Easily amused

Taas kakku. Taas se meni makeisiin suihin samana päivänä. Oli vaan hyvät mansikatkin menny makeisiin suihin (ihan luvalla tosin) niin kakun päällystää piti hieman täydentää pihaltahaetuilla villivatuilla ja tommosilla rakeilla. Koulunalotus- ja lomanlopettajaiskakku, selitin miehelle kun se kysy mikä kakku.

On ihanaa, että kattoa tehdään ja että sen pystyi ylipäätään tekemään, mutta elimistö on koko ajan vähän sellasessa hälytystilassa, kun pään päällä ryskyy ja paukkuu kun taloa sananmukaisesti ensin hajotetaan ja sitten sitä lyödään uudelleen kokoon uusista puista. Puukkosahat ja porat jyrisee ja naulaimet ja nitojat paukkuu ja lankut kolisee. Portaikon lampusta putos kupu tärähtelyn johdosta. Neljättä päivää ja eilenkin aamuysistä iltakasiin. Hienoa toki. Ahkeria työmiehiä etelästä, kielimuuria pukkaa mutta onneksi ei tartte paljo puhua. Tere hommikust melkein riittää, välillä jotain muutakin.

Väsyttää päiväkausien hälytystila ja se, kun koira oli levoton yöllä ja halus sit uloskin 03:39 enkä saanut unta ennenkuin vähän ennen kuutta, ja seiskalta taas ylös. Tyttö junalle, koirat kävelylle, sit pihalla vähän kuskailin rakennushommista jäänyttä siistiä lankunpätkää liiteriin ja lyhyempiä saunalle ennen työmiesten tuloa. Oma mies on töistään kotiuduttuaan tyytynyt vain valittamaan työn jäljestä. Yhden puun pyydettäessä poimi jätelavalta, kun en itse siihen  ylettynyt. Olen jemmaillut sieltä purettua puutavaraa ja irrotellut niistä nauloja, niillä kuivilla kakkoskakkosilla lämpiää sauna moneen kertaan. Kun ei meille vieläkään ole niitä puita ostettu. Eipä tämä tukala tilanne ole miehen rahankäyttöä muuttanut; osteli paitoja ja valokuvaustarvikkeita ja kun pyysin, että maksaisi toisen tytön e-kirjan, ni ei oo kuulemma rahaa. Lapsella ei oo koulukirjaa, mutta onpahan isällään hieno paita. Mie tilasin ja maksoin jo toiselle sen yhden kirjan, mitä se tällä hetkellä tarvii.

Polkupyörät olis pitäny myös huoltaa ennen koulun alkua, mutta ei muistettu ja "ehditty", ja eilen sit illalla saunan jälkeen aloin niitä katteleen... kauheella etsimisellä löytyi pumppu (sitä oli pidetty kuistilla, mutta kun kuisti keväällä siivottiin, sekin vietiin muualle) mutta siitä oli alkanut letku falskata, eikä sillä tehny enää mitään. Löytyi sitten vanha pyöränpumppu, jolla saatiin yhden pyörän renkaat täytettyä, mutta toisessa on ilmeisesti venttiili rikki tai kumi jostain ihan hajalla. Lopulta lapset kuitenkin sai autokyydin seisakkeelle.

Junat vaan menee niin typerästi, että joutuu oleen 1,5 tuntia liian aikaisin koulukaupungin asemalla, että ehtii kahdeksaksi kouluun.

Lämmin päivä taas tulossa. Jotain myräkkää luvattu, saa nähä.


Kommentit

 1. Rohkenen onnitella kaikesta kakkuun liittyvästä :)

  Sun ukkosi kyllä pitäisi laittaa kurinpalautukseen ja niitä nauloja kiskomaan. Todella hyvin ne vanhat laudat menisi saunapuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kakarana joutunu niin paljon kiskoon laudoista nauloja, että ei tee sitä enää ikinä :) Mutta nyt saatiin ihan naulatontakin lautaa aika paljon.

   Poista
 2. Ihanaa, että kattoasia järjestyy <3

  Tuo vastuuttomuus raha-asioissa saa kyllä mun karvat totaalisesti pystyyn! Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kattoasia on niin hienoa! Olisin voinu halia kattomiehen, ku se tänään sano että tulee valmiiksi. En tohtinu. Sitäpaitti se oli menossa tikkaille, en ees ylettäny.

   Arvaa vaan, onko mulla täällä monesti karvat pystyssä. Kiitos toivotuksista.

   Poista
  2. Mä olin vastuuton ja tuhlasin tänään 35€ - ostin sillä kuopukselle kolme t-paitaa ja hupparin kouluvaatteiksi ;-)

   Poista
  3. Aika vastuullista, jos tolla rahalla saa noin paljon vaatteita... me käytiin kirpparilla ennen koulun alkua etsimässä käyttövaatetta. Vaikka hinnat on sielläkin usein törkeät, niin sieltä me enin osa vaatteista ostetaan.

   Poista
  4. Mä löydän hirmu harvoin pojille vaatteita kirpparilta - ja silloinkin pitää olla kuopuksen itsensä mukana, koska se on niin hitsin tarkka siitä, mitä pistää päälle. Onneks (riistotuotettuja) t-paitoja saa 5€lla uutenakin.

   Itelle löytyy kyllä ;-)

   Poista
  5. Joo ehottomasti pitää olla jälkikasvu mukana. Säännönmukaisesti kaikki (mikä on kyllä tosi vähän nykyään) mun ostama "hei tää sopis sille" jää käyttämättä. Ja sie oot niin pieni että sulle löytyy - mie en tiiä oonko mie joku väliinputoaja, kun vaatetta löytyy koossa 38-42 ja sitten koossa 52...

   Poista
  6. Ei ei ei, en oo enää pieni... just ostin kirpparilta jonkun vaatteen jossa oli aika monta äksää ällien edessä. Ei voi mitään ;-)

   Poista
 3. Meeppä mettään leppäämään! Ihan yksin!
  Kaikki hoituu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi mennä mettään iliman koiria :) mutta kyllä mie niitten kans kävin! Oli se leppuuttavvaa.

   Poista
 4. Hauska kakku ja hienoa, että katto alkaa olla kuosissa :)

  Voi miestä :/

  VastaaPoista
 5. Minä kirjoitin pitkän kommentin, mutta minneköhän sen lähetin...? No, tiivistettynä kumminkin: ihana juttu, että kattoasia alkaa olla kunnossa! Ja kakku, voi miten syötävän ihanan näköinen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella