Kaikenlaisia höppänöitä

Ei pitänyt sataa, mutta satoi kuitenkin. Vein tyttäret seisakkeelle autolla, ja normaalin 0-3 saattaja-auton sijasta siellä oli seitsemän autoa (parkkipaikkoja 1+1inva) ja lisäksi yksi ajeli muuten vain. Ruuhkaa. Ja on aika jännä semmonen vanhempi nainen, jonka olen usein nähnyt siinä kahdeksan junalle viedessä - tulee autolla siihen, odottaa hetken ja lähtee pois. Joskus sillä on kyydissä poika, joka menee junalle, mutta useammin se on yksin. Ehkä se on sopinut jonkun kimppakyytiläisen kanssa, että käy sen kautta jos se joku tahtoo kyydin. En kyllä koskaan ole nähnyt kenenkään nousevan sen kyytiin. Tänään oli niin ryysis, etten pannut merkille, kävikö se rouva siinä.

Toinen rouva tulee samoihin aikoihin talon pihasta, kuopus sanoi että se kävelee laiturin päästä päähän ihan siinä reunalla, siirtyy kauemmas vasta jos juna tulee. Kovalla touhotuksella menee. Eilen, kun asiasta oli tytön kanssa puhetta, rouva touhotti vahingossa viereisen yrityksen pihalle, ja palaili hämmentyneen näköisenä sitten pois. Liekö muistisairas vai vaan jotenkin ajatuksissaan. Onhan se hyvä että liikkuu, itsehän olen huono siinä.

Joogakin oli niin tahmeaa, että mietin kannattaako mun oikeasti käydä sitä koko talvi, jos se on niin pakkopullaa. Mutta kyllä se kannattaa, ja pakko mun on jossain käydä ja joskus edes vähän raajoja liikutella.

No, tänään tuli tieto, että saan liikutella raajoja navetassa. En vielä ees ehtiny peseen haalareita, mut onneksi on toiset. Suunnitelmien uudelleenrukkaamista.

Riistakameraan tallentui eläin.

Kommentit

 1. Uljas eläin tallentuikin teidän kameraan. Liekö joku harvinainen villipeto?

  Täällä on yks höppänä kans, jotenkin tää syksy ja varsinkin viimeinen viikko on altistusmielessä ollu aika karsee. Liekö luonnonhomeet vai mitkä, mutta oon ihan pihalla ja aivosumussa kaiken aikaa. Ihan syyntakeeton höppänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopus onkin antanut tuolle otukselle liikanimen "Pullahirmu", että kyllä se uljas peto varmasti on :)

   No ainakin luonnonhomeita ja -sieniä näyttäs riittävän, että ihmekö jos on sumua. Juttele nyt hei sille sun limbiselle järjestelmälle!

   Poista
  2. Mun pitää varmaan ruveta. Tänäänkin olisin voinut koulutuksessa naapurikunnan kunnanatalolla alkaa, että "kuulepas limbinen järjestelmä, siitä huolimatta, että tää on 60-luvun talo joka on vieläpä remontissa, niin ei hätää, ei minkäänlaista hätää..." Juuh.

   Poista
  3. Vai pitäskö siihen käydä joku kallis kurssi, että osaa tehdä sen juttelun oikein? Eikös siihen joku kouluttaja ollu siinä jutussa...

   Poista
  4. Joo se dvd maksaa jotain kolmesataa ;-)

   Poista
  5. No siitä jo tietää, että humpuukia...

   Poista
 2. Erikoista porukkaa siellä. Ei kai se yksi aio junan alle?

  Se navettatyö on kyllä hyvää vaihtelua eloon. Sitä tulorajat voisi miettiä siten, että maksaisin ne ensi vuoden puolella. Voi olla hankalaa niin, minä olen sitä joskus oman yrityksen palkassani voinut käyttää. Itse hoidan miehen yrityksen palkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä aatellu että soittaisin verotoimistoon, mutta nää mun soittamiset tiedetään...

   Huomenna tulee se ilmalämpöpumpun asentaja, sen maksamisen kans ainakin on sumplittu niin, että se laskutetaan vasta ensi vuoden puolella. Tämänvuotiset kotitalousvähennykset kun on jo tapissa...

   Poista
 3. Kaikenlaisia ihmisiä sitä tapaa tuolla kylän raiteilla. Useimmiten on vaikea sanoa, mikä ihmisiä kulloinkin viiraa. Varmaan navettatyö tuo mukava vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navetassa on yleensä ihan kivaa - en kai sitä vapaaehtoisesti tekiskään muuten. Ja on se mukava tietää, että on hyödyksi, ei nuokaan mua muuten pyytäis, jos jonkun "oikean" saisi.

   Poista
 4. Täydellinen kuva :) Niinhän sitä touhotetaan, että liikunta on lääkettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on, joskus ei. Taannoin ajattelin juuri tuota sanontaa, kun koitin parantaa selkäkipua kävelemällä, ja tuli vaan entistä kipeemmäksi...

   Poista
 5. Onhan se hyvä, että ne ihmiset liikkuvat, mutta kyllä minua oikeasti säälittää esim. juuri nuo kotona asuvat muistisairaat. Heille tulee usein pelkotiloja, kun kaikki on outoa ja sitten lukitaan ovet sisäpuolelta, niin etteivät nuo kotisairaanhoitajat pääse sisälle tuomaan ruokaa ja katsomaan lääkitystä. Kyllä ihmisen pitäisi saada arvoisensa vanhuus ja sairaana oikea hoito.
  Ihana eläin riistakamerassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun äitiltähän sillon katosi lähimuisti aivoinfarktissa, ja oli se aika säälittävää miten se koitti soveltaa omaa, 80-lukuista maailmaansa tähän nykymenoon, ja nimesi hoitajia ja muita ihmisiä senaikaisen lähipiirin mukaan. Nehän meinas panna senki kotiinsa asumaan, vaikka oli saanu infarktinsa kesken muuton, eikä sillä ollu mitään käsitystä siitä uudesta kodista. Ei se ymmärtäny asuvansa siellä. Olis takuuvarmasti "lähtenyt kotiin" sieltä joka välissä. Onneksi peruivat kotiutuksen...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella