ettei vaan kukaan tule uittamaan koiraansa tai muutenkaan räpimään sinne. Toisten omaisuutta! Mutta kauniita näkymiä kukaan ei voi yksin omistaa, vaikka on tätä pikkusen käsitelty kauniimmaksikin, tätä kuvaa...

Havahduin viideltä aamulla ihmeelliseen jysäykseen, joka tuntui tulevan talosta. Mies alakerrassa ei ollut kuulemma kuullut mitään, ja kuitenkin olin puolihereillä ja koiratkin reagoi pamaukseen, että ei se mun unta ollut. Ei sitä yleensä herää, jos pelkästään omassa unessa paukkuu. No, nyt on koneellinen pyykkiä pyörimässä... ja itse asiassa tuli just valmiiksi. Käyn ripustamassa.

Noin. Ja seuraava koneellinen pyörimään. Harvoin mulla on jo kahdeksalta ollu pyykkiä kuivumassa, ellei ole edellisiltaiset unohtuneet narulle. Tänään on ennustettu hienoa säätä, ja kylläpä nyt ulkona tuoksuikin hyvälle! Ruoho oli ihan märkää. Eilen kävin kirjastossa - onneksi, kun kirjastojärjestelmän vaihdon takia se onkin nyt loppuviikon kiinni - ja löysin Fred Vargasin uusimman suomennetun Adamsberg-kirjan, joten hyvää lukemistakin on tiedossa.

Kuopus menee käymään nuorisopsykiatria-asioissa kauempana, junamatkan päässä, enkä vielä tiedä menenkö mukaan vai haluaako hän mennä yksin. Junia menee niin huonosti, että joutuu hengailemaan siellä jo 1,5 tuntia aiemmin. Ei kuulemma saa ketään kaveriksikaan, mutta on eri asia kelpaako äiti kaveriksi...

Esikoisen poikakaveri sai ajokortin, enkä tiedä joko ne sille autonkin osti, joten ehkä tyttö ei jatkossa ole niin meidän kyytimisten varassa, vaan poikakaverikin voi ajeluttaa. Niin se aika kuluu. Poika oli neljätoistavuotias hontelo varsanjalkainen miehenalku, kun ne alkoi olla yhdessä, nyt se on hurjan komea raamikas nuori aikuinen, joka ajaa autoakin. Koko veljessarjalla on epäilemättä hyvät geenit :)

Auttoi, kun talvella uhkailin orkideoita, että jos ei ala kukkia tuleen, joutavat roskikseen. Nyt on kahdessa kasvissa yhteensä 6 kukkaa ja 20 nuppua, ja lisää näyttäs olevan tulossa. Tosin saattaahan kesän valolla olla oma osuutensa...

Kommentit

 1. Meille ei kulje yhtään bussia kesällä, ei kuulemma tarvi kun ei koululaiset kulje. Vanhukset ja muut autottomat ovat aivan ihmeissään, viime kesänä kulki vielä yksi vuoro päivässä.

  Olet ollut tarmokas, omat hommat ja vasikat päälle. Eikö niitä ole hauska katsella kun juoksevat ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään varmaan busseja kulje, ja järkevämpi ehkä olis ollu mejänki mennä autolla, mutta enhän mie uskalla lähtee vieraaseen kaupunkiin ajeleen, hädin tuskin tuttuunkaan...

   Vasikat on hauskan näkösiä, yks antoi oikein sorkkienviskelyesityksenkin, mutta ne vaan tahtoo juosta sit ulos aidastakin, ja se ei oo kyllä kivaa :) Sitä varten mieki olin siellä, kuin koitettiin paimentaa niitä että olisivat sallitulla alueella.

   Poista
 2. Kauniit orkideat ja monta nuppua aukeamassa :)

  VastaaPoista
 3. Jestas miten kauniin kuvan olet ottanut 'lätäköstä'! Mitä minä en ymmärrä on se, että miksi koirat ei saa käydä uimassa siellä? Jos siellä samassa paikka käyvät ihmiset, niin okei, mutta muuten. Muistan miten mun Bettystä oli aina niin ihanaa kahlailla ja sitten jopa uida. Galiciassa oli paljon semmoisia joen/puron kohtia, missä oli pieniä 'altaita' ja se oli niin hirveän mukavaa katsella kun toinen veti sinne innoissaan uimaan. Semmoisia paikkoja on niin harvassa että koiruudet saa nauttia. Ymmärrän kyllä, ettei kesällä ole joistain mukavaa uida paikassa missä koirat ui, mutta miten tuommoiseen lätäkköön ei saisi koirat mennä?
  Upeat orkideat sulla. Mulla ei ikinä ole ollut orkideaa...mutta niin tykkään kyllä kasveista! Juuri laitoin äidin Suomessa antamat pistokkaat multiin, toki olin niitten antanut juurtua pikkasen vesilaseissa ensin. Nyt jännään menestyvätkö. Kasvejahan ne vaan on, mutta pikkasen tunnearvoa kun on äidiltä saatu ja Suomesta matkalaukussa tuonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä vaan pistokkaille!

   Eikä tuolla mitään uimarantoja taida olla, jotain veneenlaskupaikkoja ehkä.

   Poista
 4. Niin jotenkin iloinen ja positiivinen tämä sinun postaus, tosi kivaa luettavaa!

  Ihana tuo orkidea, mulla on naistenpäivänä saatu, joka näyttää tosi onnettomalta. Olen antanut samanlaisen uhkauksen roskikseen joutumisesta, saas nähdä miten käy.

  Me oltiin tänään kampaajalla ja parturissa molemmat. Vähän lomalle lähtöön valmistautumista :) Ensi maanantaina menen vielä jalkahoitoon, se vasta on huippua ja luksusta!

  Todella kaunis "lätäkkö", oikein silmä siinä lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit lukea!

   Orkideakin tykkää ulkoilusta, jos vaan on lämmintä eikä paahteinen paikka. Mun vanhempi orkidea kukki koko talven, kun oli yhden kesän ulkona. Viime kesänä ei ollu, eikä sit talvella jaksanukaan kukkia.

   Poista
 5. Uhkailu auttoi - hauskaa ;-)

  Täällä oli tänään oikein oikeasti kesäinen päivä, aamusta asti sellainen leppeä lehmänhenkäys. Nurmikkoakin talonmies leikkasi työpaikan takaa ensimmäisen kerran ja siitä tuoksusta kyllä tulee kans niin kesäinen olo. Kun vielä kävin ostamassa vähän taimia ja istutin ne, niin voi varmaan jo julistaa kesän alkaneeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun työpaikalla haisi sit paremmalle kuin täkäläisillä kollegoillasi - kattoa uusitaan ja bitumi käryää kamalasti.

   Kyllä mieki alan jo kallistua sille kannalle, että kesän voi sanoa jo alkaneen. Uskalsin kylvää siemeniäkin, tosin ei ne ehkä ehdi kukkia. Kuopus just harmitteli, että kesä on lyhyt, ja jos sen "alku" tälleen viivästyy niin loppu tulee kuitenkin aina sillon ku sen aika on. Illat pimenee ja kylmenee.

   Poista
 6. Mä kävin kans eilen kirjastossa hakemassa sarjan seuraavan Jokisen ;) Tai Koskisen... kuinka vain. Hienoja orkideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sullakin on hyvää luettavaa jos ehdit istahtaa kirjan ääreen :)

   Poista
 7. Heissan!
  Lehmistä puheen ollen, luitkos iltasanomista (oliko eilen vai toissapäivänä) kun alpeilla oli lehmä hyökännyt sen muijan kimppuun? Kuulemma ei ollut eka kerta, vuonna 2014 oli joku toinenkin patikoija joutunut lehmähyökkäyksen kohteeksi ja aloin ihmettelemään että miten tämä on mahdollista? Eikös lehmät ole rauhallisia otuksia ja vielä kun näissä jutuissa oli yhteistä se ettei lehmiä oltu ärsytetty mitenkään, vaan ne olivat hyökänneet ihan randomisti niin himppa oudolta tuntuu.
  Josko niillä on siellä alpeilla hermo huonommassa kunnossa kun on niin bloody kaltevat laitumet? ;)

  Pyykkiä pesen myös, nyt pitää kuivata sisällä koska ovat luvanneet vettä tälle päivälle ja taivas näyttää koko ajan synkemmältä. Ei muuten, mutta parvekkeet on suunniteltu siten että sateen sattuessa puoli parveketta on märkä joten turhaa sinne on mitään viedä.

  Aloitin muuten lukemisen!
  Ostin yhdestä paperikaupasta (tästä kylältä)Justina Robsonin "Aitoa peliä" ja siihen on jatko-osakin jonka nimeä en muista. Sci-fiä, kuinkas muuten mutta pääasia jos sais lukuinnostuksen takas ja nyt vaikuttaisi siltä että homma toimii. Uutisia kun luen, niin ne unohtuu (yksityiskohdat kuten nimet ja paikat) aika pian mutta jostain syystä kirjan tapahtumat on ja pysyy päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä on luvattu joo, monta tuntia sitten piti alkaa ja koko ajan ennuste on että "ihan kohta se alkaa!" mutta sitten se vaan väistää tuonne lounaan puolelle ja taas on ennusteessa heti seuraavan tunnin kohalla että no NYT se alkaa. Taitaa olla vähän sama juttu siellä sinunkin nurkilla. Mie onneksi muistin hakee pyykit jo pois...

   En oo moisesta lehmästä lukenut, mutta onhan niitä äkäisiä lehmiä olemassa. Ei ne kaikki vaan märehdi tyhjä katse silmissä. Monet vihaa lepatusta (vrt. härkätaistelu) ja monet on vaan paskamaisen luonteen omaavia. Harjotteluaikana mulle sanottiinkin, että lehmälaitumelle ei ole asiaa ilman kättä pidempää, ja kerran sitten satuin olemaan vastoin ohjeita ilman, niin eikös yksi sarvipäähieho alkanu uhitteleen ja piikkilanka oli mulla selän takana, karkuunkaan en päässyt. Paras on kuulemma sellanen puolitoistametrinen vitsa, joka viuhuu heiluttaessa ja tarvittaessa sillä voi roimia hyökkäävää otusta. Sonniin ei juuri tehoa kyllä mikään, jo sellanen käy päälle niin se on aamen.

   Ja niin, mie otin puukengän jalastani ja koputin sillä hiehoa otsikkoon, väisti sen verran että pääsin livistämään aidan toiselle puolelle. Myöhemmin luin jostain sanonnan "kyllä lyöpä aseen löytää; sieppaa kengän jalastaan" :)

   Poista
  2. Ai niin; lukeminen on hyvästä, saa ajatukset pois omista vaivoista esim. Ainakin, jos silmät kestää eikä päätä kauheasti särje...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia