Kissoja, pimeyttä, verta ja kauhea väsymys


Kuvituskuvaksi viikon takainen kaunis syyssää ja värikäs haapa. Niin harmaata on ulkona, ettei sitä säätä viitsi kuvata. No, meillä on pihalla värikkäitä vaahteranlehtiä, mulla ei oo mikään kiire niitä haravoida ku ne on niin nättejä. Eikä kyllä voimiakaan. 

Caralta törkeästi varastettu idea varsin samannumeroisena pysyttelevästä säästä tältä aamulta ja viime yöltä:
Kellonaika sentään vaihtuu.

Totesin joskus aikaisemmin, että neljä päivää taitaa olla maksimi, minkä jaksan navettatöitä aamuin illoin, ja nyt se näyttää taas siltä. On nimittäin edessä vielä yksi ilta sen kahdeksan työvuoron päälle, ja on tosissaan olo, että en jaksais, en ees kättä nostaa. Toivottavasti joku käy päivän aikana viemässä ees rehua niille lehmäraukoille, niillä oli pöytä ihan tyhjä, ollu jo illasta asti. Aamulla kun menin, oli kaks lehmää karussa ja ne piti ensin ajaa takaisin osastolle, ja pitkin lattioita oli kirkkaanpunasta verta. Mietin jo, löytyykö eläinlääkärin numeroa jostain toimistosta, mutta kumpikaan niistä kahdesta verisestä lehmästä, mitkä löysin, ei vaatinu ku haavasprayta. Löysin lopulta semmoisen. On aika karua pilkkopimeässä ensin ajaa uinuvalle navetalle, ihan yksin maailmassa (no, kaksi kissaa oli mun seurana, annoin niille kuivamuonaa ja lirutin vähän maitoa) ja sitten kun laittaa valot, on verta pitkin poikin. En kyllä tajua, miten se toinen oli saanut hännänpäänsä katki irti poikki. Kipee se varmasti oli. 

Kun nyt tän illan saan pakettiin niin saunon ja jynssään itteni kunnolla ja kaadun petiin.

Kommentit

 1. Voi lehmäraukkaa! Onhan navettatyö raskasta, vaikken ite ole kokeillukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen vielä vanhemmiten tullu niin tunnolliseksi, että en vaan voi jättää sitä läjää siivoamatta, jos oon lähdössä ja näen sellaisen. Ja sehän on sellanen homma, mikä ei oikeasti lopu koskaan, kun aina tulee läjiä.

   Poista
 2. Nostan kyllä hattua sun navettatyölle, rankalta kuulostaa.

  Eikös tuo säätietojen kuvakaappaus ollutkin alun perin sinulla? Surkeaa harmaata ollut tänään ja lisää luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sie hoksasit tuon numeroiden samuuden. Harvoin on kyllä yötäpäivää samat lukemat mittarissa.

   Poista
 3. Oi voi, nyt se lepo sitten maittaa. Toivottavasti saat voimia kerättyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kotona on sitten kertyneenä pyykkivuori, kun en vaan muistanut laittaa konetta päälle vaikka se oli jo valmiiksi ladattunakin. Onneksi isäntä on muuten huolehtinu esim. tiskeistä.

   Poista
 4. Onpas sinulla ollut ikäviä navettakokemuksia. Toivottavasti saat nyt levätyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen jaksoi sen viimeisen illan, kun olin päivällä ottanu kahdet (!) päikkärit :)

   Poista
 5. Hatunnosto minultakin sinulle navettatyöstä!

  Mitä ihmettä ne lehmät olivat tehneet? Mitä niille oli tapahtunut? Vai enkö yhtään ymmärrä mitä navetassa voi tapahtua kun ihmisiä ei ole paikalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua, on aikamoinen tapaus kuitenkin että hännänpää irtoaa. Se oli aamulla jo tyrehtynyt se vuoto, mutta alkoi iltapäivällä uudestaan kun lehmä lähti liikkeelle ja alkoi huiskia hännällään. Sitä verta oikeasti suihkusi siitä hännän päästä! En oo koskaan nähnyt suihkuavaa verta. Laitoin isännän puhelimitse antaman ohjeen mukaan jonkinlaisen kiristyssiteen siihen, mutta en tiedä miten se pysyy kun häntä viuhtoo eestaas.

   Poista
 6. Hui, mikä otsikko!
  Raskasta on sunkin duuni. Ei ihme, että ottaa voimille. Aika samanlaista on omakin työ. Koskaan et tiedä, mikä katastrofi oven takana odottaa.
  Samaa mietin kuin Aila, miten lehmä saa häntänsä irtipoikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, miehän oon eläkkeellä ja teen tuota vaan auttaakseni ystävää hädässä - vaikka hommaan olen koulutuksen saanutkin 30 vuotta sitten, en varmaan olis jaksanu siinä hommassa kuitenkaan. Henkisestikin rankkaa ihmiselle, joka kiintyy hoidettaviinsa.

   Onhan esimerkiksi semmonen mahollisuus, että lehmä on maannut häntä lattialla, toinen lehmä on astunut hännän päälle ja makaava kimmonnut ylös -> hännänpää jäänyt toisen jalan alle.

   Poista
 7. Appeni vaimo teki lomittajan hommia ennen kuin ryhtyi oman tilan viljelijäksi ja monesti kyllä ajattelin, että on se työ tosi raskasta. Ei olisi minusta niihin hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan minustakaan kokopäiväisesti, -viikkoisesti jne. Enää ainakaan. Tälleen pieninä pätkinä menee. Saahan siitä rahaa, mille on aina joku kolo mun elämässä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella