Kyttäyskamera

Aamuaurinko sumun takana
Mulla on ollu jemmassa nukahtamislääkkeitä, kun joskus niille oli tarvetta useemmin, ja lauantaina tuntui siltä että en jaksa enää huonostinukuttuja öitä - arvasin, että kaljoitelleen miehen vieressä nukkuu tavallistakin huonommin - ja otin sit puolikkaan. Päivämäärä on kyllä jo niissä menny, mutta kyllä sillä putos uneen tehokkaasti, kun ei ole minkäänlaista toleranssia. Heräsin kuitenkin yhden jälkeen, niinkuin yleensä joka yö, ja lopullisesti viiden maissa kun koira alkoi voida huonosti. Se oksensi ensin makkarin lattialle ja kun lähdin alakertaan hakeen talouspaperia, se lähti perään ja yrjös portaikkoon. Sit sillä oli kova halu ulos, siellä se teki ripulit. Tutkin niitä oksennuksia, ja löysin sellasia outoja pötköjä, kuin sulamattomia koirannameja joita meilläkin on ollut, mutta ei enää vähään aikaan eikä kukaan meistä ollut nameja sille antanutkaan. Enkä huomannut, että olis lenkillä mitään syönyt. Oli varmaan kuitenkin. Tai sitten joku on heitellyt niitä meidän pihalle, toinen koira kyllä mutusti jotain siitä pihatieltä, jotain hyvin pientä, mutta se ei oo sairastunu. Toinenkin on nyt jo ok.

Viritin riistakameran siihen pihatien kohdalle sit melko näkyvästi, vaikka sitä olikin aika vaikee saada niin "kumaraan", ettei se olis kuvannu pihan ulkopuolta, kun sellanen ei oo sallittua. Eikä siinä nyt oo ees muistikorttia (sehän näpsi sit kuvia koko ajan, kun siinä liikutaan pitkin päivää) mutta näkyypähän että kamera on. Vois kyllä laittaa sen kortin takas ja kameran päälle taas.

Ja viime yönä nukuin tosi levottomasti, saispa joskus nukutuksi koko yön niin, että nukahtais illalla ja heräis ekan kerran vasta aamulla ylösnousun aikaan. Sentään eilen rehkin niiden puidenkin kanssa väsymykseen asti, mua ihan pyörryttikin välillä. Saattoi olla oma osuutensa siinä moottorisahan pakokaasupilvessä työskentelyllä. Ja illalla oli saunakin. Sateen ropina on kyllä ihanaa unilääkettä :) nyt se on tasaisempaa kuin ennen, kun puut katon yläpuolelta on poissa eikä niistä ropsahtele kovaäänisiä ryöpsäyksiä.

Tänään pitäs olla sateiden välissä ihan kaunis ja lämmin päivä, täytynee käyttää tilaisuus hyväksi.

Kommentit

 1. Kivoja ihmisiä, jos ovat jotain koiralle heitelleet. Meillä oli viime maanantai ollut tuollainen pahoinvointipäivä. Koira oli yksin kotona, niin illalla kun tultiin, oli paikalla muutamat oksut ja ripulit. Onneksi mies ehti kotiin kerrankin ennen mua. Hän siis siivosi matot ja lattiat.
  Toivottavasti nukkumisesi helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa lähikylässä oli joku myrkyttäjä oikeesti vieny oikein portaille asti koiranmyrkkyjä, silleen että kun aamulla lähdetään kävelylle ja tullaan koira edellä ovesta, niin ne on koiran naaman eessä niin ettei ehdi mitään tekeen kun koira jo hotkaisee. Sen jälkeen kun se tallentui jonkun riistakameralle kun oli tullu pihalle syöttejä asetteleen, sitä ei oo näkyny.

   Mutta on tässä kyllä noita naakkoja, ne aina välillä kulettelee löytämiään ruuantähteitä ym. ja välillä niitä putoilee. Ja harakat "piilottaa".

   Toisaalta koiran maha voi mennä sekaisin mistä vaan.

   Poista
 2. Unenpuute on kyllä viheliäistä, se saa kaikki asiat tuntumaan vuorenkorkuisilta. Toivottavasti saisit vähän paremmin nukuttua <3

  VastaaPoista
 3. Täällä oli kesällä juttua lehdessä noista koirien myrkyttäjistä. Tässä nuo naapurit,joilla on koira tai koiria, olivat huolissaan ja tarkkoina. Jotain sinisiä rakeita ne oli, minäkin niitä näin. Pelkäsin siilien puolesta, mutta ei ne niin koskeneet.

  Hittolainen, kyllä kunnon uni on niin tärkeä. Nyt kun mies kuormaa flunssan takia (varmaan minäkin), niin nukutaan eri huoneissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kuorsaa...

   Hiton tabletti.

   Poista
  2. Onko tabletissa ennakoiva tekstinsyöttö? :D
   Sinistä rotanmyrkkyähän se yleensä on, mitä koirille laitetaan, kun sitä saa mistä tahansa kaupasta.

   Poista
  3. On ennakoiva tekstinsyöttö, enkä ota sitä pois päältä kun opetan tablettia minun tavoille ja sanoille ��

   Poista
 4. Parempia unia toivottelen sinulle!
  Ja jaksamista...

  VastaaPoista
 5. Moi! Tulin kylään! Olipas kurja herätys, mutta hyvä jos koiruus on nyt kunnossa.Onpa pelottavaa, jos joku käy myrkkyä pihaan heittelemässä.

  Uiongelmat on kyllä viheliäisiä. Mä olen tosi huono nukkuja ilman mitään lääkitystä (nyt tuo lyrica vissiin auttaa nukkumisessa, ilman en nukkuisi ollenkaan..), kävin aikoinaan ihan tutkimuksissakin. Kyllä niistä syitä löytyi.

  Kaljottelevaa miestä ei täällä näy kaljoittelun jälkeen nukkumassa, joten sen puoleen unirauha on suojattu. Mutta ei sekään nyt vetele, että suurimman osan viikosta nukutaan jossain muualla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirilla nyt ei lainsäätäjien silmissä ole paljoakaan arvoa, mutta koiramyrkyttäjän tilanne muuttuu huomattavasti pahemmaksi jos sen nakinpalan sattuukin lapsi panemaan suuhunsa. Vaikka ei ne varmaan niin persoja oo nakeille, että ulkoa maasta niitä söis...

   Eihän se tuollainen vetele, mutta toisaalta aika vähän on tehtävää sen asian muuttamiseksi. Varsinkin jos se voi vaan tulla muitta mutkitta takas kun sitä huvittaa.

   Poista
  2. No sepä!

   Mä oon yrittänyt kaikkia keinoja, heittänyt sen pihalle, ajanut luudalla autoon nukkumaan flunssaisena, huutanut, käynyt päälle, puhunut, mitähän muuta. Ei tehoa. Katotaan jos keksin vielä jotain, et saisin sen vaikka pihalle kokonaan.

   Poista
 6. Eilen olikin tosi hieno ilma. Nyt taas sataa ja on tavallisen harmaata. Meillä kans koira oksensi eilen. Liekö jotain syytä sillä, että tappoi heikkokuntoisen kimalaisen ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kimalaisenmetsästäjä :) Tuo samainen koira on taas (vielä?) ripulilla...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella