Yllättävässä kesätapahtumassa

Niin, en sit lähteny sinne Prideen. Olisin ehkä lähtenytkin, jos olis ollu yhtä hyvä ilma, mitä oli meille luvattu, mutta kylmyys, tuuli ja sateen uhka oli se suurin syy. Toinen oli matkan pituus. Miksi siitä on venytetty 2,5 kilometrin maratooni, takaisinkin on kuitenkin käveltävä, jos ei halua alkaa selvitteleen Helsingin joukkoliikenteen kiemuroita. Kyllä mie viis kilometriä kävelen, mutta mieluummin niin, että mulla on koirat mukana.

Mentiin sitten ajeleen, käytiin Saaren kansanpuistossa tarkoituksena käydä näkötornissa, mutta sinnehän ei käyny kortti, miehellä ei ollu käteistä eikä mullakaan kuin se vitonen, jota mies ei suostunu lainaamaan, koska sitten mie en olis päässy... käveltiin sitten muuten vain. Sattui olemaan järvisählyn MM-kisat siellä :) Vähän väliä kuului, kun selostaja sanoi "minuutti aikaa, kaikki järveen!" Ei maksettu sisäänpääsyä (kai siellä sellainen oli, ainakin sen näköinen koppi sisäänkäynnin vieressä) eikä hiippailtu muutenkaan alueelle, vaikka sinne olis rannan kautta päässytkin. Niin paljoa ei kiinnostanut.
Bookcrossing-kirjan löysin Lounais-Hämeen Pirtin seinästä. Pitäsköhän ruveta tolleen piilotteleen kaikki joutavat omatkin kirjat...

Sieltä mentiin Torronsuolle, ja mieki otin oikein pitkähihaisen mukaan ja sääskimyrkkypullon takataskuun, mutta ei siellä ollu hyttysiä. Kaksi näin ihan sankimman metsän kohdalla, mutta nekään ei ollu meistä kiinnostuneita. Ei ihme, että linnunpoikaset kuolee nälkään pesissä.
Jotenkin erikoinen fiilis oli kävellä suolla heinäkuussa ilman, että inisevä verenimijöiden parvi pyörii ympärillä. Nautin itsekseni kävelystä, mutta hetikohta mies (joka jäi jotain lintuja kuvaamaan matkalle) soitti perään, että missä te ootte - ihanku olisin voinu sen tarkemmin kertoa, kuin että tässä samoilla pitkospuilla kuin hänkin, mutta edempänä. Hän olis kuulemma voinu kuvata pidempäänkin, mutta pelkäsi ettei saa enää meitä kiinni. Siis mitä ihmettä? Kuvittelikohan se, että me noita pitkospuita kävellään Tampereelle asti, eikä se saa meitä kiinni? Taas käännettiin mun syyksi sekin, että hän ei voinut kuvata.
Mie kuvasin isokarpalon.

Itse asiassa en edes tiennyt, että on olemassa kaksi eri karpalolajia; iso- ja pikkukarpalo kakkupirpalo. Ne erottaa ehkä parhaiten siitä, että pikkukarpalolla on vain yksi kukkavarsi, isolla useampia. Ja joku kukkaperä on karvainen, mutta mistä tavan tallaaja tietää ees, mikä on kukkaperä.

Suomen korkeimmat tuulivoimalat näkyy Torronsuon lintutorniin noin kahdenkymmenen kilometrin päästä. Ovat Jokioisissa, pitihän mun ne etsiä kun yllätyksekseni tästä kuvasta näin, että siellä sellaisia on. Ei ollu viimeksi, kun tuolla käytiin.

Tänään on taas hieno päivä tulossa. Tuulee aikalailla, mutta ei sentään niin ku perjantaina. Meillä oli useaan otteeseen sähköt poikki ja yksi puukin kaatui pihalla, semmonen muutaman vuoden ikäinen raidan kannosta lähtenyt pieni puu. Erikoinen tuulensuunta, että pääsi pihallekin, kun yleensä tuulee silleen että ollaan aika suojassa. 

Kommentit

 1. Sä harrastat tuota samaa, sanojen vääntelyä ;-)
  Kuopus on välillä ihan raivon partaalla kun mä teen sitä. Välillä tulee vaan niin hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon ite välillä raivon partaalla ku Kaikki sanat alkaa toisinaan väkisin kääntyyn päässä, se on jonkinlainen pakkomielle välillä.

   Poista
 2. Torronsuo ja Saaren kansanpuisto on meidänkin ulkoilupaikkoja, matkaa meiltä tulee kumpaankin n. 40 km. Me otetaan aina kahvit ja eväät mukaan. Torronsuo on mun lemppari! Eikö siellä ollu käärmeitä? Joku on kertonut, että kesäaikaan siellä niitä on...Kyllähän pitkospuilta ne tietty aika hyvin huomaa.

  Onneks ei ollu iso puu mikä kaatui, vaikka voihan pienempikin vahinkoa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Onneksi en tienny, olisin muuten varmaan kävelly koirat kainalossa koko matkan. Mutta tosiaan nekin paljolti pitkoksilla kävelee siellä.

   Puu kaatui ojaan, ei tehny vahinkoa.

   Poista
 3. Täällä niitä sääskiä ois, isompaa ja pienempää! Ihanat lumpeenkukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että siellä ees linnunpojat saa ruokaa! Mejän varjellun punakylkirastaan pesänkin joku rosmo tyhjensi :(

   Poista
 4. Tämä tuulinen saari on nyt hyvä kun ei ole yhtään hyttysiä :)

  Ihanat pitkospuut ja lumpeet!
  Netti tässä tabletissa välillä tökkii, en pääse aina kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tökkii läppärikin, mies on nykyään ihan vallottanu ton paremman koneen...
   Eikä varmaan joo oo teillä hyttysiä :)

   Poista
 5. Torronsuo :) Mä oon ajanut siitä läpi noin miljoona kertaa, kuuluu mun vakioreitteihin pariinkin eri kohteeseen. Mutta ikinä en oo käynyt siellä ulkoilees. Viimeksi ajaessa tosin päätettiin miehen kans, että joku kerta tullaan sitä kautta jo aamusta menomatkalla ja mennään sinne. Oli niin hienoja suopursuja viimekskin, kun palattiin roadtripiltä sitä kautta, että jos kello ei olis ollut niin paljon ja työt odottanut aamulla, niin olisin jäänyt kuvaamaan niitä. Mut joskus vielä, toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä hyvä käydä, pitkospuiden huonosta kunnosta varoitettiin, mutta ne oli erinomaisessa kunnossa verrattuna esim. Pyhä-Luoston kansallispuiston pitkoksiin. Syksyinen kuura-aamu on huikea elämys siellä!

   Poista
  2. Pallas-Ylläs piti sanomani, eikä Pyhä-Luosto. Menee aina sekasin nää.

   Poista
 6. Onpa kiva kuva tuo "koirien pitkospuut" !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli niin kivan näköset siinä vierekkäin mennessään, otin aika monta kuvaa...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella