Pöljän pottusoppa ja muita mokia

Ehkä viikko sitten käytiin Lidlissä, ja siellä oli flunssainen kassa. Välillä niisti nenäliinaan ja samoilla käsillä lääppi ihmisten ostokset koodinlukijan läpi ja ojensi kuitin. Niinhän se on toimittava, ei nuhasta saa saikkua ja kuka joutaa kassatyössä joka niiston jälkeen käsiä desinfioimaan. Mietin ääneen miehelle poistullessa, että moneenkohan se onnistuu tuossa hommassa tartuttaan sen flunssansa.

No, nyt meillä on koko perhe flunssassa. Kaksi saikkulaista, joista toisen lääkärireissulle tulin mukaan ja kävin apteekissa. Mies kävi sillä samalla lääkärillä, joka oli 20 vuotta mun työpaikkalääkäri ja jolle oon murheeni vuodattanut monta kertaa, ja minua sitten ilahutti ku mies sano että se oli kysyny mitä mulle kuuluu :) muisti vanhan kanta-asiakkaansa ja miehenkin itse asiassa niiltä ajoilta, kun se oli samassa työpaikassa mun kans.

Esikoista piti käyttää myös sairaanhoitajalla, koulu vaatii todistuksen. Samalla reissulla käytiin kaupassa, olin ostanu aiemmin kanaa ja ostettiin sit muita tarvikkeita kanasoppaa varten.

Paitsi että jääkaapissa ei ollu sitä kanaa.

Olin ihan satavarma, että oon ostanu broilerinfileitä, muistan vielä tilanteenkin kun seisoin siinä liha-altaan vierellä ja mieskin oli siinä. Mutta ei. Juuri ihan hiljattain puhuin perheelle siitä, kun mun on vaikea muistaa ja erottaa, mitä asioita olen vain ajatellut, ja mitä ajattelemisen jälkeen myös tehnyt. Tai mitä asioita olen vain ajatellut, mitä sanonut ääneen. Ajatus- ja reaalimaailma sekoittuu, ja unet vielä maustaa soppaa. Siitäkin puhuin, että käyn niin usein keskusteluja eri ihmisten (myös kuviteltujen, esim. valmistaudun mahdollisesti tulevaan keskusteluun mt-paikassa) kanssa mielessäni, että varmaan minusta tulee yks niistä höperöistä, jotka väittelee itekseen kovaan ääneen kadulla kulkiessaan. Tai niinku se nuori nainen Helsingissä, joka hoki mennessään "Mut ku mä en oo tehny mitään pahaa!"

Tälleen se sitten näkyy arjessa - joko jääkaapissa on monta pakettia broileria (tai margariinia tai maitoa tai jotain), kun en muista että ostin jo ja ostan lisää, tai sitten sitä ei ole ollenkaan. Tai joko kerron jonkin asian moneen kertaan tai sitten en ollenkaan, kun luulen vain kertoneeni. Tuli sopasta ihan hyvää, juustoinen peruna-kasviskeitto.

Sitten maksoin veroja. Kiinteistöveron ja lahjaveron peräjälkeen, ja kun molemmissa vastaanottajana oli Verohallinto, livahti eka erä lahjaveroa samalle tilille kuin ensinmaksamani kiinteistövero. Eikun soittamaan sitten sinne, että apua apua. Kissa syö rapua. Lupasi tyyppi siellä hoitaa asian mallilleen.

Asiamiespostissa odottaa kuopuksen kouluvaatteet, 229 euroa. On sekin kumma, ettei voi olla koululla jotain kokintakin repluja yhteiskäytössä, vaan jokaisen pitää ostaa kaksi kappaletta takkeja nimibrodeerauksella niin ettei niitä voi sitten enää edes myydä eteenpäin, jos ei koekaan alaa omakseen. Älytöntä. Ostaakohan automekaanikotkin nimikoidut omat työhaalarit? Vähän epäilen.

[Edit: ei ollukaan tällä kertaa vikaa mun muistissa ja järjessä - broileri oli unohtunu auton kylmälaatikkoon. Ei siitä kyllä enää voi ruokaa tehdä...]

Kommentit

 1. Olis koululle niin suuri kustannus pesettää kokkiopiskelijoiden vaatteet jossain lindstömillä, vissiin. Toivotaan nyt että tuntisi omakseen, työelämässä noista on sitten hyötyä. Joutuivatko ostamaan veitset, hatun ja turvakengät? Aikamoinen summa oli aikanaan kun noita hankittiin, huh.
  Juustoinen kasviskeitto kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan ne velvottaa peseen kotona. Mieskin saa työmaalta paidat, mutta pesu pitää hoitaa ite.
   Veitsiä ei vielä, mutta kengät, housut ja hattu. Sentään niitä vaan yhdet.

   Poista
 2. Kamalan hintaset työvaatteet! Mieki juttelen ajatuksissani ihmisille, joskus huomaan, kun on typerä hymy huulilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan ne saattanu nimikoimattomana saada jostain halvemmallakin, mutta se nimi vissiin oli tärkeä ja aikaa se olis vieny enemmän ku olis ettiskelly sopivia.

   Poista
 3. Kuule mä en yhtään ihmettele tuota muistiasiaa. Mä ainakin huomasin silloin kun masennus vaivasi, että muisti ei toiminut ja hirveän usein se kuuluu myös kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin. Minulla ainakin kuului. Onneksi broileri kuitenkin löytyi, vaikkakin käyttökelvottomana. Ei tarvitse omaa muistia murehtia. Ja ruoka oli varmasti hyvää ilmankin.
  Nuo ammattikoulut ovat kyllä tosi kurjia noissa ammattitarvikkeisiin liittyvissä asioissa. Kampaajat joutuvat ostamaan kalliit saksi- ym. laitepaketit, samoin sähkömiehet ja kosmetologit. Omat lapseni ovat olleet rakennus- ja autonkuljettajapuolella ja heillä ei ollut mitään ostettavaa. Työvaatteet ja jalkineet tuli koulusta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa sinullekin!
   Ei tarvinnu karjanhoitokouluunkaan ostaa mitään vermeitä ite, muutaku kankaat, langat ja poppanakuteet käsityötunnille. Karjakon on hyvä osata kutoa kangaspuilla... tai niin silloin ainakin ajateltiin.

   Eikujoo, kumpparit piti olla kyllä omat.

   Poista
 4. On aikamoinen summa, ei ihme, että puhutaan, että köyhien lapsilla ei ole kohta varaa lukioon eikä myöskään ammattikouluun, noilla hinnoilla!!!

  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen nähen, miten vähän yhteiskuntakaan auttaa - lopettaa lapsilisän ja tarjoaa tilalle naurettavaa opintorahaa - niin onhan se kallista. Mutta kaikki maksaa eikä oo ees vapaaehtoista. Pakko on opiskella, jos meinaa jostain edes myöhemmin saada rahaa.

   Poista
 5. Tsemppiä... Tehdään temput ja yllätetään elämä jollain muulla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oota vähän, sairastan tän flunssan ensin pois alta :)

   Poista
 6. Niinhän se on, että kaikki opiskelu ja kouluttautuminen maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Mutta tässäkin kun on kuitenkin kyse perusopinnoista muillekin aloille kuin pelkästään kokiksi, niin on minusta hieman perusteetonta hankituttaa hienot nimikoidut kokin tamineet pelkän opiskelun ajaksi.

   Poista
  2. No todellakin, voisihan ne nimikoidut hankkia vasta sitten jos on kokki. Eikö nyt tavallisilla esiliinoilla ym pärjäisi nuo perusopinnot (en tunne systeemiä).

   Poista
  3. No kyllä mun mielestä. Luulis. Ei ole kukaan perustellut miksi pitää olla. Ehkä opettajan pitää nähdä nimi, että voi oikein nimellä haukkua niinku jossain telkkarin kokkisarjoissa...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella