Aurinko paistoi hetken risukasaan

Kyllä kuulkaa säällä on vaikutusta elämänhaluun! Vaikka puut onkin kauniissa ruskavärissä olleet, niin pilvinen sadesää on vienyt niiden viehätyksestä ison osan pois.
Eilen sain pitkästä aikaa itteni liikkeelle vähän pidemmälle, ja kyllähän se ilahdutti. Tai ainakin paransi mieltä niin, ettei koko ajan itkettänyt. Riidoissa erottiin kuopuksen kans ja mulla oli niin sanoinkuvaamattoman paha olo sen ihmisen takia, onneksi pääsi nauttimaan sinisestä taivaasta, auringonpaisteesta ja kauneista väreistä.
Oranssimaljakas pellonpientareella
Pari yötä sitten oli yksi pakkasyö, ja se teki lopun mun päivänsinen kukkimisyrityksestä.
Halla otti nupuilta nirrin. Nyt olis kyllä riittäny taas lämmintä, mutta olis kannattanu tuonkin kasvin miettiä sitä kukintaa hieman aiemmin kesällä. Miksi mie aina ostelen/kasvattelen näitä kukkasia, kun ne useimmiten tuottaa vaan pettymyksen? Jotain sipuleita nytkin tekis mieli tyrkkiä maahan, sit niistä ehkä puolet kukkii kesällä ja seuraavana kesänä ei enää juuri kuki. Ihan turhaa kaikki. Vois vetää asfaltin koko pihaan, jos olis varaa.

Mutta nyt on lomaa, mun ei tarvi singahdella minnekään. Aamupimeällä kävin koirien kanssa kävelyllä, ja vähän aikaa ihmettelin, miksen oo pitkään aikaan käynyt kun se on usein ihan kivaa - varsinkin näin viikonloppuna, kun on tosi hiljaista - mutta muistin että melkein joka aamu on satanu. Tai ei oo ehtiny ku on pitäny lähtee viemään jotakuta junalle. Ja olinhan mie töissäkin joskus. En laittanut muita valoja tuon "valoverhon" lisäksi, mutta tuikkuja sytyttelin ja yhen kynttilän. Tosin tuollahan tuo kynttilä yksin keittiössä palelee, vois vaikka sammuttaa kun enää ei ole pimeääkään. Hämärää vain. Sadetta odotellessa.

Kommentit

 1. Aurinko todella tuntuu mukavalta kun se joskus paistaa. Kovasti olen odottanut kauniita syyspäiviä, mutta ei niitä juuri ole ollut. Aurinko antaa energiaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tosiaan ollu niitä kuulaita syyspäiviä, joita kaikki syksyihmiset aina hehkuttelee syksyn parhautta puolustaessaan. Ja tämä ruska-aikakin on useimmiten niin lyhyt, ja se musta syksyn osa niin pitkä.

   Poista
 2. Hetkeksi löytyy värejä, kun aurinko pilkahtelee. Onkohan koko maassa nyt yhtäaikaa syysloma, kun täälläkin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, aika erikoista, jos ei oo porrastettu lomia.
   Löytyi kukkiva voikukkakin vielä.

   Poista
 3. On se niin totta, että kun vaan saa itsensä pihalle lenkille, niin olo on parempi. Ainakin jonkun aikaa, ja kaikki aika on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Lähteminen on vaikeinta. Tänään tuli ystävä ja vei :)

   Poista
 4. Mä just katoin kymmenen päivän ennustetta ja ti-ke näyttää siltä että voisi ulkoilla mutta muuten taitaa mennä kyllä aika kotikeskeisesti tää loma. Niin, paitsi voihan se muuttua tai olla pitämättä paikkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin tuntuu (pessimisti kun olen) että yleensä se paikkansapitämättömyys on sitä, että sataa vaikkei pitäny...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella