Savua, höyryä ja pihinää

Se oli Rautatiemuseopäiväkin, ja erinäisiä höyry- ja muita museojunia kuljeskeli siellä täällä Karjaata ja Helsinkiä myöden. Mekin hieman kuljeskeltiin niitä sitten kuvailemassa siellä täällä. Onhan ne majesteetillisia ja pelottaviakin, nuo höyryveturit. Jotenkin minusta niin sykähdyttävää ajatella, että ei kovinkaan kauan aikaa sitten ne oli pääasiallisia rata-ajoneuvoja. Hienoa, että Rautatiemuseossa ja Haapamäen museoveturiyhdistyksessä pidetään kunnossa näitä vanhoja upeita vetureita ja vaunuja!
Tk3 nro 1136 ”Pikku-Jumbo”
Pikku-Jumbo on HMVY:n hoivissa Haapamäellä, tässä se "pääteasemalla" vaihtoi vaunuletkan toiseen päähän uutta matkaa varten.
Hv1 nro 555 "Prinsessa"
Prinsessa, vähemmän käytetyltä nimeltään Heikki, on Rautatiemuseon liikkuvaa kalustoa, tässä hienoine koristeluineen ja lippuineen pysähtyneenä Rajamäen tehdasmuseon viereen. Höyry purkautui huumaavalla melulla ja niin kovalla paineella, että sinkoutui metrikaupalla suoraan ylöspäin. Oli paljon väkeä katsomassa sitä, ja kyytiinkin menossa kun se Karjaan suuntaan puksutti.
Samalla käytiin katsomassa Rajamäen kirkko. On meinaan hivenen pompöösi kirkko pienelle kylälle, mutta sen onkin rakennuttanut Alkoholiliike Oy omille työläisilleen. Ja juuri ennen sotia, tuo onkin ollut haasteellinen naamioitava kun Rajamäen tehtaita on kovasti tykätty pommitella. Siis se on ihan järkyttävän korkee! Liki 50-metrinen torni ja sen huipulla seitsemänmetrinen risti. Varsin mahtailevaa kyllä.

Oon ollu niin ilonen siitä, että meillä on nyt katto ja maksujärjestelyt kunnossa (kun nyt vain terveyttä riittäs että pystyis maksamaankin) mutta nyt taitaa olla onnellisuusenergiat vissiin lopussa, kun ahdistaa eikä siitä pääse eroon aattelemalla mukavia. Niitäkin riittää, ollaanhan sentään miehen kans menossa pitkää viikonloppua viettään meren rannalle. Huomenna lähdetään - säät ei taida olla kyllä parhaat mahdolliset.

Ensi viikolla tulee vielä remonttimiehet laittaan jonkun listan tai laudan tai jotain katon reunaan, kun siinä on liian iso rako - siitä päästiin yhteisymmärrykseen eilen, kun remontin myyjä ja firman työnjohtaja kävi lopputarkastusta tekemässä. Pojat (no, yksi on poika, yksi on mies ja yksi siltä väliltä) on kotimaassaan tällä hetkellä relaamassa, se niille sallittakoon kun niin reippaasti töitä tekivät. Ei oo yhellä laudalla niin kiire, kun katto muuten on kunnossa. Hiukan sen äänieristys kärsi, mutta on sentään hieno vedenpitävä ei-laho katto! ♥

Täytyy syyä jotain ja mennä ulos, jos se vaikka lievittäs ahistusta. No syöminen aina, mutta ulkoilu olis terveellisempi konsti. Tänään piti olla kaunis puolipilvinen sää, mutta ennuste muuttui taas aamun kuluessa.

Kommentit

 1. Se on jännä miten se olo aaltoilee: välillä pysyy paha olo ja ajatukset paremmin kurissa ja toisinaan ei sitten millään. Mulla on just nyt hyvä hetki, mutta siihen vaikuttaa eilinen tilipäivä ;-)

  Jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Tilipäivä hetkeksi helpottaa... tänään kuopus teki työvaatetilauksen koululla, parisataa euroa menee siihenkin. Ei oo koulunkäyntikään enää ilmaista!

   Poista
  2. Ei se oo, nyt on paljon ollu juttua lukiokirjojen kalleudesta ja sama se on ammatillisella puolella, kirjat maksaa, partureilla sakset maksaa, työvaatteet maksaa monella alalla jne.

   Siitä huolimatta hyvää reissua teille!

   Poista
 2. Luulin kuvasta tuota ensin voimalaitoksen torniksi, enpä moista olisi kirkoksi tunnistanut.

  Olisi kyllä hienoa kun kuljettaisiin vielä höyryveturilla ja höyrylaivoilla.
  Vaan ei ihmiset kiireiltään moiseen suostuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan suostuis arkena, mutta tälleen erikoisuutena suostutaan maksaan suolasia hintoja lipusta :) mulla ei oo varaa, vaikka se olis ollu kivaa... (siis no, olihan tilillä kyllä rahaa, mutta oon niin saita etten paa huvikseen eestaas ajeluun niin paljoa)

   Ja kirkko on kyllä karu ja pelottava sekin.

   Poista
 3. Nuorempi on kastettu tuossa kirkossa :). En kyllä muista siitä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelivat sinne Lennart Segerstrålen alttaritaulua, jonka edessä minut on kastettu kun Rovaniemen kirkko ehti sen napata ku nää jahkaili.

   Poista
 4. Onpa erikoinen kirkko, en ole ennen tästä kuullutkaan. Mukavaa pitkää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En miekään ollu, kun sattumalta käytiin tuossa Rajamäen tehtailla aiemmin kesällä, kun siitä alueen ympäriltä oli aita purettu ja yleisö pääsi sinne, niin ihan harmitti kun ei huomattu käydä kirkkoakin samalla katsomassa. Nyt sekin on hoidettu :)

   Poista
 5. Kirkotkin on erilaisia! Tykkään kyllä, että LS alttaritaulu on täällä Roissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on suunnittelijasta aina kiinni, mikä tulee... Roin alttaritaulu on kyllä ihan komea. Ja kirkkokin, toki, mutta se onkin ison paikkakunnan kirkko.

   Poista
 6. Hienoja vetureita. On kyllä todellakin massiivinen kirkko Rajamäellä. En ole ennen edes tiennyt moisesta, joten kiitos!
  Se on varmasti niin, että kun on ollut oikein onnellinen kaiken onnistumisesta, niin sitten tulle se ahdistus. Meidät on vielä kasvatettu niin, ettei saa liiaksi iloita. Toivottavasti liikunta auttaa ja hyvästä ruoasta tulee aina parempi mieli. :)

  VastaaPoista
 7. Miehen vaari ajeli lättähattua töikseen. Meillä on edelleen kirjahyllyssä 'Höyryjunat ja niiden huolto'-niminen opas :)

  Ahdistus on ikävä seuralainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarre! Se kirja. Lättäkin oli kyllä liiketeessä tuona päivänä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä värjöttelen peiton alla ja ulkona tuulee hurjasti...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella