Ruumis

 Tavallaan tykkään tästä uudesta ikkunanäkymästä. Näkee pitkälle. Ihmettelin tuota kuvaa, kun se näyttää vinolta vaikka puutkin on suorassa, mutta taidetaan olla sen verran rinteessä, että maa ON vino.

Eilen jaksoin pitkästä aikaa vähän tehdä asioita, kuopuksella oli vapaapäivä kun se oli viikonlopun koulussa, ja se innostui tekeen mokkapaloja joten miekin leivoin gluteenittomia ja tällä kertaa vehnättömiäkin pullia, kun Moilas-jauhoseosta ei oo tehty vehnätärkkelyksestä niinku se toinen. Lisätään vain maito, hiiva, rasva ja muna. Viimeistä en kyllä lisännyt, kun kaikki talouden munat meni mokkapaloihin.

Sitten kävin kirjastossa ja pururatalenkillä koirien kans. Miehen kotiuduttua tehtiin yhdessä puuhommia. Saatiin anoppilasta klapikone lainaan, ja kyllähän siinä voima jyllää! Mutta on se ergonomisesti ajatellen hankala. Painava masiina maata pitkin, ja sitä pitää sit painaa kaksin käsin eri nappuloista, joista toinen on siellä ihan alhaalla sivussa. Ottaa selälle, toisaalta eipä niitä painavia pöllejä jaksais kovin ylös nostaakaan.

Nyt on pyykkikone käynnissä, jahka ohjelma tulee valmiiksi, meen jatkaan halkomahommia.

Kirjastossa tulostin tällasen:
En vaan hoksannu että sehän olis pitäny olla kahtena kappaleena, mutta ehkä mies voi kopioida töissä. Ja sit pitäs saada kaksi täysivaltaista ihmistä allekirjoittaan se... en tiedä käykö omat perheenjäsenet, ainakaan hoitotestamenttiin ei käy, mutta ei noissa ohjeissa ollu mitään mainintaa ketkä ei kävis. Olishan meillä kaksi täysi-ikäistä täällä. Ihan kauheaa on, että jos tarttis kaksi täysi-ikäistä ihmistä, jotka ei oo mulle sukua, mutta jotka tuntee minut hyvin, niin olispa vaikee löytää! Anoppi ehkä? Sehän ei varsinaisesti oo sukua. Sen mies ei varmaan suostu katsomaankaan päin mitään ruumisasiakirjaa, se ignooraa koko kuoleman mahdollisuudenkin.

Paitsi että kun asiaa tarkistin, ei hoitotahtoon nykyisin tarvita ees todistajia välttämättä. On sitten muuttunut sekin asia.

Kuulin juuri, että toinen niistä kahdesta ihmisestä, joita voin oikeiksi ystäviksi kutsua, on saanut syöpädiagnoosin. Että siinäkin mielessä on hyvä hoitaa itsekin kuntoon näitä asioita, ei tiedä millon sitä on ite vuorossa.

Kommentit

 1. Onneks ei nyt ihan ruumista sentään vielä ... mutta hyvä sitä on varautua ja hoitotahtoakin tehdä, koska nykyterveydenhoitokin kun on mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja oma saamattomuus, kun ei saa sitä lääkärinaikaakaan hommattua.

   Poista
 2. Oletpas sinä ahkeroinut! Mie oon lukenu niin paljon dekkareita, etten usko ennää mihinkään hoitotahtoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mieki lukenu paljon dekkareita, mutta ei mun lukemissa kyllä hoitotahdosta oo puhuttu. Just äsken alotin Arnaldur Indridasonin (juu en jaksa ettiä olisko täällä islantilaisia kirjaimia) kirjan. Kuolee niissä kirjoissa kyllä ihmisiä enemmän ku normielämässä.

   Poista
 3. Olipas pähee otsikko, hui.

  Meidän klapikone on erilainen, siinä on nappula päällä ja sitten veivi, jota painetaan. Turvallisuuden takia pitää molemmilla käsillä painaa. Rankinta siinä tosiaan on pöllien nostelu. Mutta kuntoilu sekin on, tehokasta. Harmi jos selkäsi kipeytyi, polvet koukussa nostitko?

  Minä en halua luovuttaa ruumistani, haluan,että poltetaan ja jonnekin veteen ripotellaan tuhkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuin mieki haluan, jos omaiset viitsii homman hoitaa. Saahan ne tuhkat halutessaan sieltä yliopistolta sitten, kun ruumiista ensin on otettu kaikki hyöty. Parasta olis jos pääsis villieläinten haaskaksi, mutta se ei ole Suomessa luvallista :)

   Mun selkä nyt kipeytyy kaupassakäynnistäkin, ja oikeestaan nostossa ei ees voi käyttää polvia kun kone on niin matala. Pelkillä käsillä melkeen. En tosiaan tiiä mikä itu siinä on ollu, ku se nappi on pantu sinne alas. Napista kone alkaa hurista ja veivistä lähtee prässi liikkeelle.

   Poista
  2. No ei sitten ihme, että selkäsi kipeytyy. Tuo meidän klapikone on tukevasti lavan päällä ja siinä se on juuri sopivalla korkeudella minulle, kun olen niin pitkä. Pöllit nostellaan ensin valmiiksi korkeammalle viereen, josta ei joka kerta tarvi kumartaen ottaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella