Kahden jääkaapin loukussa

Flunssa alkaa talttua, mutta aika naatti on tullu oltua. Just kun olis ollu tuota puuhommaakin ja viikonloppu, että olis voitu porukalla tehä... no kuopuksella on koulua la ja su, mutta me muut ollaankin sitten oltu liian kipeitä. Olis navettahommaakin ollut, mutta ei pysty.

Eilen käytiin miehen kans jääkaappikaupoilla, ja en ois millään jaksanu. Välillä meninkin pötkötteleen auton takapenkille, kun homma kesti. Mies oli sitä mieltä, että ku oon maksanu näitä lasten ym. menoja nyt, niin hän olis kustantanut sen uuden jääkaapin, mutta kun Gigantista löytyi sopiva (esittelykappale halvemmalla) niin ei sitä saanukaan semmosilla osamaksuilla, mikä sille kelpas (suunnitteli maksavansa pois veronpalautuksilla), eli mie maksoin senkin.

Päikkäreiden jälkeen taas jaksoi, meni vajaa tunti kun miehen kans yhteistyössä vaihdettiin kaapin kätisyys (oli vähän kinkkisempi kun oveen meni sähköjohtojakin) ja vaihdettiin uusi vanhan tilalle. Kätisyydenvaihdossa meni ehkä niin, että mie olin äly (vaikkakin välillä hieman hidas) ja mies oli voima. Kumpaakin tarvittiin. Vanha jääppi seisoo nyt tuossa keskellä keittiötä poisvientiä vaille. Ei tästä pitkä matka oo lähimmälle SER-pisteelle, että kaipa me saadaan se jossain vaiheessa kyytsättyä poiskin. Säästettiin satasen verran, kun lainakärryllä tuotiin kotiin ja ite vaihdettiin kätisyys ja ite viedään vanha pois. Eikä tarvinnu ruokia ja pakasteita lämpimässä pitää, kun sai kylmetettyä uuden kaapin ennen tavaroiden siirtoa.

Aika monessa paikassa käytiin useampanakin päivänä noita kaappeja katsomassa ja mies etsi netistä vertailuja ja käyttäjäkokemuksia ja päätyi sitten haluamaan sen yhden tietyn kaappimallin. Paitsi että se ei mahtunut tuohon koloon, kun oli muutaman sentin liian korkea. Olis pitäny repiä pois yläkaapin pohja. No, onneksi mies sentään tällä kertaa taipui sen verran, että ei tarvinnu ruveta keittiötä hajottaan.

Siinä kaappeja katsastaessa huvitti tällanen yksityiskohta:
Luvataan että ei sormenjälkiä, ja kauheet sormenjäljet on jo ovessa :D

Entisestä kaapistahan (vm. 2009) irtos kädensija hyvin pian käyttöönoton jälkeen, ja kun ovea piti avata reunasta, hajosi tiiviste siitä. Sitten jostain syystä meni rikki sisäosan pohjan muovi, ja kun aina välillä se takaosan vedenpoistoreikä meni tukkoon ja vesi valui pohjalle, se valui tietysti siitä halkeamasta eristeisiin. Niiden kastuminen alkoi vaikuttaa siten, että jääkaapin pohja oli tosi kylmä ja pakastimessa kauheet jäät koko ajan niin, ettei meinannut laatikoita saada liikutettua. Pakastimen oven tiivistekin meni huonoksi ja jäätyi. Luultavasti söi sähköä ihan kiitettävästi - vaikka miehen mielestä tuskin. No sen näkee kulutuksen muutoksesta, söikö vai ei, vaikka meillä kyllä kulutus vaihtelee kumman paljon päivittäin. 

Molemmilla koirilla on juoksuaika, aikamoinen rättiralli meneillään. Ei olekaan ollu ku kerran aiemmin samaan aikaan juoksut näillä. Sterilointi pitäs niillekin suorittaa, siinä olis seuraava isompi menoerä. On kohtutulehduksen mahdollisuus joka juoksun jälkeen aina suurempi. Kuulemma on eläinlääkäreitä, jotka ei tervettä koiraa leikkaa, mutta on se kamalaa oottaa että koira sairastuu hengenvaarallisesti ennenkuin leikataan...


Kommentit

 1. Tehän käteviä olitte kun itse teitte koko homman. Meillä mies olisi myös halunnut itse asentaa silloin kun ostin uuden jää-pakastimen, mutta Gigantissa oli hyvä tarjous: asennus ja vanhan poisvienti jotain muutaman kympin.

  Teillä on päinvastoin kuin meillä, meillä minä päätän kodinkoneiden merkit ja hankin ne itse myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no viiskymppiä olis ollu kuljetus ja vanhan poisvienti ja viiskymppiä kätisyyden vaihto.
   Mie olisin ostanu vaan jonku halvan, kun tuntuu että ne kalliit ei kestä yhtään sen paremmin... mutta tosiaan niitä vertailuja jos jaksaa kattoa niin voi löytää hyvänkin.

   Poista
 2. Mua aina näin syksyn tullen hirvittää kun tässä vuokra-asunnossa on niin vanhat kodinkoneet, että jokohan tänä talvena pakastin lopettaa toimintansa. Just kun sen on ladannut marjoja täyteen.

  Niin, nyt kun mä sen täällä ääneen sanon, niin varmasti hajoaa... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö sullaki kuiten joku muu osta uuden? Tosin tietysti jos menee marjat niin on tosi kurjaa...

   Poista
  2. On mulla, mutta täällä mikään ei tapahdu niin nopeasti, että marjat ehtisi pelastaa. Kun jääkaappi lämpeni, tuli huoltomies joskus parin päivän päästä eikä puhettakaan että olis uutta saanut.

   Toki ihan hyvä, että saattin korjattua, mutta kun ikä on kuitenkin vissiin jo sen 17 vuotta niin ei sillä pitkälle pötkitä kun menee uudelleen.

   Poista
  3. No eiköhän se ala olla jo elinkaarensa päässä. Jos koneesta voi niin sanoa...

   Poista
 3. Toivottavasti flunssa jo helpottaa. Kuulostaakin olleen suht kova tauti. Nuo teräspinnoitteet on kyllä sellaisia, ettei niitä saa pysymään ilman sormenjälkiä. Puhdistus onkin sitten hankalampaa. Jospa se merkki tarkoittikin, ettei saa sormeilla pintaa. :). Meillä on se onni, kun asutaan asumisoikeusasunnossa, että tuollaiset menoerät kuuluvat aina sitten taloyhtiölle. Onhan vastike tietysti kallis, mutta eipä tarvitse juuri remonteista itse huolehtia. Sopii meille.
  Tuo on kyllä aikamoista touhua koirien kanssa nuo juoksut. Siitä syystä halusin itse ehdottomasti poikakoiran. Vaikka nyt se onneton alkoi tajuta tyttöjen merkityksen ja on ihan kiihkossa juoksujen aikaan. Viisi vuotta siihen menikin. Eli vähän on myöhäisherännäinen!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on vähän myöhäinen sytytys kyllä :) tässä mejän ympäristössä on paljon narttuja (tietty osa on steriloitujakin) ja ainakin tuo naapurin bokseri on välillä syömätön, jos on juoksuisia narttuja.

   Kyllä mieki tänä syksynä oon aatellu että olispa semmonen kämppä, että ei tarttis huolehtia katosta ja kaikesta...

   Poista
 4. No, nyt on uusi ja toivottavasti toimiva jääkaappi! Mulla on kans lähteny jääkaapista kahva jo aikaa sitte ja pakastimen yläreunan tiiviste valskaa, et saa yhtenään hakata jäätä pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olisin halunnu sellasen kahvattoman, missä on ovessa vain sormille kolo mistä voi avata, ku niistä tuppaa muovikahvat hajoileen. No nyt on semmoset alumiiniset, jotka on koukkumaisesti oven reunan ympärillä niin ettei rasitus kohdistu pelkkiin ruuveihin, että on toiveita pysymisestäkin.

   Hieman se vaatii tottumista, on niin erilainen sisusta kuin edellisessä ja ovilokeroihin ei oikein mahdu. Kummallisia irtolokeroita; kannellinen joka vaatii niin ison tilan kannelle aueta, ettei sen yläpuolelle mahdu mitään mutta jonka reuna on vain 3cm korkea, ja yksi niin syvä, ettei sen pohjalle yllä ellei ota lokeroa irti ovesta.

   Hirveet jäät kyllä oli pakastimessa, ylähyllylle ei enää mahtunu oikeen mitään.

   Poista
 5. Kyllä se helpottaa kun saa uuden pelin vanhan ja epävarman tilalle, vaikka tietysti rahallisesti aina kirpaseekin. Nyt mua alkoi jännittämään milloin meillä nuo hajoo...Meillä on jääkaappi, viileäkaappi ja kaksi pakastinkaappia, kaikki yli 10 vuotta vanhoja, hui!

  Kova flunssa sulla on ollutkin; silloin on kyllä raskasta hoitaa mitään asioita. Minä oon niin iloinen, että meillä ei ole miehen kanssa kummallakaan ollut lähes kolmeen vuoteen flunssaa, ei edes pientä nuhaa. Uskon ainakin suurelta osin sen johtuvan siitä kun syödään tosi paljon marjoja ja hedelmiä päivittäin ympäri vuoden. (no onhan tässä näitä muita sairauksia kyllä sit senkin edestä ;D).

  Mukavaa alkanutta viikkoa ja pikaista paranemista sulle ja teidän koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans yhteen väliin vissiin niin hyvä vastustuskyky, ettei mikään lasten flunssista tarttunu. Tai aiheutti vain pieniä oireita ja meni ohi nenähuuhtelulla. Mies taas sanoo sairastamattomuutensa johtuvan siitä, että se ei pese käsiä kuin harvakseltaan, mikä varmasti kyllä siedättää sitä kaikenlaisille bakteereille mutta on aika ällöttävää. Ja sitäpaitsi sillä konstillahan se siirtelee niitä pöpöjä toisille.

   Poista
  2. Niin... mää en oikeen ymmärrä miten mulla on voinut olla niin hyvä vastustuskyky vaikka olin noin kuukauden sairaalassa. Siellähän käy vieraita, niin mulla kuin muillakin. Ei vaan saatu kumpikaan mitään flunssia. Mies, joka kävi mua kattomassa yleensä päivittäin, pesi aina kätensä sillä desillä (se on muutenkin ihan supersiisti)kävi kylläkin päivittäin kotona suihkussa, ja niin minäkin sairaalassa joka aamu.

   Jännää, että kaikki sairaalassa olijat (olinhan siellä kaiken kaikkiiaan noin neljä viikkoa) eivät ollenkaan halunneet mennä suihkuun ja pesulle joka aamu. Minusta pitäisi, varsinkin sairaalassa! Minä tosiaan kävin joka aamu, johan siitä tulee tosi hyvä olokin!

   Tulipas tästä minun itsekeskeinen kommentti, sori!

   Hyvää viikkoa sinulle ! <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella