Ryömivä limasieni - sielunkumppani?

 Jos ei olis aurinko pilkahtanut, en olis varmaan jaksanu lähtee lenkille. Onneksi pilkahti ja lähdin, oli hyvä lenkki. Vähän ensin paleli etenkin käsiä, mutta loppumatkasta ylämäessä oli jo kuuma. Ja vähän pelkään niitä kyitä mettässä. Eilen ja tänään on muistunut mieleen Lauri Tähkän Syyskuun kyy, vaikkei oo vielä syyskuukaan. Huh, onneksi mies ei oo nyt kuunnellu tuotakaan, ainakaan ilman kuulokkeita.
Paranvoi ryömi kannolla. Ihmeellisiä otuksia! 

Nyt on maha kipee, ollu pitkin aamua ja pahenee vain - ei olis pitäny syödä sitä ohrarieskan palaa, vehnäähän siitäkin on suurin osa. Väsyttää ja masentaa, vaikkei ihan yhtä paljon masenna kuin ennen kävelylenkkiä. Vastasivat kolmannella kerralla siellä mt-paikassakin, kolmen viikon päästä saatan saada ehkä tiedon aikavarauksesta, siitä ei tiedä kuinka pitkälle se aika itsessään sitten menee, jos sen saa. Jonoa kuulemma on. Aika jännä systeemi siellä, paperille käsin kirjoitti mun tiedot ja sitten soittavat, kun on tarjolla aika.

Kyllä se syksy on. Kymmeneen päivään ei tuu ees kahenkympin lämpötiloja, neljänä päivänä saattaa olla puolipilvistä ja muuten pilvistä. No jaa, sitähän se paljolti on koko kesä ollut, että siinä mielessä...

Näin muuten kummaa unta; "jaoin lehtiä" syntymäkotini ympäristössä, ja ne lehdet oli kuivia puunlehtiä! Ihmettelin, että miks näitä pitää jakaa, eihän näistä voi mitään uutisia lukea, ja mitä jos nää putoo maahan niin mistä tiedän mitkä on "lehtiä" ja mitkä vaan tavan kuivia lehtiä...

Kommentit

 1. Voi sun unet ON tosi hassuja ;-)

  Aamulla vielä paistoi täällä mutta kun nousin sängystä, oli harmaata. Sen siitä saaa kun kerrankin nukkuu kaikki väsymykset ja univelat kerralla pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä uni näytti vain sen, ettei mulla oo oikeesti yhtään mitään annettavaa kenellekään...

   Silmiä ei kannattas avata ollenkaan ennenkuin nousee ylös, niin ei tietäs onko aamummalla paistanu :)

   Poista
 2. On se vaan niin, että pienelläkin kävelylenkillä on aivan selvästi olotilaa virkistävä vaikutus. Vaikka se olo kestäisi vain puoli päivää, hyvä niin, kannattaa pakottaa itsensä ulos.

  Viileää on tosiaan luvassa, ensi viikolle kai pari lämpimämpää päivää, muuten kylmenee. Ei muuta kun lisää vaatetta ja tuli takkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just luin, että meitä sähköllä lämmittäviä pientaloisia aletaan rokottaa kulutuspiikeistä. https://yle.fi/uutiset/3-9794329 Se on kai sit valittava tekeekö ruokaa vai pitää patterit päällä. Ehkä ruvetaan syömään kylmää hernerokkaa suoraan purkista, toppatakit päällä ja pipo silmillä.

   Ulkoilu yleensä piristää, usein jossain vaiheessa huomaa, että ei oo niin murheellinen enää. En tiedä onko se se 20 minuutin endorfiininerittymisraja, mahtaako tavan kävelystä sellasta ees erittyä...

   Poista
 3. Ryömivä voi :) Josko sinusta tulis mainosten jakaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mainoksethan on kans aika tyhjänpäiväisiä, moniko niitä mahtaa edes vilkaista... meillä ainakin suurin osa menee suoraa paperinkeräyskasaan.

   Poista
 4. Löysin tällaisen:

  Puussa olevat, elinvoimaiset lehdet lupaavat menestystä meneillään oleville hankkeille. Puusta putoavat tai kuihtuneet lehdet ennustavat pettymyksiä, harmeja ja vastoinkäymisiä.

  Toivotaan nyt kuitenkin, että harmit ovat menneen kesän lehtiä ;)

  Tuo ryömiväinen on ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista hauskaa metsään ilmestyy syksyn tullen. Kun vaan jaksaa katella.

   Toivotaan tosiaan, että harmit on entisiä. Ei semmosia olis kiva jakaa muillekaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia