Kylmyys

Taas on ollu päiväkausia pää kipee. Tänään otin jo migreenilääkkeen palasen - täyttä puolikasta en uskaltanut, kun pitäs olla toimintakykyinen nyt iltapäivällä ja illansuussa.

Eilen otin särkylääkkeen ja menin sänkyyn vaatteet päällä, mutta havahduin torkahduksesta siihen, kun kylmät väreet meni. Siis mua ihan oikeesti paleli peiton alla. No, nousin ylös kun ajattelin, että ei siihen päänsärkyyn torkutkaan auttanu, ja menin sohvalle lukemaan. Ei silmät siitä tykänny, panin ne kiinni ja nukahdin sitten siihen, peiton alle toki. Nukuin kolme (3!!) tuntia! No ehkä vähän vajaan. Monesti havahduin mm. omaan kuorsaukseeni, mutta en vain jaksanut nousta. Unta vain riitti ja riitti. Vasta kun tytär ilmoitti olevansa tulossa seuraavalla junalla, sain aukaistua silmäni kunnolla. Onneksi ei ollut mitään ruuanlaittoja, kun edellispäiväistä oli jäljellä. Lenkille pääsin vasta pimeällä, kun silmät ei kestäny auringonvaloa, eikä ne kestä tänäänkään. Vaikkei meillä ole edes lunta.

Tänään kai mennään vaihtamaan renkaat. Anoppilassa on se autotalli ja apikkeen kunnon työkalut, joilla me yleensä on käyty vaihtamassa, mutta siellä oli riitaa ja eron uhkaa ilmassa, luultiin ettei sinne uskalla mennä mutta kuulemma voi mennä. Eron uhka on jälleen kerran väistymässä. Ei vanha ihminen jaksa alkaa erorumbaa, vaikka sen mieli välillä tekis.

Meillä on jo nyt kylmä, vaikkei oo pakkastakaan kuin muutama aste. Alakerran patterithan on pois päältä kokonaan, ja lattiatasossa on joku 16 astetta lämmintä kun ilmalämpöpumppu on säädetty kahteenkymmeneen, ja se mittaa lämpötilan jostain itsensä vierestä. Tällä mallilla ei ilmeisesti ole kaukosäätimessä sitä mittaria, niinkuin joissakin on. Mulla on paksut collegehousut, pörrösukat ja villatohvelit. Teepaidan päällä lämmin bolero ja saunatakki, päässä pipo. Käsineitä olen harkinnut, tai kynsikkäitä. Tiedän, että jos pukis päälle ja menis ulos tekeen vaikka muutaman klapin, tulis lämmin, mutta tuntuu hirveältä ajatuskin. Tietty pitäs olla aurinkolasitkin päänsäryn takia. Hirvittää myös ajatus siitä renkaanvaihtourakasta (no mieshän suurimman työn tekee, mie oon vaan assistenttina) ulkona kylmässä. Ei sinne itse talliin mahdu, siellä on kaikenlaista muuta askaretta ja hommaa talon isännällä kesken. Puhumattakaan miten hirvittää ajatus tosipakkasista...

Laitoin pönttöuuniin tulet, vaikka mies sitä illalla lämmitti ja arveli, ettei ennen tän päivän iltaa kannata lämmittää. Mutta kun palelee!

Kommentit

 1. On se kylmää ja raakaa tuo ilma vaikka ei pakkasta olekaan. Mutta kyllä ulkona renkaiden vaihto on hankalaa. Eikö miehesi halua maksaa muutamaa kymppiä, täällä ainakin 30-35 euroa on vaihtotaksat. Minä jouduin nyt kyllä ostamaan renkaat, mutta sittenhän ovat muutaman vuoden.

  Istuin kahvilla puoli tuntia jutellen muiden odottajien kanssa autoista ym. Ihmettelimme me sitä kun moni tuli varaamaan aikaa ja sai tuonne marraskuun alkuun. Suomalainen ei opi talven tuloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nyt on rahat tiukilla, ei millään löydy sitä kuutta kymppiä siihen. Ja tosiaan kun ei saa nastakkaita käyttääkään ennen marraskuun ekaa, ellei keli sitä vaadi, niin on se vähän vaikee viikkoja etukäteen tietää, tarviiko vaihtaa aiemmin vai ei... on ne täälläkin jonot, ainaki suosituimmissa paikoissa. Viime syksynähän me käytiin drive in- renkaanvaihdossa molemmat ja se oli sinänsä kätevää, mutta odotusaika toki oli useita tunteja. Hinta oli edullinen, en kyllä muista paljonko.

   Poista
 2. Meillä vaihdettiin eilen talvirenkaat. Mies soitti ja tunnin kuluttua sai ajan. Maksu oli 15€. Eikä ollut edes tuttu; niin ne hinnat vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kyllä halpa! On täälläkin jotain paikkoja, mihin pääsee nopeastikin, jos haluaa, mutta ei varmaan alta kolmen kympin vaihdeta renkaita...

   Poista
 3. Toivottavasti et saa flunssaa palellessas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panin paljon vaatetta :) käsineitäkin oli kahdet päällekkäin, mutta sormia välillä vähän paleli. Nyt voi talvi tulla ainakin autonrenkaiden puolesta!

   Poista
  2. Mä aattelin ihan samaa - toivottavasti pidit itsesi tarpeeksi lämpimänä <3

   Mulle vaihdettiin tiistaina pika pikaa renkaat ja ei se täällä korvessa paljoa maksa. Vanhalle laskulle tulee joten en tiedä enkä vanhastaan muista (max 15-20€ kuitenkin)

   Poista
 4. Kyllä se talvi taitaa tulla. Meillä vaihdettiin renkaat eilen, ja se oli ihan tarpeellista kun alkaa olla niin liukasta. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! On ne hyvä olla alla, tänne eteläänki jo luvattiin lunta...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia